2014'ün unutulmazları!

2014'ün unutulmazları!

365 gün, 8 bin 766 saat, 525 bin 960 dakika... Her anını dolu dolu yaşadığımız koca bir sene. Peki gelecekte onu nasıl hatırlayacağız? Neler silinip, neler aklımızda kalacak? Hürriyet Pazar, konusunda uzman kişileri, editörlerini, interneti ve hatta Instagram’ı seferber etti, yıllar sonra bile ‘2014’ dendiğinde akla gelecek, insan, eser ve olayları derledi. İşte gastronomiden televizyona, dizilerden modaya, konserlerden kitaplara bitmekte olan yılın en iyileri...

2014'ün unutulmazları!

YILIN MODELİ 1 NUMARA: FİDAN MARTINOVİÇ SEÇENLER: - Moda yazarı Sibel Arna - Moda yazarı Ece Sükan - Moda yazarı Başak Dizer - Moda yazarı Aslı Barış Bu yılın en çok ses getiren mankeni 22 yaşındaki Fidan, ilk kapak çekimini Amerikan Obvious dergisine yaptı. Elle, Harper’s Bazaar ve Marie Claire dergilerinde yer aldı. Son olarak Milano’da bir ajansla da anlaştı. Türkiye’nin uluslararası ilk top modeli olma yolunda hızla ilerliyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN MODELİ 2 NUMARA: DOĞA BURSALI O, geçen sezon moda haftasında yer alan bir elin parmaklarını geçmeyen Türk modellerinin en başarılısı. Çocukluğundan beri ritmik jimnastik yapan Doğa aslında Çanakkaleli. İstanbul’a yoga ve pilates konusunda eğitim almak için gelmiş. Hedefi yurtdışı. Hatta Paris’te bir ajansa kaydolmak üzere. Sibel Arna’ya göre Bursalı, önümüzdeki yıl çok konuşulacak.

2014'ün unutulmazları!

YILIN MODELİ 3 NUMARA: AHU AĞIRBAŞ Ahu’nun da bu yıl Türkiye’deki ikinci senesi. Londra’da doğdu büyüdü, orada yatırım ve finansal risk yönetimi okudu. Neredeyse beşikten beri çalışıyor: 3 yaşından beri reklam kampanyaları için modellik yaptı. Türkiye’de kariyerine Best Model yarışmasına katılarak başladı. Bu yıl İstanbul Fashion Week’te altı defileye çıkan Ahu oyunculuk eğitimi de alıyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TASARIMCISI 1 NUMARA: HANDE ÇORAK SEÇENLER: - Moda yazarı Sibel Arna - Moda yazarı Ece Sükan - Moda yazarı Başak Dizer - Moda yazarı Aslı Barış Jürinin oybirliğiyle seçildi. Bir yılda uluslararası üç ödül aldı. MBFWİstanbul’un en iyi şovunu sundu. ‘Elle Style Awards’da ‘yılın genç tasarımcısı’ ödülünü aldı. Markası ‘Maid In Love’ın son koleksiyonu Paris La Fayette’de sergileniyor. Ece Sükan “Farklı tasarım anlayışıyla daha iyi yerlere gelecek” diyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TASARIMCISI 2 NUMARA: GÜLÇİN ÇENGEL Markasını kurmasının üzerinden sadece bir buçuk yıl geçti ama Aslı Barış’a göre moda haftasının en akılda kalan koleksiyonunu sundu. Deneysel çalışıyor, üç boyutlu detaylardan korkmuyor. Buna rağmen giyilebilir ve feminen elbiseler üretmeyi başarıyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TASARIMCISI 3 NUMARA: ELİF CIĞIZOĞLU Cığızoğlu son yılı ismini iyiden iyiye parlatarak geçirdi. Başak Dizer’e göre hem couture hem de hazırgiyimde çok başarılı: “Network için yaptığı koleksiyon, kumaş seçimi ve tarz itibariyle couture defilelerinden çıkmış gibi görünen parçalarla dolu.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE hurriyet.com.tr okurlarının oylamasıyla yılın en seksi kadını seçilen Amine Gülşe, 1993, İsveç doğumlu. Göteborg Uluslararası Yüksek Okulu’nda okudu. Miss Turkey 2014’te birinci oldu. Yakın zamanda Gold Film’in yeni dizi projesinde başrol oynamaya hazırlanıyor.

2014'ün unutulmazları!

ÇEKİCİYİM ÇÜNKÜ DÜNYANIN EN SEKSİ İKİ KADININA BENZETİLİYORUM Seçilmekten mutlu ama seksi değil de güzel ve asil bulunmayı tercih ediyor. Amine Gülşe’ye göre beğenilmesinin ardında Iraklı ve İzmirli kökleri var. Röportaj: Sibel Arna / Hürriyet

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Türk kadını seksi bir kadın mıdır sizce? Hem de çok... Ben İsveç’te büyüdüğüm için bunun geç farkına vardım. Önümdeki tek örnek annemdi. Edası, duruşu, zarafeti bambaşkaydı. Bir ona bir de diğer kadınlara bakar annemi çok farklı bulurdum. Ergenlikten sonra yaptığımız Türkiye ziyaretlerinde annem gibi başka kadınların olduğunu da fark ettim.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Size göre nedir seksilik? Bir kadına söylenmeyecek bir kelime seksi. Sevgilim ve kocam dışında biri bana “Çok seksisin” dediğinde kendimi obje gibi hissediyorum. Seksi diyeceklerine “Ne kadar güzel, ne kadar asil” deseler, daha mutlu olurum.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Seçilince kendinizi kötü mü hissettiniz? Olur mu? Tabii ki mutlu oldum. O kadar aday arasından seçmişler. Sonuçta fotoğrafıma bakarak karar veriyorlar. Ve evet haklılar fotoğraflarımda seksiyim.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Gerçekte değil misiniz? Çekici olduğumu kabul ediyorum. Dünyanın en seksi iki kadınına benzetiliyorum. Adriana Lima ve Irına Shayk’a benzetiliyorsam bende de bir şeyler vardır herhalde. Farklı bir tipim. Babam Irak kökenli olduğu için koyu saçlarım, kalın dudaklarım var. Yeşil gözlerim İzmirli annemden.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Peki Victoria Secret meleği olmak ister misiniz? Asla böyle bir hayalim yok. Ben Türkiye güzeli olmadan önce mankenlik de yapmıyordum. Şu anda oyunculuğa odaklandım. Küçük adımlarla ilerlemekten yanayım. Eğitim almaya başladım, bir taraftan da diksiyon dersleri alıyorum. Dizi sektörüne gireceksem düzgün konuşmalıyım, çocuklar da izleyecek.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ KADINI: AMİNE GÜLŞE Size ne çocuklardan yahu? Ben Türkiye güzeliyim. Sorumluluklarım var. Türkiye’yi sadece güzelliğimle temsil etmiyorum. Aynı zamanda kültür elçisiyim.

2014'ün unutulmazları!

Size göre dünyanın en seksi kadını kim? - Miranda Kerr. Yüz şekli, vücudunu taşıma biçimi ve edasını çok beğeniyorum. Zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum. Anjelina Jolie’yi de çok seviyorum. Brad Pitt ile muhteşem bir uyumları var. Türk oyunculardan ise Tuba Büyüküstün’ü beğeniyorum.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ hurriyet.com.tr okurlarının oylamasıyla yılın en seksi erkeği seçilen Barış Kılıç, 1978 doğumlu. Marmara İktisat mezunu. İlk çıkışı ‘Adını Feriha Koydum’ dizisiyle oldu, şu anda ‘Güllerin Savaşı’nda ‘Ömer’ karakterini canlandırıyor. Oynadığı ‘Seni Seviyorum Adamım’ adlı film geçen ay vizyona girdi.

2014'ün unutulmazları!

EVLİ İNSANLAR DA ARZULANABİLİYOR Gülüşünün insanlarda yarattığı etkinin o da farkında. En seksi erkek seçilen Barış Kılıç, eşinin yanında bile tacize uğruyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ Seksi olmanın sizin sözlüğünüzdeki tanımı ne? Sadece fiziksel olarak güzel görünmek olmak değil. Bu, bütünün içerisine kattığın sempatiklik, gerçeğe en yakın olma hali, iyi ve samimi bakmak gibi etkenlerin toplamı. Oylamaya katılan herkese teşekkürler.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ Bugüne kadar Türkiye’nin en seksi erkeği olduğunuzu düşünüyor muydunuz? Eskiden beri insanların bana başka gözle baktıklarının farkındaydım. Sempatik olduğumu, güzel baktığımı ya da güzel güldüğümü düşünmüş olabilirler.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ Evli, mutlu ve çocuklusunuz... ‘Evli ve çocuklu’ erkekler kadınlara daha mı çekici geliyor? Ben en popüler zamanlarımı evlendikten sonra yaşamaya başladım. Bu da şunu gösteriyor: Bir insanın evli olması onun arzulanmayacağı anlamına gelmiyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ Eşiniz kıskanıyor mu? Açıkçası popüler olmadan önce beni daha çok kıskanırdı. Şimdi bunu sorunca sadece gülüşüyoruz. Bunun sebebi herhalde eşime karşı bugüne kadar neysem, hiç rol yapmadan öyle davranmam.

2014'ün unutulmazları!

YILIN EN SEKSİ ERKEĞİ: BARIŞ KILIÇ Bir kadında sizi ne tahrik eder? Fizik tabii ki önemli. Ama olduğundan farklı görünmeye çalışan bir kadın benim için seksilikten uzak. Çünkü ben karşımdakinin eksik ve falsolu yanlarını görerek onu seksi bulabileceğime inanıyorum.

2014'ün unutulmazları!

Kadınlar en çok nerenizi beğeniyor? - Herhalde gülüşümü!

2014'ün unutulmazları!

Popstarlar gibi sizi de kuytuda sıkıştırıp dokunmak isteyenler oluyor mu? - Oluyor. Mesela eşimle geçenlerde bir seyahatteyken yanımıza bir kadın geldi, eşimi ittirip “Bırak biraz da biz elleyelim” dedi.

2014'ün unutulmazları!

Hangi erotik filmde rol almak isterdiniz? - Temel İçgüdü!

2014'ün unutulmazları!

YENİ SEKSİ: SIRADAN VE ORTALIKTA OLMAYAN! Onur Baştürk yazdı... 2014’ün en seksi erkeği oylamasında Barış Kılıç’ın üç yakışıklı adamı (Kıvanç Tatlıtuğ, Kerem Bürsin ve Burak Özçivit) geride bırakıp zirveye oturması ‘yeni seksi’nin ne olduğunu bir kez daha ortaya koydu: Öyle karın baklavalı, taş fiziğe filan gerek yok. Çizilmiş gibi duran kaşa, göze, burna da. Yeni seksi biraz daha sıradan. Tıpkı Barış Kılıç gibi.

2014'ün unutulmazları!

Tamam, karizması var Barış Kılıç’ın. Tartışılmaz. Kılıç’ın önemli bir özelliği de evli ve çocuklu olması. Saydığım diğer ünlü erkekler gibi bekâr değil. Evli olmak eskiden bir ünlüyü seksi bulmak için negatif bir etkiyken şimdi pozitif bir etken. Neden? Çünkü günümüzde evlilikler sürmüyor, çatır çatır bitiyor da ondan.

2014'ün unutulmazları!

Kadınlar da böylesine (hem eli yüzü düzgün hem karizmatik hem de evli ve çocuklu) bir adamı daha seksi bulup baştacı yapabiliyor işte! Sır, sıradanlıkta yani!

2014'ün unutulmazları!

Gelelim en seksi kadın oylamasında Serenay Sarıkaya’yı geçen Amina Gülşe’ye... Adriana Lima ve Irina Shayk karışımı Amina Gülşe’ye de şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Çünkü herhangi bir dizisi yok. Sürekli ekranda değil. Çok yeni bir isim. Sadece bir güzellik kraliçesi. Ses tonuna, tavrına, tarzına dair akıllarda net bir duygu yok.

2014'ün unutulmazları!

Çok güzel, o ayrı. Ama o güzellik algısını sürdürecek bir şeyi yok. Serenay’ı ise her cuma bir dizide izliyoruz sonuçta. Ses tonuna, mimiklerine alışkınız... Demek ki popülerlik bir süre sonra sıkıyor insanları. Ortalıkta çok az olanı, az görüneni, henüz tam anlamıyla çiçeklenmemiş olanı daha seksi buluyorlar. Eminim Amina Gülşe bir süre sonra bir dizide oynasa, sürekli ekranda olsa insanlar onu da seksi bulmaktan vazgeçer. Tıpkı Tuba Büyüküstün’ün başına gelen gibi. Baksanıza sıralamada ilk üçe

2014'ün unutulmazları!

YILIN MAGAZİN BOMBASI 1 NUMARA: MERYEM UZERLİ&OZAN GÜVEN AŞKI SEÇENLER: - Kelebek yazarı Cengiz Semircioğlu - Kelebek Yayın Yönetmeni Selim Akçin Her iki jüri üyesine göre yılın magazin olayının önemi daha önce aynı dizide rol almalarına rağmen, çok sonradan böyle beklenmedik bir aşkın ortaya çıkmasından kaynaklanıyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN MAGAZİN BOMBASI 2 NUMARA: ASENA ERKİN&BERKAY FOTOĞRAFLARI Selim Akçin’e göre Akmerkez ve Londra’dan ortaya çıkan görüntülerin bugün hâlâ konuşulan bir etkisi var.

2014'ün unutulmazları!

YILIN MAGAZİN BOMBASI 3 NUMARA: KAYAHAN'IN HASTANE ÇIKIŞI FOTOĞRAFI Cengiz Semercioğlu, kanser tedavisinin ardından ağzında maskeyle çekilmiş bu karenin unutamayacağı biçimde aklına kazındığını söylüyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN ERKEK DİZİ OYUNCUSU 1 NUMARA: TİMUÇİN ESEN SEÇENLER: - TV eleştirmeni Elçin Yahşi - Yazar Perihan Mağden - TV yazarı Ceren Şehirlioğlu - Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu - Kelebek Yayın Yönetmeni Selim Akçin Cengiz Semercioğlu onun için “bir karakterin kaçmış ilmeğini gösterdiğinizde bütün örgüsünü sökebilecek bir oyuncu” diyor. Elçin Yahşi’ye göre ‘Gönül İşleri’ndeki ‘Yılmaz’ karakteri doğaçlamanın altında ezilmeden duracak bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN ERKEK DİZİ OYUNCUSU 2 NUMARA: KEREM BURSİN Elçin Yahşi, alışık olmadığımız Amerikalı havasıyla dikkat çektiği görüşünde: “Şeref Meselesi’nde bu dışarlıklı havanın altından bıçkın bir mahalle delikanlısı çıktı. Bir de taş gibi maşallah!”

2014'ün unutulmazları!

YILIN ERKEK DİZİ OYUNCUSU 3 NUMARA: EKİN KOÇ Ceren Şehirlioğlu genç aktörler arasında açık ara en iyisi olduğunu düşünüyor: “Beden dili, rolüne sahip çıkışı, ifadesi müthiş. ‘Benim Adım Gültepe’deki en heyecan verici oyuncu.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN KADIN DİZİ OYUNCUSU 1 NUMARA: SERENAY SARIKAYA SEÇENLER: - TV eleştirmeni Elçin Yahşi - Yazar Perihan Mağden - TV yazarı Ceren Şehirlioğlu - Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu - Kelebek Yayın Yönetmeni Selim Akçin Cengiz Semercioğlu ve Selim Akçin’e göre ‘MedCezir’deki ‘Mira’ rolüyle aldığı ödüllerden de belli ki, kendisini aştı, oyunculuğunu bir adım ileriye taşıdı.

2014'ün unutulmazları!

YILIN KADIN DİZİ OYUNCUSU 2 NUMARA: ŞEBNEM BOZOKLU Elçin Yahşi, diziye kattığı enerjiyle ‘Ulan İstanbul’u, uyarlandığı diziden tamamen farklı bir havaya büründürdüğünü söylüyor: “Oyunculuğunun gücünü biliyorduk, müzikal yanını da öğrendik.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN KADIN DİZİ OYUNCUSU 3 NUMARA: SEDA BAKAN Ceren Şehirlioğlu, “Behzat Ç.’deki ‘Eda’ rolünden sonra, ‘Kardeş Payı’ndaki ‘Feyza’ rolüyle hayret verici bir patlama yaşadı. Sanki o karakter için doğmuş gibi. Ekranda izlediğimiz en komik, sempatik, ilgi çekici kadın karakter” diyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN INSTAGRAM FOTOĞRAFI 1 NUMARA: @kemakin SEÇENLER: - Hürriyet Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt - Fotoğrafçı ve Instagram fenomeni Mustafa Seven #hurriyet2014 etiketine gelen 3 bin 783 fotoğraf arasından seçildi. İstanbul fotoğrafı kimsenin “hayır” diyemeyeceği güzel bir kare. Hesabınızdaki diğer fotoğraflara bakınca ustalık yolunda emin adımlarla yürüdüğünüzü görüyoruz.

2014'ün unutulmazları!

YILIN INSTAGRAM FOTOĞRAFI 2 NUMARA: @barisipekci Yılın önemli olayı hortum meselesini güzel çözmüş: Tuzla’dan Pasifik ambiyansı... Bal gibi haber fotoğrafı!

2014'ün unutulmazları!

YILIN INSTAGRAM FOTOĞRAFI 3 NUMARA: @emrahgoktas İzmir Karataş’ta çekilmiş. “Aaa ben de çekmiştim” diyenlere verilebilecek tek cevap, “keşke #hurriyet2014 etiketiyle fotoğrafı gözümüze yaklaştırsaydınız” olacak.

2014'ün unutulmazları!

YILIN FENOMENİ: NUR YERLİTAŞ Perihan Mağden yazdı... Nur Yerlitaş’ın alameti farikası bu: İnsanları sürekli bir gerilimin beşiğinde sallamak! “Allahım, ne zaman el dansına başlayacak? Allahım, ne zaman oturduğu yerde cilve geçidini başlatacak? Allahım, ne zaman şarkı söyleyecek? Ne zaman ‘offf, sıkıldım artık’ yapacak? Ne zaman tek kaş havada, nobranlığın kitabını yeniden yazacak? Ne zaman ‘yumuşacık kadınım, sevin beni’ moduna geçecek?

2014'ün unutulmazları!

Ne zaman çok görgülü, bilgili, klas bir kadın olduğu intibaını kakalayacak?’’ Cevap, aynı gerilim kitaplarında olduğu gibi: HER ZAMAN. SÜREKLİ. DURMAKSIZIN. Yerinden hiç kıpırdamayanlara özgü, bitmek bilmez bir enerji yumağı/yumurcağı. Dur durak nedir bilmeyen bir alaka bağımlısı! Ağzı dursa devvv gözleri, kaşları, dudak hareketleri devreye giriyor anında.

2014'ün unutulmazları!

İnanılmaz bir güzellik ve tahrik edicilik membaı oldukları inancıyla soluk alıp verdiği tombul ve bakımlı elleriyse, özgün bir müstehcenlik şelalesi olarak, herrr beş dakikada bir üstümüze akıtılıyorlar. Elleri; hem oldukça iri yüz hatlarını perdeleme işlevini görüyor hem de büyük bir seksapel kaynağı olarak (NY besbelli böyle zannediyor) mütemadiyen ‘gel bana, gel banaaaa’ yapıyorlar. Haniyse ondan bağımsız olarak bir kuyunun dibinde yaşayan iki ruh gibi. Bırrrrrr!

2014'ün unutulmazları!

Olabilir; her saniye ilgi ve alakayı üstüne çekme konusunda, şımarık bir 5 yaşındaki kız çocuğuyla rekabet edebilecek düzeyde bir dikkat bağımlısı olabilir. AMA bizler peki neden ondan bunca ilgi ve alakayı esirgeyemiyoruz? Neden ekranlarımızı kapatıp ada çayı filan içip, huzurumuza geri çekilemiyoruz? İşte, Nur Yerlitaş’ın müthiş sırrı burda devreye giriyor.

2014'ün unutulmazları!

Her an, her nevi sınırı/siniri ihlal edip geri çekilmeyi bir nevi biliyor! Lafı uzatıp dolandırıp sündürüp, ansızın kesebiliyor. El dansını, göz balesini yapıp yapıp; aniden durabiliyor. (Hoş, müziği de kesiyorlar, biz seyircilere acıyıp.) Yerlitaş’taki geri çekilme becerisi, ‘Fenomen Yarışmacı’ Özlem Özden’de asla olmayan bir fazilet mesela. Lafı kaptığı anda coşkudan ne yaptığını bilemeyen bir yavru gibi koşuşmak ayrı. Efendinin sinirine gittiğin anı hissedip, minderine çekilmek ayrı.

2014'ün unutulmazları!

BU sırrın çözülmesinin akabinde, devreye asıl ennnn büyük muamma ve onun gerilimi giriyor: BU KADIN NEYİNE GÜVENİYOR? HANGİ fiziksel, bilişsel ya da ruhsal özelliklerine dayanarak/güvenerek, bu denli sevilesi, beğenilesi, katlanılası olduğunu varsayıyor? ANCAK gerilimin özünü/nüvesini oluşturan bu muamma, ‘Bu Topraklar’da her daim gerilim içinde yaşamamızın da temel nedeni değil mi esasında?

2014'ün unutulmazları!

Nasıl bir ısrardır, kararlılıktır, kendini sorgulama yoksunluğudur, bütünüyle nedensiz bir özgüvenin atına atlayıp Neden- Sonuç Diyarları’nı işgal içgüdüsüdür BU??

2014'ün unutulmazları!

Bu sonsuz ve mesnetsiz kendine güvenle, bizleri gerilim romanı tadında yaşamaya mahkûm etmenin, neşesi ve enerjisi de var üzerlerinde. Ziyadesiyle. Hazmı zor ama muhakkak. öyle!

2014'ün unutulmazları!

2014'ün unutulmazları!

YILIN KONSERİ 1 NUMARA: NEIL YOUNG & CRAZY HORSE SEÇENLER: - Gazeteci Tuğrul Eryılmaz - Gazeteci Kanat Atkaya - Gazeteci Barış Akpolat Jürinin oybirliğiyle birinci seçtiği konser. Tuğrul Eryılmaz “Uzun zamandır izlediğim en iyi performans” derken Kanat Atkaya geceyi şöyle anlatıyor: “Hakiki anlamda efsane adam ve efsane ekibi yağmurla karışık İstanbul’u salladı, yuvarladı; yıllarca unutulmaz.”

2014'ün unutulmazları!

2014'ün unutulmazları!

YILIN KONSERİ 2 NUMARA: BOB DYLAN Sadece ‘ustalara saygı’ kontenjanından olsa bile akla ilk gelen isimlerden. Barış Akpolat “Gelmiş geçmiş en iyi ozanlardan birini canlı canlı izlemek bu neslin görebileceği en iyi şey. Belki de son kez izledik, bilinmez.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN KONSERİ 3 NUMARA: PORTISHEAD Kanat Atkaya, “Hem müzikal hem de görsel açıdan konsere katılan şanslı fanilerin beğenme çıtasını yükselterek ayrıldılar İstanbul’dan” diyor.

2014'ün unutulmazları!

2014'ün unutulmazları!

YILIN ALBÜMÜ 1 NUMARA: SILA - YENİ AY SEÇENLER: - Müzik yazarı Murat Meriç - Prodüktör-DJ Suat Ateşdağlı - Müzik yazarı Şafak Organ - Müzisyen Aykut Gürel - Müzik yazarı Murat Beşer Suat Ateşdağlı “Dijital ortamda en yüksek satış rakamına sahip Sıla’nın albümünü bıkmadan dinledik. Bir albümde bu kadar hiti toplamak kolay değil. Sıla bunu başarmış” diyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN ALBÜMÜ 2 NUMARA: OZAN DOĞULU - 130 BPM MODERATO Aykut Gürel’e göre “Albümden öne çıkanlar Model’li ‘Hep Böyle Akşamlar’ ve bir Sezen Aksu klasiği ‘Namus’un yenilenmiş hali oldu.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN ALBÜMÜ 3 NUMARA: KAYAHAN - TRIBUTE Şafak Ongan’a göre albüm geç piyasaya sürülse de senenin unutulmazları arasında: “Tarkan, Sezen Aksu, Gülşen ve Kayahan’ı bir albümde dinliyoruz. Bu, senenin müzik olayıdır.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN ŞARKISI 1 NUMARA: İLTİMAS - GÜLŞEN & MURAT BOZ SEÇENLER: - Müzik yazarı Murat Meriç - Prodüktör-DJ Suat Ateşdağlı - Müzik yazarı Şafak Organ - Müzisyen Aykut Gürel - Müzik yazarı Murat Beşer Şafak Ongan “Gülşen & Murat Boz birlikteliğinden doğan parça sadece yılın açık ara en çok dinlenen değil, aynı zamanda en çok konuşulan şarkısıydı. Aradan kaç hafta geçti, listelerde hâlâ üst sırada. ”

2014'ün unutulmazları!

YILIN ŞARKISI 2 NUMARA: YETMEZ - ATİYE & İSKENDER PAYDAŞ Aykut Gürel parçanın başarısını şöyle anlatıyor: “Prodüktör-şarkıcı işbirliğinin bu kadar bol olduğu bir yılda, öne çıkmak başarı. Altyapı iyi, vokal iyi. Dinleyici fark ediyor.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN ŞARKISI 3 NUMARA: İLAHİ ADALET - DEMET AKALIN Suat Ateşdağlı: “Akalın belki şaşırtmıyor ama parça kulüpte her çaldığında müşteriler eller havada coşuyor. Bu kabul edilmesi gereken bir başarıdır.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN TEKNOLOJİK OLAYI 1 NUMARA: FLAPPYBIRD Patrick Özdemiroğlu seçti... İki saatte kodlanacak kadar basit bir mobil oyun olan FlappyBird kullanıcılarda öfke soslu bir bağımlılık yarattı. Oyunun yaratıcısı Nguyen Ha Dong birkaç ay sonra oyunu uygulama dükkanlarından kaldırsa da 3 milyon dolarlık bir servete konmaktan kurtulamadı.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TEKNOLOJİK OLAYI 2 NUMARA: ALS ICE BUCKET CHALLENGE Buz dolu bir kovayı başından aşağı döken insanların videoları Facebook’ta 17 milyondan fazla paylaşıldı. 440 milyon kişi 10 milyar kere izledi. Hayır işi için başlayan kampanya insanoğlunun video içeriğine bakışını değiştiren bir dönüm noktası haline geldi.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TEKNOLOJİK OLAYI 3 NUMARA: FACEBOOK'UN WHATSAPP'I ALMASI Yarım milyar kullanıcısı ile iMessage ve Facebook Messenger gibi rakiplerin fiyakasını bozan WhatsApp, 22 milyar dolarlık şahane etiketiyle Facebook’un oldu.

2014'ün unutulmazları!

YILIN KARİKATÜRÜ 1 NUMARA Soma faciasında bir madenci yakınının, dönemin Başbakan Danışmanı Yusuf Yerkel tarafından tekmelenmesi, Uykusuz’un en çarpıcı kapaklarından birine konu oldu: Türk bayrağındaki yıldızın yerine Yusuf Yerkel konuldu. (22 Mayıs 2014, Uykusuz)

2014'ün unutulmazları!

YILIN KARİKATÜRÜ 2 NUMARA Yiğit Özgür, imam-cemaat ilişkisine ‘nefes terbiyesi’ üzerinden bakıyor. (30 Ekim 2014 – Uykusuz)

2014'ün unutulmazları!

YILIN KARİKATÜRÜ 3 NUMARA Osmanlıca tartışması ülkeyi kuşatmışken, Erdil Yaşaroğlu imzalı Penguen dergisi konuyu kapağa taşıyıp tarihi gönderme yapıyor. At sırtında görülen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çocukları karadan yürütün” talimatını veriyor. (11 Aralık 2014)

2014'ün unutulmazları!

YILIN KİTABI 1 NUMARA: KAFAMDA BİR TUHAFLIK, ORHAN PAMUK SEÇENLER: - Kültür duayeni Doğan Hızlan - Hürriyet Kültür-Sanat Editörü İhsan Yılmaz - Edebiyat eleştirmeni Semih Gümüş - Radikal Kitap'tan Cem Erciyes - Radikal Kitap'tan Derviş Şentekin - Gazeteci Çağlayan Çevik Cem Erciyes: “Nobelli yazarı altı yıl sonra yeniden okuma keyfi.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN KİTABI 2 NUMARA: DELİDUMAN, EMRAH SERBES Derviş Şentekin: “Dili, konusu ve tekniğiyle son yılların en güzel romanlarından.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN KİTABI 3 NUMARA: KÖPEKLER İÇİN GECE MÜZİĞİ, FARUK DUMAN Burcu Aktaş: “Rafine bir metinle az sayfada neler yapılabileceğinin kanıtı.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN SANAT OLAYI 1 NUMARA: NURİ BİLGE'NİN ALTIN PALMİYE'Sİ SEÇENLER: - Hürriyet Kültür-Sanat Editörü İhsan Yılmaz - Radikal Kitap'tan Cem Erciyes İhsan Yılmaz’a göre dünyanın en önemli ödüllerinden birini bir Türk yönetmenin alması başlı başına bir olay. Cem Erciyes uzun aradan sonra gelen bu ödülün günümüz sinemacılarının önünü açtığını söylüyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN SANAT OLAYI 2 NUMARA: MIRO SERGİSİ İhsan Yılmaz, “Daha önce parça parça eserleri gelmiş olsa da dünyaca ünlü Katalan ressam Joan Miro’nun eserleri böylesine kapsamlı bir şekilde ilk defa Türkiye’de sergilendi” diyor. Erciyes Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergiyi 1 Şubat’a kadar ziyaret edebileceğimizi hatırlatıyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN SANAT OLAYI 3 NUMARA: ZEKİ MÜREN SERGİSİ Hâlâ ziyaret edilebilen sergi hakkında her iki isim de Türkiye’de ilk defa bir sanat ikonu için sergi hazırlandığının altını çiziyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN SİNEMA FİLMİ 1 NUMARA: KIŞ UYKUSU SEÇENLER: - Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay - Sinema yazarı Uğur Vardan Atillâ Dorsay bu filmi, yalnız NBC’nin ya da Türkiye sinemasının zirvesi değil, dünya sinemasında da yerel öğelerden yola çıkıp böylesine evrenselliğe ulaştığı için seçtiğini söylüyor. Uğur Vardan’a göreyse film, izlerini bu topraklardan tüm dünyaya yayan bir yönetmenin son hamlesi.

2014'ün unutulmazları!

YILIN SİNEMA FİLMİ 2 NUMARA: İTİRAZIM VAR Vardan’a göre her sesin susturulmaya çalıştırıldığı bir ortamda, susmak yerine itirazı tercih eden bir tavrı var filmin. Dorsay ise yönetmen Onur Ünlü’nün hınzır zekâsıyla polisiyeyi birleştirmedeki ustalığını övüyor.

2014'ün unutulmazları!

YILIN TİYATRO OYUNU 1 NUMARA: KATİL JOE, TİYATRO.İN SEÇENLER: - Oyuncu Kubilay Tunçer - Milliyet yazarı Hami Çağdaş - Tiyatro Eleştirmenleri Bir. Bşk. Üstün Akmen - Gazeteci Ezgi Atabilen Ezgi Atabilen, “Karakomedi türündeki oyuna Mehmet Birkiye incelikli bir reji hazırlamış” diyor: “En hoşuma gidense, oyunun farklı sahneleme biçimleri arayan deneysel tadı.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN TİYATRO OYUNU 2 NUMARA: ARTURO UI'NİN ÖNLENEBİLİR YÜKSELİŞİ, TİYATROADAM Kubilay Tuncer’e göre asıl önemi fark yanatmasında. Hami Çağdaş da onu şu övgüleri sıralayarak destekliyor: “Oyun seçimi, oyunculuktan dekor tasarımına kadar yaratıcılıktaki başarı, oyuncular arasında kurulan birliktelik.”

2014'ün unutulmazları!

YILIN TİYATRO OYUNU 3 NUMARA: SAVAŞ, PÜRTELAŞ TİYATRO Üstün Akmen’e göre Serdar Biliş, yazılı metni, dilimize incelikli ve titiz bir sahne diliyle kazandırırken, rejisör olarak da öyküyü kendi dinamiği ve estetiği içinde yoğurmuş. Erkan Avcı, Sermet Yeşil, Tilbe Saran, Damla Sönmez ve Ecem Uzun’un oyunculukları üst düzeyde.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: