2015'in magazin kehanetleri!

2015'in magazin kehanetleri!

HT MAGAZİN’in deneyimli yazarları bir ‘Masa’ etrafında buluşup 2014’te gündeme damga vuran magazin olaylarını ve 2015’te neler yaşanabileceğini değerlendirdi. Masa’ da ‘Masa’ymış, “Bana mısın?” demedi bu kadar muhabbete... Esin Övet, Reşat Balcıoğlu, Tayfun Topal, Oben Budak, Bülent İpek ve Kadir Kaymakçı’dan oluşan HT MAGAZİN ‘Masa’ ekibinin renkli sohbetini bir solukta okuyacaksınız...

2015'in magazin kehanetleri!

TAYFUN TOPAL: Yeşilçam’ı patlatan dijitale geçiş oldu. Eskiden kopya vardı. Bir kopya bin 500 dolardı. Bu, maliyeti artırıyordu. Dijitale geçildiğinden filmini istediğin kadar sinema salonlarına verebiliyorsun. ESİN ÖVET: Türk filmi izliyor musunuz? Mahsun Kırmızıgül’ün son filmine gerçek hayata ait fotoğraflarını koymasını çok beğendim.

2015'in magazin kehanetleri!

Mahsun’un yaptığı filmleri eleştirenlerin kıskanç olduğunu söyleyebilirim. Bu grup arasında en kalitelisi Mahsun’dur. OBEN BUDAK: Türk filmi izlemiyorum, güzel senaryo yok. Filmler skeç gibi çekiliyor. Mahsun’un bir tek ‘New York’ta 5 Minare’sini izledim.

2015'in magazin kehanetleri!

REŞAT BALCIOĞLU: 500 bini geçen başarılı sayılıyor. 20 yıldır magazinin içindeyim, Mahsun’u adım adım takip ediyorum. Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Alişan aynı noktadan çıkış yaptı. Özcan’ın Mahsun’un taklitçisi olduğunu düşünüyorum.

2015'in magazin kehanetleri!

KADİR KAYMAKÇI: Yeşilçam 2014’te kelimenin tam anlamıyla patlama yaptı. Gerek gişede gerekse Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da aldığı Altın Palmiye’yle çok bereketli bir yıl oldu. 2015’te bunun daha da yükseleceğini düşünüyorum. Yapımcıların büyük seyirci rakamlarına ulaşan filmlerden cesaret alıp gençlerin projelerine daha çok destek olmasını bekliyorum.

2015'in magazin kehanetleri!

BÜLENT İPEK: Yapılan film 1 milyon izlenirse yaklaşık 10 milyon hasılat yapıyor. Bunun yüzde 40’ı yapımcıya kalıyor. 2015’te Şahan Gökbakar, Ahmet Kural-Murat Cemcir, Ata Demirer ve Cem Yılmaz gibi, yapımcılar için ‘altın yumurtlayan tavuk’ konumundaki yıldızlar, yeni projeleriyle yine milyonları sinema salonlarına çekecek.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: Aşkta geçen yılın sürprizini Cem Yılmaz ile Ayşe Hatun Önal yaptı. Biri Anadolu biri Avrupa yakası. Arada bir kıta var. Yüzyıl düşünsen bunların çıkacağı aklına gelmez. Ayşe’nin geçmişine baktığımızda iş dünyasından insanlarla, Cem’in de kendi halinde kadınlarla birlikte olduğunu görebiliriz. Hiç alakasız iki isim yani.

2015'in magazin kehanetleri!

2015'in magazin kehanetleri!

R.B.: Cem Yılmaz’ın sinema filmleri izlenmiyor. Adam sohbet etse gülmekten karnımıza ağrılar girer ama hiçbir sinema filmi mi güzel olmaz? Kasıntı kasıntı espriler, hep aynı adamlar sinemada gitmiyor.

2015'in magazin kehanetleri!

E.Ö.: Ayşe ile Cem’in sevgili olacağı hiç aklıma gelmezdi. Bu ikili sürpriz yapabilir. İlişkileri uzun soluklu olabilir. Bir anda evlendiklerini duyabiliriz. Ama bir anda ayrıldıklarını da duyabiliriz. O kadar sürpriz dolular anlayacağınız. Her an her şeyi görebiliriz. Hazırlıklı olun derim. Kemal’e kardeş de gelebilir.

2015'in magazin kehanetleri!

B.İ.: Cem Yılmaz, Ayşe Hatun Önal ile yeniden o sevdiğimiz tatlı adam oldu. Gergin Cem nihayet gitti. Bu arada “Ayrıldılar mı?” şeklinde haberler çıktı. Ayşe Hatun tarafı ayrılmadıklarını söylüyor ama Cem Yılmaz’dan ses yok yine.

2015'in magazin kehanetleri!

K.K.: Tarkan’ın gittikçe sıkıcı olmaya başladığını düşünüyorum. Konserdeki danslarından saçına bizi hiç şaşırtmıyor. Tarkan kıvamındaki yabancı starlar bu kadar dışa dönükken onun böyle içine kapanık olması ilginç. 2015’te göz önüne çıkmasını bekleyelim.

2015'in magazin kehanetleri!

R.B.: Tarkan’ın şu anda bulunduğu ‘megastar’ pozisyonunun hakkını veremediğini düşünüyorum. Bir insan bu kadar starsa albüm yapıp sonra ortadan kaybolmaz. Rihanna’yı Bodrum’da tatil yaparken çekiyoruz, Tarkan’ı çekemiyoruz. O zaman git Monako’da tatil yap. Biz seni görmeyelim, dünya seni çeksin. En kötü bir maça gitsin, üstüne mi atlayacaklar? Mütevazı biri olduğunu biliyorum ama artık olgunlaşmalı.

2015'in magazin kehanetleri!

O.B.: Reşat’a katılmıyorum. Tarkan’ın Ozan Çolakoğlu ile yeni albüm çalışmalarına başladığını biliyorum. Albüm için mayıs diyorlar ama bence eylül-ekimde hayranlarının karşısına çıkacaktır. Yaşam stilinin böyle olduğunu düşünüyorum. Ama arada bir yaşam belirtisi vermesi gerekir.

2015'in magazin kehanetleri!

B.İ.: Tarkan, sosyal sorumluluk projelerine de katılıyor, Doğa Derneği’yle çalışmalar yaptı. Gerekli zamanlarda sosyal duyarlılık göstererek Facebook hesabından paylaşımlarda bulunuyor. Kendini eve de kapatıyor ama bunun planlı olarak yapılmış bir şey olmadığını düşünüyorum.

2015'in magazin kehanetleri!

Bir de hâlâ sokağa çıktığında “Kapı pencere kırdı” denilebilen tek star. Artık kimse ünlülerin üstüne üşüşmüyor sokakta. Ama Tarkan’la hayranları arasındaki o tutku, 90’lardaki haliyle devam ediyor. Gördüğü yoğun ilgi ne bir AVM’de rahat dolaşmasına ne de bir restoranda rahat yemek yemesine izin verir.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: Tarkan o ulaşılamaz star düşüncesinde olduğu için böyle davranıyor. O bir dönem geçerliydi ama artık bir geçerliliği yok. Starların böyle uzak durarak, ortada görünmeyerek ulaşılmaz görünme halini kimse önemsemiyor günümüzde.

2015'in magazin kehanetleri!

E.Ö.: Ben Tarkan’ın Türkiye’nin algısından korktuğunu düşünüyorum. Çok hassas biri. Zeki Müren sendromuna girmiş durumda. Kendini eve kapatıyor. Biraz kilo alsın korkuyor. Bir kebapçıya, bir markete git yahu! Tarkan resim altlarına yazılan eleştirileri görmeye korkuyor. Annesine gidip eve yangın merdiveninden girip çıkan bir adamdan bahsediyoruz. Mustafa Sandal ile Tarkan geçmişte yarışırdı ama şimdi Mustafa reklamlarda karısıyla oynayan, mütevazı yaşayan bir adam mesela.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: Cem Yılmaz ile Ayşe Hatun Önal 2016’yı görür. Kıvanç Tatlıtuğ ile Başak İzer evlenir. Dünyadakinin tersine bizde starlar evlenince şöhretleri yüzde 50 düşüyor. Kenan İmirzalıoğlu ve Beyaz bu yüzden evlenmiyor. Ata Demirer ile Özge Borak’ın evliliği ticari ilişkiydi bence.

2015'in magazin kehanetleri!

E.Ö.: Ozan Güven, Meryem Uzerli’yi aldatır. Meryem duygusal bir Alman kızı. Ozan’ın tipik Türk erkeği olduğunu unutuyor. 2016’ya birlikte giremezler. Beren Saat anne olmazsa evliliği sıkıntıya girer. Tayfun’a katılıyorum. Kenan Doğulu ile evlendikten sonra ikilinin kariyerinin geçmişi ile şimdiki hali ortada. Hülya Avşar ve Sezen Aksu’nun aşkla gündeme geleceğini düşünüyorum. Şirin Ediger’in sevgilisi çıkabilir. Arda Turan annesinin bulduğu kızla evlenir.

2015'in magazin kehanetleri!

2015'in magazin kehanetleri!

O.B.: Güven ile Uzerli’nin şimdiden ayrıldığı söyleniyor. Bence ayrılmadılar. Beyaz yine evlenemez. O sıkıcı hayatını, Okan Bayülgen ise düşüşünü sürdürür.

2015'in magazin kehanetleri!

R.B.: Ata Demirer ile Özge Borak’ın evlenmesine ne kadar şaşırdıysam Gülben Ergen’in evlenmesine de o kadar şaşırdım. Tuğçe Kazaz gibi insanların açıklamaları ciddiye alınmamalı. 2015’te sosyetede yasak aşk skandalı patlayacağını, cemiyet dünyasında sürpriz boşanmalar olacağını düşünüyorum.

2015'in magazin kehanetleri!

K.K.: Beren Saat ve Tuba Büyüküstün’ün evliliklerin kariyerlerini önemli ölçüde etkileyeceğini düşünüyorum. Beren’in anne olmasını bekliyorum. Kıvanç Tatlıtuğ 2 yıl önce tekti ama şimdi tek değil. ‘Kiraz Mevsimi’nde başrol oynayan Serkan Çayoğlu’nu yolda görsek tanımayız ama “Yeni Kıvanç” deniyor. Meryem’in yurtdışından gelmiş olmasından kaynaklı bir rahatlığı ve ayrıca ışığı var. Serenay Sarıkaya’nın yıldızı yanlış yönlendirilmezse 2015’te daha da parlar.

2015'in magazin kehanetleri!

B.İ.: Arda Turan’ın hayatı 2015’te yine manşetlerde yer alır. Çünkü onun dışında yurtdışı başarısı olan kimse yok hâlâ. Herkes Arda’yı merak ediyor. O da bu ilgiyi seviyor bence. Ayşe Hatun Önal, müzik hayatıyla da gündemde olacak. Halit Ergenç gündemden düşecek. 2015 seçim yılı. Sanatçılar siyasetle de anılacak. Şimdiden Kadir İnanır ve İbrahim Tatlıses’in adları milletvekili adaylığı için anılmaya başladı. Hülya Avşar ve Hülya Koçyiğit de siyasetle anılabilir.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: 2015’ten başlayarak bireysel mekânlar çoğalacak, zincir mekânlar dağılacak. 5 sene içerisinde her mahallede bir kafe olacak. E.Ö.: Eğlence hayatında her sene yeni semtler öne çıkıyor. Özellikle kulüp müşterisi mekân ve semt olarak değişiklik arıyor. Bence yakın zamanda tarihi yarımadada Eminönü, Sirkeci bölgesinde popüler kulüpler açılacak.

2015'in magazin kehanetleri!

B.İ.: Sanatçılar Cihangir’de, iş çevresi Etiler- Ulus’ta eğlenir anlayışı bitti. Sosyetenin gençleri artık sanatçıların gittiği bohem yerlerde eğleniyor. Cihangir tayfası denen oyuncu, senarist, yönetmen grubunun yeni semti Beşiktaş.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: Engin Altan Düzyatan’ın Neslişah Alkoçlar ile evlenmesi bir kırılma noktası oldu. Sosyetik isimlerle sanatçıların birlikte olmasının önü açıldı. Mekânları keşfettiler. Buraların o kadar pahalı olmadığını gördüler. Son yıllarda Kenan Doğulu, Beren Saat, Berrak Tüzünataç gibi birçok ismi Fenix, 29 ve Papermoon gibi popüler yerlerde görebiliyoruz. Kabuklarından çıktılar. Kıyafetlerinde de gözle görülür değişiklikler oldu. Moda dergisinden fırlamış gibiler adeta.

2015'in magazin kehanetleri!

BÜLENT İPEK: Sosyal medya magazin gazetecilerinin gözardı edemeyecekleri bir alan oldu. Ünlüyle doğrudan konuşmak magazinci için hâlâ çok kıymetli olsa da, Instagram ve Twitter kaynaklı haber yapmak şu dönemde vazgeçilmez durumda. Ünlüler kendilerine yakın gazetecilerden bile sakladıkları konularla ilgili sosyal medyada açıklama yapıyor, özel fotoğraflar paylaşıyor.

2015'in magazin kehanetleri!

2015'in magazin kehanetleri!

Yazın Bodrum sahilinde paparazzilerden kaçıyorlar ama bikinili fotoğraflarını Instagram’a koyuyorlar. Instagram magazin denizi gibi. Özellikle kim kimi beğenmiş, etiketlemiş, yorumlamış, buralarda çok malzeme var. Magazinciler artık bar kapısında değil Instagram sayfalarında bekliyor.

2015'in magazin kehanetleri!

KADİR KAYMAKÇI: Arda Turan TV’de ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’yı söylüyor. İdil Fırat “Güzel sevmeyene adam denir mi?” diye paylaşım yapıyor. Tripler bile buradan atılıyor. Bun- lar yüz binlerce insanın önünde oluyor. 2015’te bizim de dönüşmemiz lazım. Burası yeni bir mecra, ayak uydurmalıyız. Eskiden Türkan Şoray’lar Fatma Girik’ler bir yere gittiklerinde hayranları cam çerçeve kırıyormuş. Şimdi fan’lar Instagram’da like butonu kırıyor.

2015'in magazin kehanetleri!

TAYFUN TOPAL: Gece hayatında kadın oranı yüzde 70, erkek oranı yüzde 30. Eskiden erkekler tuvalet kapısında bekleyip telefon verirdi, şimdi kadınlar direkt iletişime geçiyor. Telefon vermek yerine “Instagram hesabın var mı?” demek daha yumuşak geliyor. Artık sosyal medyada evleneceğiz, Instagram’da çiftleşeceğiz. Eskiden görücü usulüyle evlenirdik, şimdi Instagram usulü evleneceğiz. Instagram’da hiç fakir birini gördünüz mü?

2015'in magazin kehanetleri!

Yok! Alttakiler üstekilere erişebilmek için müthiş bir çaba sarf ediyor. Bunun en büyük nedeni sosyal medyadır. Herkes herkesi takip edip onların ne yaptığını görüyor. Sosyal medya sayesinde güç dağıldı, günümüzde herkes eşit oldu. Konfeksiyon atölyesinde çalışan adam da yıldız, ekranda şarkı söyleyen adam da yıldız artık. Herkes kendince yıldız.

2015'in magazin kehanetleri!

ESİN ÖVET: Sosyal medyada birçok ünlünün yaptığı özel hayatlarına ilişkin paylaşımlarla biz gazetecilerle dalga geçtiğini düşünüyorum artık. Bana göre herkes gazeteci olmaya çalışıyor. OBEN BUDAK: Like’lanıp onaylanmak insanların hoşuna gidiyor. Ben starların içimizden biri olduklarını düşünüyorum. Artık eskisi gibi böyle kulüplerde etrafları filan açılmıyor.

2015'in magazin kehanetleri!

K.K.: 2014 dizi açısından çok vasattı. Patlayan bir iş olmadı. Yöneticiler sabredemiyor. Reyting sistemi değiştiği için böyle olduğuna katılmıyorum. Kıvanç’ın dizisi tutmazken aynı şirketin yaptığı ve aynı senaristlerin yazdığı başka bir dizi tutuyor.

2015'in magazin kehanetleri!

E.Ö.: ‘Medcezir’e bakıyorum. Kafamı boşaltıyor. Çünkü oyuncular genç, güzel ve kaliteli. Kıvanç’ın dizisinin tutmaması dizilerin bir kişi etrafında dönmediğini gösterir. “Artık bitti” denilen Nurgül ‘Paramparça’ ile küllerinden doğdu. Kıvanç için “Bu erkekse diğerleri ne?” dendi ama dizi kötü olunca Kıvanç için kimse izlemedi. Bir kişinin üzerine dayalı bir sistem kurarsan patates oluyorsun. Meryem Uzerli’nin yeni dizisi merak ediliyor. Kıvanç’ta yapılan hatayı tekrarlanırsa o da başarısız olabi

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: ‘Televole’ kıvamında programlar ve yarışmalar artacak. Dizilere olan ilgi azalacak. Artık yıldız kavramı yok. İnsanları yıldızlaştıran şey işleri. Nejat İşler baba rolünde oynayacak kıvama geldi. Çılgın âşık rolünde oynayamaz.

2015'in magazin kehanetleri!

B.İ.: ‘Paramparça’ 2015’e damgasını vuracak. Çünkü temposu yüksek. 3 ayrı diziye malzeme olacak hikâyeyi tek dizide birleştirmişler. Nurgül Yeşilçay kendini buldu. Erkan Petekkaya, oyunculukta döktürüyor. Seyirci temposu düşük projeler yüzünden dizilerden soğudu, genel reytingler çok düştü, maliyetler karşılanamıyor.

2015'in magazin kehanetleri!

R.B.: Meryem Uzerli abartıldı. Daha güzel isimler var. Her projesi tutacak diye bir kaide yok. Yenibosna’dan güzel bir kız alıp yetiştirelim, medya pohpohlasın, Twitter hesabı açalım; o da bu noktaya gelebilir. Star yaratılabilir yani.

2015'in magazin kehanetleri!

T.T.: Eğlence anlayışımız arabeskleşmeye başlıyor. Özümüze dönüyoruz yani. ‘Sil Baştan’ diyen Kibariye için insanlar 16 şampanya açtırıyor. Yabancı bir şarkı bu etkiyi yaratır mı? Hayır. GECE hayatının en popüler şarkısı şu sıralar Mehmet Erdem’in söylediği ‘Gibi Gibi’. Her yerde çalıyor.

2015'in magazin kehanetleri!

Şamdan artık Ahmet Kaya çalıyor. Geçmişte Çırağan’da gittiğim sosyete düğününde Derin Mermerci’nin İbrahim Tatlıses şarkılarında halay başı olduğuna tanıklık ettim. Önümüzdeki yıllarda evlenme teklifleri arabesk şarkılarla yapılacak. 2015, arabesk bir yıl olacak.

2015'in magazin kehanetleri!

E.Ö.: ‘Tavukları Pişirmişem’ yılın şarkısı. Bu şarkı çaldığında dinlemeyecek, göbek atmayacak insan yoktur. 2014’te en çok konuşulan isimlerden biri İrem Derici oldu. Onun geleceğini çok parlak görüyorum. Gonca Vuslateri ve Didem Soydan son dönemde giyimlerinde ve tarzlarında değişikliğe giderek resmen kadın oldular. Bunlar eski sanatçılar gibi değil, gelecekte neler olabileceklerini bildikleri için yatırım yapıyorlar.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: