Alaçatı'da Ot Festivali

Alaçatı'da Ot Festivali

ÇEŞME (İzmir), (DHA)- Taş evleriyle Türkiye’de faklı bir turizm konsepti yaratan İzmir’in Çeşme İlçesi’ne bağlı Alaçatı Beldesi'nde Belediye ile Komili’nin ana sponsorluğunda 'Doğanın kıymetini bilip, keyfini çıkaranların festivali' sloganıyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Ot Festivali yarışmalarla sona erdi.

Alaçatı'da Ot Festivali

Pazar Yeri Camii Meydanı’ndaki yarışma 'Ot toplama' ve 'Ot aşı' kategorilerinde yapıldı. 'Ot toplama' kategorisinde 110 tür ot toplayan Gizem İncedal, 'Ot aşı' kategorisinde de 'Körmen helvası'yla Gülfidan Eskici 1’inci oldu. 'Ot toplama' kategorisinde 11 yaşındaki Kaan Cansın’a da jüri özel ödülü verildi.

Alaçatı'da Ot Festivali

Festival kapsamında konserler düzenlendi. Öğrenciler ot festivali temalı resim ve füzyon cam çalışmalarıyla panolar oluşturdu. Amatör üreticilerin hazırladığı otlu yiyecekler festivale gelenlere ikram edildi.

Alaçatı'da Ot Festivali

Alaçatı'nın profesyonel otçuları ve ünlü restoranları da festival boyunca açtıkları stantlarda birer spesiyalleriyle hazır bulundu.

Alaçatı'da Ot Festivali

Geçen yılki Ot Festivali öyküsü, fotoğrafları ve festivalde yarışan yemeklerin tariflerinin yer aldığı 'Alaçatı’nın Yarışan Yemekleri' adlı kitapçık gelen ziyaretçilere dağıtıldı.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: