ALTIN PORTAKAL’IN YURTDIŞI KONUKLARI!

Antalya Büyükşehir Belediyesi & Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali; Avrupa, Asya ve Avustralya’yı kapsayan geniş bir coğrafyadan ünlü sinemacıları Antalya’da buluşturuyor.

ALTIN PORTAKAL’IN YURTDIŞI KONUKLARI!

Yurtdışı konukları arasında Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden özgün bir dil geliştirmeyi başarmış, sinemaya farklı bakış açıları getiren ustaları ve yetenekli isimleri ülke sinemacıları ve sinemaseverlerle buluşturmayı ilke edinmiş Altın Portakal’ın 6 – 12 Ekim 2012 tarihlerinde 49. Festival izleyicisiyle buluşturacağı yurtdışı konukları arasında çok önemli isimler yer alıyor.

Macaristan, Polonya, Hollanda, İran, Filistin, Cezayir, Tunus, Almanya, Fransa, Amerika, Avustralya ve Sırbistan; yapımcı, yönetmen ve oyuncularıyla Antalya’da temsil edilecek ülkeler arasında yer alıyor.

Dünya sinemacıları Altın Portakal’da

Istvan Szabo: Usta macar yönetmen, aynı zamanda senaryo yazarı ve opera yönetmeni. 1981 yılında Mephisto adlı filmi ile Oscar ödülü kazandı.

Marie-Claude Ossard: Amelié, Delicatessen gibi ünlü filmlerin baş yapımcısı. Jean Pierre Jeunet, Emir Kusturica, François Ozon gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı.

Barbara Boyle: Sayısız film festivalinde jüri üyeliği yapan, Oscar ödüllü çok sayıda filmin yapımcı ve dağıtımcısı, Oscar Akademi üyesi Amerikalı akademisyen.

Barbara Hollender: Polonyalı film eleştirmeni, sinema yazarı. Uluslararası Sinema Yazarları Örgütü (FIPRESCI) Polonya temsilciliği başkanı.

Jaques van Heijningen: Rotterdam Medya Fonu Başkanı.

Dariush Mehrjui: İran yeni dalgasını öncüsü yönetmen, senarist ve yapımcı. “The Cow” filmi ile Venedik Film Festivali’nde eleştirmenler ödülüne değer görüldü.

Hiam Abbas: Filistinli ünlü oyuncu ve yönetmen. “Limon Ağacı”, “Miral” ve “Unutma Beni İstanbul” gibi yapımlardaki performanslarıyla Türk izleyicisinin yakından tanıdığı ünlü oyuncu.

Hafsia Herzi: “Buğdayın Sırrı”, “House of Tolerance”, “The Source” gibi filmlerle tanınan Cezayir ve Tunus asıllı genç oyuncu.

Khosrow Masoumi: Shangai Film Festivali’nde en son “Bear-Ayı” filmiyle Altın Kadeh ödülünü ikinci kez alan İranlı yönetmen.

Udo Kier: “Blade”, “Armageddon” ve “End Of Days'in da aralarında bulunduğu yüze yakın filmde rol alan dünyaca ünlü Alman aktör.

Rusudan Chkonia: İlk uzun metraj filmi “Keep Smiling” ile Venice Days’de yarışan Gürcü yönetmen.

Emily Atef: “The Stranger In Me” ve “Molly’s Way” filmleri ile tanınan İranlı Fransız yönetmen.

Pascale Simons: Hollanda sinemasının genç yönetmeni. Senaryosunu yazdığı “Lotus” filmi Altın Portakal’da dünya prömiyerini yapacak.

Bruce Beresford: 30’dan fazla uzun metraj filmi olan ve 40 yılı aşkın bir süredir sinema ile uğraşan Dört Oscarlı “Driving Miss Daisy” filminin Avusturalyalı yönetmeni.

Miroslav Momcilovic: Roma Bağımsız Film Festivali’nde jüri ödülünü kazanan “Sedam I Po” filminin Sırbistanlı yönetmeni.

Krisztina Deak: Podrtakal’ın yarışma filmlerinden “Aglaya”nın Macar yönetmeni.

Maciej Zak: “Supermarket” filmiyle ünlü Polonyalı yönetmen – senaryo yazarı.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: