Antalya'da serinleme çabası!

Antalya'da serinleme çabası!

(DHA)- ANTALYA'da nemin etkisiyle bunaltıcı haline gelen sıcaklardan etkilenen turistler otel havuzları ve plajları doldururken, bölge sakinleri de kendilerince serinleme yolları arıyor.

Antalya'da serinleme çabası!

Antalya'da geçen haftaya göre düşüş gösteren hava sıcaklıkları, yüzde 80'i bulan yüksek nem oranı nedeniyle güneş zaman zaman yüzünü gizlese de daha fazla ve bunaltıcı olarak hissedildi. Öğle saatlerinde 35 derece olan sıcaklıkta tatilci ve turistlerin bir bölümü plajda, havuzda serinlemeye çalışırken kimisi de klimalı otel odalarında dinlenmeyi tercih etti.

Antalya'da serinleme çabası!

Ortalama 10 gün süren yaz tatillerini iyi değerlendirmeye çalışan turistler, en çok havuz kenarlarını tercih ediyor. Bol tatil fotoğrafı çeken turistler arasında güzellikleriyle mankenlerle yarışacak gençler dikkati çekiyor. Öğle saatlerinde gölge yerleri tercih eden turistler, güneş banyosu için sabah ve akşam üstü saatlerini seçiyor.

Antalya'da serinleme çabası!

HALK DA SÜS HAVUZUNDA Turistler tatilin keyfini çıkarırken Antalyalılar sıcak nedeniyle öğle saatlerinde evlerinden çıkmıyor, dışarıda olanlar parklar ve ağaç gölgelerinde serinlemenin yollarını bulmaya çalışıyor. Özellikle kent merkezinde çevresinde ağaç gölgeliğinin bulunduğu süs havuzları, Antalyalılar tarafından en çok tercih edilen mekanlar oluyor.

Antalya'da serinleme çabası!

Kimileri serinlemek için pantolon paçalarını sıvayıp ayaklarını süs havuzuna sokarken, kimileri ise buldukları gölgeliklerde uyuyarak sıcağı atlatmaya çalışıyor. Çalışanlarsa her zamanki gibi işyerlerinin klimalı ortamına sığınıyor.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: