Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

Corona virüs salgını nedeniyle evden dışarı çıkmayan Beren Saat’in, 2008-2010 yılları arasında başrolünü oynadığı, Kanal D’de tekrarı yayınlanan ve reyting rekoru kıran ‘Aşk-ı Memnu’ dizisini her gün hiç kaçırmadan izlediği ortaya çıktı.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

12 yıldır konuşulan Aşk-ı Memnu'nun her yıl olduğu gibi yine tekrar bölümleri Kanal D'de ekrana gelmeye başladı.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

Ve dizinin tekrar bölümleri yine reyting rekorları kırdı. Yeni dizilerin bir çoğunun bir kaç bölümde yayından kalktığı bir dönemde Aşk-ı Memnu'nun hala bu kadar çok izleniyor olmasının sırrı oldukça merak edilmeye başlandı.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

Hilal Saral’ın yönettiği, Ece Yörenç ile Melek Gençoğlu’nun yazdığı 79 bölümlük dizinin neden unutulmazlar arasına girdiğini bir dönem uzmanlar bile inceleyip şu sonuçlara varmıştı:

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

- Hikaye evrensel, dramatik yapısı güçlü. Günümüze iyi uyarlanmış. - Kadroda yıpranmamış, yıldız isimler var. - Şık kostümler, görkemli konaklar izleyiciyi çekiyor. - Karakter analizleri iyi. İyi-kötü bir anda iç içe geçebiliyor. - Başrollerin inişli-çıkışlı, sürprizli hali seyircide etki yaratıyor.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

BEREN SAAT, 'BİHTER'İ BÖYLE ANLATMIŞTI Beren Saat ise dizinin finalinin ardından canlandırdığı Bihter karakteri için şunları söylemişti:

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

"Bihter’in değişken halini özlüyorum. Çok renkliydi. Ruh hali sürekli dönüşüyordu. Beni eğlendiriyordu. Hayatımın önemli bir karakteridir, ondan çok şey öğrendim. Bihter’in histeri krizi geçirdiği bir sahnem vardı. Bütün günümü etkiledi. Uykumu, tepkilerimi, kimyamı değiştirdi. Hayatımda yaşamadığım bir şeyi Bihter üstünden yaşadım, inanılmazdı."

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

"Çekimlerde bir gün bile ‘Bu sahneyi çekmesek mi, o elbiseyi giymesem mi?’ demedim. Hayatımda Bihter kadar dekolte giymem, makyaj yapmam, onun gibi davranmam. Ama Bihter’i oynamayı çok sevdim. Çünkü o edebiyatın çok özel bir kadın karakteri. Her uyarlamasında ortalığı sallıyor."

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

UNUTULMAZ REPLİKLER - Sen Bihter Ziyagil’sin aptallık etme. - Ölüyorum anlasana. Gözlerimin önünde birbirlerini seviyorlar. Ben işkenceler içinde kıvranırken onların mutluluğundan ölüyorum. Anne ben ölüyorum, yardım et. - Hayatta, başkalarına fazla güvenmeyeceksin. Kendine de. - Aynı hırs, öfke, ihtiras. Sen benim kızımsın Bihter. Seninle gurur duyuyorum.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

- Beynim suçlu, yüreğim suçlu. Keşkenin ne demek olduğunu en çok bu gece hissediyorum. - Bihter neyi itiraf edecek Firdevs Hanım? - Sen benim oğlumdun.

Aşk-ı Memnu'nun sırrı ne?

- Benim ölmemi istiyor musun? Beni kaybetmeyi göze alabiliyor musun? Beni, beni, Bihter’ini? - Her zaman her sıkıştığımda yaptığım gibi, cesaretle sahiplenmediğim her şeyi bırakıp gittiğim gibi, gideceğim. Hadi aşkım Behlül kaçar.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: