Birkan Sokullu nasıl Petro oldu?

Kurt Seyit ve Şura’nın Petro’su olarak izleyiciyle buluşan Birkan Sokullu, başarılı performansıyla son günlerin en çok konuşulan isimlerinden oldu.

Birkan Sokullu nasıl Petro oldu?

İlk bölümüyle izleyenleri ekran başına bağlayan Kurt Seyit ve Şura dizisinde, Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın göz dolduran performansları kadar, Petro karakterine kattığı yorumla Birkan Sokullu da büyük beğeni topladı.

Kurt Seyit ile askeri okul yıllarından tanışan, sonrasında cephede yanyana savaşan ancak savaşta yaptığı bir hata yüzünden Seyit tarafından ordudan istifa etmek zorunda bırakılan Petro; dizide Seyit'e olan gizli düşmanlığıyla dikkat çekiyor.




Birkan Sokullu nasıl Petro oldu?

Dizi çekimlerine başlamadan önce yoğun bir hazırlık süreci geçiren Sokullu, Petro karakterine Rus tarihi üzerine yaptığı araştırmalar ve dönemi konu alan kitaplar okuyarak hazırlandı. Rolü için fiziksel değişime de giden oyuncu hayatında ilk kez bıyık bıraktı. Petro karakteri için kilo aldığını da belirten Sokullu, formunu spor yaparak koruduğunu söylüyor. Birkan Sokullu’nun dizide giydiği kıyafetler de seyirci tarafından çok ilgi gördü. Şık asilzade Petro’nun en çok dikkat çeken aksesuarı olan şapkaları özel olarak Rusya’da üretildi.

Birkan Sokullu canlandırdığı Petro karakterini şöyle anlatıyor; "Benim için Petro'yu anlatma sekli çok önemliydi. Haklı taraflarını ortaya koymak, o anların seyirciye geçmesini sağlamak... Seyircinin sevmiş olması Petro'nun nedenlerini seyirciye hissettirdiğimi gösterir. Bu da benim için çok mutlu edici oldu." Petro'yu oynamanın çok keyifli olduğunu sözlerine ekleyen Sokullu, "Petro'ya hak verdiğiniz, olaylara onun tarafından baktığınız noktada ona kötü demeniz bence zor. Sadece istediğini almak, amaçlarına ulaşmak için yaptıklarının sonucunda olaylar gittikçe büyüyor ve işler kontrolünden çıkıyor." dedi.

Kurt Seyit ve Şura'nın 8 Nisan Salı günü saat 20:00'da ekrana gelecek sürprizlerle dolu bölümünde; Kurt Seyit ve Celil, sırtlarını en büyük düşmanlarına dayadıklarından habersiz topraklarını isyancılara karşı savunmak için harekete geçecek. Kurt Seyit ve Celil silahlarını kendilerini öldürmeye gelen isyancılara doğrulturken, Petro’nun namlusunun hedefinde Kurt Seyit olması ekran başındaki izleyenlere soluksuz anlar yaşatacak...

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: