"Gümüşlük Direnipduru Eylemi"

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Gezi eylemlerine destek ve gösterilerdeki ölümleri protesto etmek amacıyla düzenlenen ’Gümüşlük Direnipduru’ eylemine aralarında oyuncu Nejat İşler’in de bulunduğu yaklaşık bin 200 kişi katıldı.

İlçeye bağlı Gümüşlük Beldesi’nde Bodrum-Taksim Platformu tarafından düzenlenen ’Gümüşlük Direnipduru’ eylemi renkli görüntülere sahne oldu.

Gümüşlük sahiline 300 metre uzaklıktaki üzerinde üç bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu ve kazıların devam ettiği Tavşan Adası’na yürüyerek geçen tatilciler ellerinde pankartlarla denizin içerisinde renkli görüntüler oluşturdu.

Sık sık ‘Her yer Taksim Her Yer Direniş’ atan eylemcilerin ‘Gümüşlük Direnipduru’ ‘Napıpdurun Durupdurum’ yazılı dövizler dikkat çekti.

Mayo ve bikinileri ile eyleme koşan tatilciler Çayıraltı Plajı ve Tavşan adası arasında karadan ve denizden birbirine bağladı.

Tiyatro sanatçısı Nejat İşler ile yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı eylemde 200 kişi denizden 1000 kişi karadan el ele tutundu.

Ankara, İstanbul ve İzmir’den tatile gelenlerin de denizde durma eylemine büyük destek verdiği görüldü.

Gümüşlük ile 300 metre uzunluğundaki Tavşan Adasını el ele tutarak denizden insan zinciriyle köprü oluşturan eylemciler sık sık solgan attı. Yaklaşık bir saat denizin içinde süren eylem alkışlarla sona erdi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: