Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)- Muğla'nın'nın Bodrum İlçesi’nde Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) tarafından 6 uluslararası turizm fuarında yapılan tanıtım çalışmaları etkili oldu.

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Özellikle İskandinav ülkelerinden Bodrum'a gelen turist sayısının son iki yılda yüzde 100’lerin üzerinde arttığını belirten BOYTAV ve Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, "Bodrumlular’la el ele vererek yaptığımız tanıtımların yararını görmeye başladık. Önümüzdeki turizm sezonunda özellikle İskandinav ülkelerinden yoğun turist akını bekliyoruz" dedi.

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

BOYTAV tarafından aralık ve ocak aylarında Hindistan, Danimarka, Polonya, İrlanda ve İstanbul'da düzenlenen uluslararası turizm fuarlarında yapılan etkili tanıtımın şimdiden rezervasyonlara yansımaya başladığı belirtildi. Kocadon, Bodrum'a son üç yılda İskandinav ülkelerinden gelen turist sayısının 16 binden 85 bine çıktığını ve bu yıl bu ülkelerden gelecek turist sayısının 105 binin üzerine çıkmasının beklendiğini belirtti.

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Kocadon, "İskandinavya'dan Bodrum'a turist getiren Scanway, Detur ve Bravo isimli turizm acenteleriyle yaptığımız görüşmelerden tanıtımların etkili olduğunu anladık. Son birkaç yılda İskandinav turistlerin ilgisini Bodrum'a çekmeyi başardık. Önümüzdeki aylarda Belçika, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Sırbistan da yapılacak olan turizm fuarlarına katılarak tanıtım ataklarına devam edeceğiz" diye konuştu.

Bodrum'a İskandinav turist yağdı

Mehmet Kocadon şöyle dedi: "Bodrum Çin dahil olmak üzere dünyanın dört bir köşesinde etkili bir şekilde tanıtmayı sürdüreceğiz. Bu yıl ilçemize gelecek turist sayısının 1,5 milyon civarında olmasını bekliyoruz. Bu nedenle BOYTAV ve Bodrum Ticaret Odası ile yaptığımız tanıtımlarda ilçemizin tarihi, doğa güzelliklerini ön plana çıkartırken, yılın 12 ayı turizm yapılabileceğinin sinyallerini veriyoruz."

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: