Boran Kuzum: Ben bu işe tutkunum

“Vatanım Sensin”in Leon’u Boran Kuzum, hayatının bilinmeyenlerini ve merak edilenlerini anlattı. Kuzum, "Ben bu mesleğe platform gözetmeksizin tutkuluyum" dedi.

Boran Kuzum: Ben bu işe tutkunum

“Vatanım Sensin”in Leon’u Boran Kuzum, sakin, huzurlu ve utangaç tavırlarına eğitimin getirdiği özgüveni ekledi, böylece “yeni nesil yakışıklılar” listesinde üst sıralara yerleşti. Cool tarzıyla dikkat çeken oyuncu, hayatının bilinmeyenlerini, merak edilenlerini Elele dergisine anlattı.

Tiyatro eğitimi almaya nasıl karar verdiniz, neydi tiyatronun büyüsüne kapılmanıza neden olan?
- Meslek seçerken her şeyden önce odaklandığım konu, yaratıcılığıma uygun ve insanlarla ilişki halinde olabileceğim bir iş olmasıydı. Tiyatro da merkezine insanı alan, insandan beslenen ve insana dönen bir sanat dalı. Kendimi en iyi hissettiğim, tutkulu olduğum ve tüm kalbimi, enerjimi verdiğim işteyim.

Bir karaktere hayat vermenin en heyecan verici yanı ne?
Her yeni karakter yeni bir nefes. Yeni bakış açılarıyla hayata bakmayı deneyimlerken bunu seyirciyle paylaşmak, onların hayatına dokunmayı başarabilmek, belki de en güçlüsü hayatlarında bir şeyleri değiştirebilmek, bu mesleğin en heyecan verici yanı.

Oynadığınız ilk oyunu hatırlıyor musunuz?
İlk tiyatro oyunumu 13 yaşındayken okulda oynamıştım. O zamanlar oyuncu olmak gibi bir düşüncem yoktu. Provalar bitti, ilk kez sahneye çıkacağım gün geldi. Aile, akrabalar da izleyiciler arasında tabii. Sahneye çıktığımda nefesimin kesildiği anı ve oyun bitince hissettiğim o tatlı hazzı hâlâ unutamam.

Yeni bir rol geldiğinde, göz önüne aldığınız ilk kriterler neler?
Rolün yapısından çok anlattığı hikaye önemli benim için. O karakterle ve hikayesiyle ben ne verebilirim insanlara, onu düşünürüm. Tabii ki rolün altından kalkabilecek olmam da gerekir.

Tiyatro ve oyunculuk hayat adına neler öğretti size?
Sanatın her dalı farkındalık seviyesini artırır. Oyunculuk başka hayatlara, farklı psikolojilere ve kişisel çatışmalara ayna tuttuğu için, kendinden farklı olana hoşgörülü yaklaşabilmeyi sağlıyor.

Tiyatronun ülkemizdeki sıkıntıları malum. Bu noktada dizi oyunculuğu biraz da zorunluluk sayılır mı?
Zorunluluk olarak görmedim hiçbir zaman. Ben bu mesleğe platform gözetmeksizin tutkuluyum. Sette olmak da sahnede olmak da ayrı haz benim için.
Hayatınızın en önemli dönüm noktası ne?
Konservatuvara girme kararı alıp İstanbul’a taşınmam...

En çok hangi yeteneğe sahip olmak isterdiniz?
Çello çalmak isterdim.
Duygusal biri misiniz yoksa mantığınız mı ağır basar?
Duygusalımdır ama mantığımı bastırmaması için uğraşırım. Bazen bocalarım ama genelde dengeyi kurmayı başarıyorum.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: