"Bu Tarz Benim" yapımcısından bomba iddia

Bu Tarz Benim yarışmasının olaylı bir şekilde TV8 kanalına transfer olmasının ardından Show TV'nin yaptığı suçlamalara yapımcı firma Production House'dan zehir zemberek karşılık geldi.

Production House firması Bu Tarz Benim'in parasını Show TV'den alamadığını ve bu sebeple icra yoluna gittiklerini sonunda sözleşmeyi feshettiklerini öne sürdü.

Bu Tarz Benim final gecesindeki jürisiz bant yayınla skandalla gündeme oturmuştu.

Show TV bant yayını ve jürinin katılmaması sebebiyle yapımcı firmayı suçlamıştı.

Show TV yeni bölümleri yayınlanmaya başlamışken yapımcı firmanın sözleşmeyi feshetmesine büyük tepki göstermişti.

Bu Tarz Benim'i yapan Haluk Şirin ve Caner Erdem'in sahibi olduğu Production House bugün sessizliğini bozarak iddialara yanıt verdi.

Yapımcı firmanın iddiası ise Show TV'nin paralarını vermemesi oldu. Yazılı açıklamada şunlar belirtildi;

"Show TV Yönetiminin, kanala başarı sağlamış bir programın yapımcılarına teşekkür etmek yerine, gerçek dışı bir karalama kampanyasına tenezzül etmesini şaşkınlıkla karşılıyoruz.

Oysa söz konusu süreci ve gelişmeleri izleyenler ile sektörel kaynaklar tarafından bilinen gerçek; yapım şirketimizin Show TV’den alacaklarını zamanında tahsil edememiş olması, bundan dolayı icra takibine başlamış olması ve bu gelişmelerin sonucu olarak da şirketimizin Show TV ile olan sözleşmesini fesh etmiş olmasıdır."

Bu Tarz Benim yarışmasının final bölümü hatırlanacağı gibi canlı verilmek yerine banttan gösterilmişti.

Jüri ise kısa süren ve birincinin belli olduğu canlı yayına katılmamıştı.

Bu konuda Show TV yapımcı firmayı suçlamış ve son dakikada canlı yayını değiştirdiklerini söylemişti.

Yapımcı firma ise final GECEsinin canlı yayınlanmamasıyla ilgili, "TV sektöründe yer alan tüm profesyonellerin ve TV izleyicilerinin de çok iyi bildiği üzere, bazı büyük yapımların final geceleri kısmen bant kısmen canlı yayın halinde yayınlanmaktadır.

“Bu Tarz Benim Final Gecvesi”nde de önceden hazırlanan bant bölümünü takiben, yarışmanın kazananını belirleyen sms oylaması bölümü, canlı yayınlanmış ve “Canlı” notu kullanılarak da bu konuda izleyici bilgilendirilmiştir.

Show TV Yönetimi ile mutabık kaldığımız üzere, iki hafta önce Show TV stüdyolarında çekilmiş olan ve günlerce bu çekilmiş görüntüler ile tanıtımını yaptıkları “Bu Tarz Benim Final Gecesi” programının büyük bir bölümünün bant yayını olacağını son dakika öğrendiklerini nasıl iddia edebiliyorlar?

SHOW TV'YE SUÇLAMALAR Bu Tarz Benim yapımcıları hukuki haklarını saklı tuttuklarını belirttikleri açıklamada Show TV'yi haklarında karalama kampanyası yapmakla itham ettiler.

Açıklamada şöyle denildi;

"Bu karar sonrasında, maalesef Ciner Medyası “Bu Tarz Benim Final” GECEsinden hemen sonra önceden planlandığı açıkça belli olan ve Bu Tarz Benim yapımcılarını yıldırma ve itibarsızlaştırma hedefli bir karalama kampanyası başlatmıştır.

Hiçbir grubun, ellerindeki medya gücünü korkutma, sindirme ve yıldırma aracı olarak kullanma hakkı olmadığı gibi, bu yöntemleri kullanan medya grupları da asıl büyük zararı kendileri görmektedirler.

Show TV ve Ciner Medyası’na son bir kez daha yaklaşımlarını gözden geçirmelerini tavsiye eder, yasal haklarımızı saklı tutarız."

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: