Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın yargılandığı uyuşturucu davasında karar!

Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca gibi ünlülerin arasında yer aldığı 13 sanığın yargılandığı uyuşturucu davasında karar verildi.

Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın yargılandığı uyuşturucu davasında karar!

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan yargılanan ünlülerin ilk duruşması geçtiğimiz aylarda görülmüştü. Gizem Karaca, "Ben daha yurt dışından ailem ile birlikte geleli 3-4 sene olmuştu. Çok hızlı şekilde iş hayatına atıldım. Çalışma ortamında uyuşturucu madde ile tanıştım. Birkaç kez arkadaş ortamında içmiştim. Ama hiçbir zaman satın almadım ve satmadım. Hiçbir zaman üstümde bulundurmadığım için de başkasına vermem mümkün değil. Bu olay 7 yıldır sürüyor. Çok etkilendim ve yıprandım. İşim olsun, psikolojim olsun. Geçen yıl evlendim, anne olmak ve gelecek planlamasını yapmak istiyorum, bu engelden dolayı cesaret edemiyorum. Bunu göz önünde bulundurarak değerlendirmenizi istiyorum. Beraatimi talep ediyorum." sözleriyle savunmasını yapmıştı. Çağatay Ulusoy ile Cenk Eren ise mazeret bildirerek katılım sağlamamıştı.

Ceza belli oldu

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında İstinaf Mahkemesi kararı açıkladı. Sanıklar 'uyuşturucu madde kullanma' suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme, sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasını 5 yıl süreyle geri bırakılmasını kararlaştırdı. Ceza dairesi, sanıklar hakkında ayrıca 1 yıl süreyle de denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verdi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: