Çekip gittiler!

Çekip gittiler!

Hem tiyatro sahnesinde hem de TV dizilerinde tanınmıştı Akasya Asıltürkmen.

Çekip gittiler!

William Shakespeare'in Bir Yaz Gecesi Rüyası, Neim Simon'ın Aşk Kokusu'nun da aralarında bulunduğu bir çok filmde rol aldı.

Çekip gittiler!

Saklambaç, Çınaraltı, Lise Defteri, İpsiz Recep gibi dizilerde kamera karşısına geçti.

Çekip gittiler!

35 yaşındaki Asıltürkmen, bir süre önce hayranlarının hiç beklemediği bir karar verdi ve tas tarağı toplayıp yurtdışına gitti. Hem de çok uzaklara..

Çekip gittiler!

Asıltürkmen bir süredir Güney Afrikanın Johannesburg kentinde.

Çekip gittiler!

Orada eğitimin sürdüren oyuncu, yaşamından kesitleri de Twitter sayfasında hayranlarıyla paylaşıyor. Yakın arkadaşı şarkıcı Göksel'in kendisini ziyareti sırasında çekilen fotoğrafları da sayfasında yayınlamıştı...

Çekip gittiler!

İstanbul'dan kaçan bir başka ünlü de Atilla Saral..

Çekip gittiler!

Bir dönemin en gözde manken ve oyuncularından biri olan Saral da bir süredir büyük kentin karmaşasından uzakta yaşıyor.

Çekip gittiler!

Oyuncu İnci Türkay ile birlikte olan Saral'ın seçtiği yer Assos..

Çekip gittiler!

Kısa bir süre önce İstanbul'da sevgilisiyle görüntülenen Saral "Ne işim var İstanbul'da. Keşke daha önce taşınsaydım. Herkese de tavsiye ederim" dedi..

Çekip gittiler!

1980'lerin Türkiye'sinin en güzel kadınlarından biriydi o... Işık Lisesi gibi Türkiye'nin en iyi eğitim veren kurumlarından birini bitirdi. Sonra da Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne girdi... Normal bir insanın hayal edebileceğinden fazlasına sahipti sözün kısası.

Çekip gittiler!

Ama "İstanbul beni her zaman boğuyordu. Kirlendiğimi hissetmeye başlamıştım. Her şey bir oyundu. Bu oyunu daha fazla oynamak istemedim" diyerek bavulunu topladı ve şöhretini, parlak kariyerini, mesleğinin getirdiği kazancı elinin tersiyle iterek İstanbul'u terk etti...

Çekip gittiler!

Kelimenin tam anlamıyla İstanbul'un göbeğinde yani Şişli'de büyümüştü İldeniz... Tam bir şehir çocuğuydu... Daha sonra adımını attığı parlak dünya da ona bir çok insanın hayal bile edemeyeceği olanakları sunuyordu. Ama ona göre "hayat neşeli bir maceraydı"... Tıpkı Peter Pan romanı gibi... İçinde hep sakladığı o büyümeyen çocuk da onun yol göstericisiydi. Ve kendi deyimiyle hep hayallerinin peşinden gitmeyi tercih etti. Dışarıdan gelen tüm eleştirilere kulaklarını tıkayarak.

Çekip gittiler!

İstanbul dışında yaşama fikri de ilk kez 18 yaşında Bodrum'a gittiğinde kafasında şekillenmeye başladı

Çekip gittiler!

Daha o zamandan plan yapmaya başladı. Hayalini gerçekleştireceği güne kadar da adım adım uyguladı.

Çekip gittiler!

Sonrasını bir röportajında şöyle anlatmıştı İldeniz: "Çok çalışmak ama buna karşılık çok kazanmak bana özgürlük sağlıyordu. Mesela ben akşam Ankara'da bir defileye çıkıp sabah da Paris'e gidebiliyordum. Tüm bunlar bana bir doyum getirdi."

Çekip gittiler!

İldeniz tam 16 yıl boyunca mankenlik yaptı. Bu sürenin sonunda da yaptığı işten ve yaşadığı hayattan artık istediği doyumu alamamaya başladı. Sonra hayallerine doğru bir adım daha attı ve birikimiyle Antalya'da bir arsa satın aldı.

Çekip gittiler!

Bu arada asıl mesleği doktorluk olan bir dönem mankenlik ve fotoğrafçılık da yapan Serdar Önal ile tanıştı İldeniz. İkili evlendi. 5 yıl daha İstanbul'da yaşadıktan sonra eşyalarını toplayıp Bodrum'a taşındılar.. İldeniz'in en büyük hayali gerçek oldu!

Çekip gittiler!

Kızları Leyla da aralarına katıldı. Çift uzun süre mutlu bir şekilde yaşadı. Sonra boşandılar ama dost kalmayı sürdürdüler. İldeniz bir daha İstanbul'a dönmedi. Gösteri dünyasından da olabildiğince uzak kaldı. Son olarak Hadi Gari Cumhur için kamera karşısına geçti.

Çekip gittiler!

Yıllar sonra bir yaz günü böyle görütülenmişti bir dönemin ünlü mankeni Begüm Özbek... Onu sokakta gören bir gazeteci tanımış ve deklanşöre basmıştı...

Çekip gittiler!

Özbek, bir dönemin en gözde mankenlerinden biriydi.. Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Mert ile yaşadığı ilişkiyle hafızalara kazınmıştı.

Çekip gittiler!

Tam da mesleğinin zirvesindeyken aniden ortadan kayboldu.. ABD'ye gitmişti Özbek... Yüzünü, adını, attığı her adımı herkesin bildiği İstanbul'u terk edip kimsenin kendisini tanımadığı bir ülkeye yerleşme kararı almıştı..

Çekip gittiler!

Turizm sektöründe uzun yıllar çalıştı Özbek. Bir röportajında söylediği gibi de şöhreti elinin tersiyle itip ABD'ye gittiği

Çekip gittiler!

Bir röportajında söylediği gibi "Bir gece yarısı gezmeden döndüğü sırada evinin perdesine çıkıp karşısında bir paparazzi ordusu gördüğü için" böyle bir karar aldığını söylemişti.

Çekip gittiler!

Neredeyse 20 yıl sonra Türkiye'ye döndü Özbek.. Yine yıllar boyu çalıştığı turizm sektöründe çalışıyor.

Çekip gittiler!

Bugün 40'lı yaşlarının başında olan Özbek, pırıltılı dünyaya ait eski hayatını da hiç aramıyor.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: