Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Şarkıcı Demet Akalın, yeni albümü 'Ateş' ve Okan Kurt'la geçirdikleri zor günlerle ilgili Günaydın'dan Tuba Kalçık'a konuştu.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

İşte o konuşmadan satır başları:

Öncelikle yeni çalışmanız 'Ateş'ten bahseder misiniz?

İki senedir albüm için çalışıyordum. Güzel şarkılar topladım. Eskiden çalıştığım isimler dışında birkaç yeni arkadaşım da var. Çok içime sindi. Dinleyicilerim "Çok single çıkarıyorsun, albüm bekliyoruz senden artık" diyorlardı. Albümü de onlar için yaptım aslında.

RAP SÖYLEYEYİM DEDİM, OLMADI

Yeni nesli yakalamak için neler yapıyorsunuz?

Bu albümde yeni gelen nesli yakalayayım diye rap söyleyeyim dedim. Reynmen'in şarkısını yapan çocuklara gittim. Stüdyoya girdim şarkıyı okumak için ama yok, okuyamadım çünkü rap tarzım değil. Bu şarkıları Reynemen'ler, Aleyna'lar okusun dedim. Ben kendi kitlemle devam ediyorum. Zaten kendi kitlemi korumak adına 'Ateş'i çıkardım.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Dinleyici kitlenizle güçlü bir bağınız var...

Evet. Yıllar içinde oluştu bağımız. Stratejik bir şey değil bu. Samimiyetimi seviyor dinleyicilerim. Geçimsiz yanlarım var. Dengesiz diyenler de var benim için. Evet zaman zaman oluyor ama samimi bir insanım. Sanat camiasındakileri çok farklı bir hayat yaşıyor sanıyorlar. 'Kim bilir ne partiler veriyordur evinde' diye düşünenler olabilir benim için ama aslında manastır hayatı yaşıyorum. Sahne dışında bir ev kadını gibi yaşıyorum. Her gün Müge Anlı izliyorum mesela. Oradaki insan hikayelerini görünce inanamıyorum. Müge Anlı çok önemli bir iş yapıyor, takdir ediyorum onu.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Okan Kurt'tan boşandınız, fakat sonra yeniden barıştınız. O dönem çok şey yazıldı çizildi bu konu hakkında. Çocuğunuz olmasaydı döner miydiniz Okan Bey'e?

Aslında ben normalde de dönmezdim. Çok yaralandım. Okan'ın bizi hiç düşünmediğini hissettim. Dünyam yıkıldı gibi hissettim. Hira, boşandığımızda çocukluktan genç kızlığa geçti resmen. Çok olgun bir çocuk zaten. Bana daha da düşkün oldu bu olaylardan sonra. Sevgisizlikten dolayı ayrılmadık Okan'la. Bizim başka sorunlarımız vardı. Büyük kızgınlığım vardı, hâlâ da geçmedi.

"Babasız büyüdüm, kızımın da öyle büyümesini istemiyorum" diye açıklama yapmıştınız. Eleştirenler de olmuştu sizi...

Herkes istediğini düşünmekte özgür ama kimsenin başına gelmesin. O yaşadıklarımı hatırlamak bile istemiyorum. Bana yapılan haksız bir hacizdi. Mal ayrımımız, evlilik sözleşmemiz var Okan'la. Haczin gelmesi olanaksızdı ama geldi. Bunu yapanlar şimdi uzlaşmak istiyor ama asla uzlaşmayacağım. Allah razı olsun devletimizden. Olaydan hemen sonra müfettişler geldi. Haciz olduğu gün ve sonrasında hiç ağlamamıştım ama müfettişleri karşımda görünce sevinçten ağladım. Devletin gücünü hissettim. Yalnız olmadığımı anladım. Sahipsiz olmadığımı hissettim. Titizce incelediler yapılanları.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Bu olay sonrası Okan Bey'in ailesi ile görüşüyor musunuz?

Hayır görüşmüyorum.

Bu olay, yaşadığınız en büyük travma mıydı?

Annem dul bir kadındı, babasız büyüdüm. Çocukluğumda da çok zor dönemler geçirdim. Ama son zamanlarda yaşadığım, en zor süreçti. Travma olacakken kurtardık bu süreci. Müzik yaparak atlattım. Hemen ertesi gün konsere çıktım. Sahne ve sevenlerim, atlatmamda çok etkili oldu.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Hayranlarınızın hep yanında oluyorsunuz. Zaman zaman onlarla bir araya geliyorsunuz, hasta ziyaretlerinde bulunuyorsunuz...

Elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Moral çok önemli iyileşmeleri için. 5-6 yıl önce kanser hastası bir genç kız vardı. Gebze'ye ziyarete gitmiştim onu. Hastalığının kötü bir sürecindeydi. Sadece gözleri ile temas kuruyordu. Ben de elbise aldım ve "İyileşeceksin ve bu elbisemi giyip konserime geleceksin' dedim. Gerçekten de iyileşti ve 8 ay sonra elbisemi giydi, konserime geldi. Çok mutlu oldum iyileşmesine. Şimdi de iki genç kız var yine hasta. Biri Tarkan'ı, diğeri de beni çok seviyor. Tarkan'ın 'Tut Elimden' şarkısını söylemesini istiyormuş. Ben de Tarkan'a ilettim bunu. Hemen aramış ve söylemiş şarkıyı. O kadar hoşuma gitti ki bu hareketi. Tarkan çok iyi yürekli bir insan.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

PSİKOLOJİK DESTEK ALMADIM

Zor dönemlerinizde psikolojik destek aldınız mı?

Hayatımda hiç psikolojik destek almadım. Ben dünyanın en güzel işini yapıyorum. İşimle atlatıyorum böyle zamanları. Zor dönemlerim hep bir şarkıyla geri dönmüştür bana. Albümle uğraşıyordum haciz olayları zamanında da. Bu süreçte sevenlerim, arkadaşlarım da destek oldu bana. Şanslıyım bu konuda.

Bir kesimde 'Demet Akalın çalışıyor, eşinin borçlarını ödüyor' gibi bir algı var. Okan Bey'e maddi destekte bulunuyor musunuz?

Okan'a hiçbir maddi destekte bulunmadım, bulunmuyorum da. Zaten Okan da böyle bir şey beklemez. Benim de böyle bir gücüm yok. Haciz geldiği gün bana "Borçlarla alakan yok, ben halledeceğim" dedi. Hep kendi paramı kendim kazandım ve bir kuruş param bile Okan'a geçmedi. Neden vereyim ki? Birlikte bir şirket kursak ve batsak anlarım. Bizim ortak işimiz bile yok. Bir ara ortak şirket kursak mı diye de düşünmüştük. İyi ki kurmamışız.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

HAMİLELİKTEN NEFRET ETTİM

Anne olmak sizi nasıl etkiledi?

Anne olduktan sonra insan başka bir forma geçiyor. Annem her zaman "Anne olunca anlarsın" derdi. Gerçekten şimdi daha iyi anlıyorum onu. Çocuk sahibi olmayı da hiç düşünmüyordum. Şarkıcılık kariyerime başladığım dönemden itibaren hep iş odaklı düşünüyordum. Annelik bana uzaktı. Evlendikten sonra Okan çok çocuk istedi. Tüp bebek denedik. Çok param gitti tüp bebeğe. Hamile kalamadım tedaviyle. Okan'a "Boşa beni, git başkasıyla evlen, çocuk yap" bile demiştim. O da "Saçmalama" diyordu bana. Sonra zaten kendiliğimden hamile kaldım. Çok zor bir hamilelik geçirdim ama. Hamilelikten nefret ettim resmen. Anne olmanın ne demek olduğunu Hira'yı kucağıma alınca anladım.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

MİLLİYETÇİ BİR İNSANIM ÜLKEM İÇİN NE GEREKİRSE YAPMAYA HAZIRIM

Polislere verdiğiniz moral konserleri, Mehmetçik Vakfı'na yaptığınız bağışlarla da haber oluyorsunuz medyaya...

Ben de birçok sanatçı arkadaşım gibi devletimizin, polisimizin ve askerimizin arkasında duruyorum. Asker kızıyım ben. Babamı küçük yaşta kaybedince bana onun hakkında anlatılanlardan çok etkilendim. Asker, benim kafamda hep kutsal bir yerdedir. Ülkem için ne gerekirse yaparım. Milliyetçi de bir insanım. Ülkemi çok seviyorum. Türkiye'nin geleceği için karamsar olanlar bazen soruyor bana "İkinci bir planın var mı?" diye. Yok. Ne başka bir ülkenin vatandaşı olmak, ne de yurt dışında ev almak gibi bir planım var. Yurt dışına gidince bir haftadan fazla kalamıyorum, İstanbul'a dönmek istiyorum hemen. Çocuğumu da burada okutacağım. Şimdi özelde ama bulunduğum sitede devlet okulu olsa oraya göndereceğim. Normal bir hayatı olmasını istiyorum. Onunla ilgili yurt dışı planım da yok. Vatanım diyorum her zaman. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Fransız vekile verdiği cevabı sosyal medyadan da paylaştım. Helal olsun Çavuşoğlu'na, çok güzel konuştu. Ben sanat dünyasında nasıl dobraysam Çavuşoğlu da uluslararası alanda o kadar dobra.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

KÜS OLDUĞUMUZDA BİLE ALİŞAN İÇİN DUA ETTİM

Alişan'la barışmanız da çok konuşuldu...

Ben onunla küs olduğum zamanlarda bile iyi olsun istiyordum. "Çocuk sahibi olsun" dediğim birkaç arkadaşım vardı. Tarkan için de, Alişan için de dua etmeye gitmiştim. Şimdi ikisinin de çocuğu oldu. Alişan'ın oğlunun bir tane fotoğrafı vardı, gözyaşı olan fotoğrafı. O fotoğraf beni çok etkiledi. Ağladım ona bakarak. Bu olaydan sonra da barıştım. Küslükler bana göre değil.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

BEN ÇOK İNANÇLIYIM KIZIMI DA ÖYLE YETİŞTİRİYORUM

Sosyal medyadaki paylaşımlarınızla da gündeme geliyorsunuz. Hira'nın namaz kılma görüntüsü de günlerce konuşulmuş, hatta eleştirilmişti.

Benim küçüklüğüm de böyle geçti. Kuran kursuna gittim. Ailemin bir kısmı kapalıdır benim. Hatta ilk tanıştırdığımda başörtülü kuzenlerimin bazıları Okan'ın elini bile sıkmadı. O kadar dindarlar yani. Benim ailemde başı örtülü de var, açık da. Kimseyi ayrıştıramazsın. Bu görüntüleri acımasızca eleştirenler ayrıştırıyor insanları. Ben çok inançlıyım. Bu yüzden kızımı da öyle yetiştiriyorum.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

OKAN İHANET EDERSE KENDİ ÇÖPLÜĞÜNE DÖNER

Okan Kurt'la boşandığınız günlere dönüp baktığınızda neler hissediyorsunuz?

Düşmanımın bile başına gelmemesini dilediğim günler yaşadım. Büyük bir boşluğa düştüğümü hissettim. Okan benim sadece eşim ve arkadaşım değil; onu babamın yerine koydum. Her şeyimle yakından ilgileniyor. Bana hep "Güçlü kadınsın" diyorlar ama insan bazen güçlü olmak da istemiyor. Yükünün alınmasını da istiyor. Bu yüzden o süreçte boşluğa düşmüştüm.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Okan Bey ne yapsa affetmezsin?

Bak büyük konuşuyorum, Okan hiçbir şey yapmaz. Okan'a inanılmaz güveniyorum. İlk günden beri böyle. Umarım böyle de devam eder. Ama ihanet ederse öyle bağırıp çağırmam, asla affetmem. Kendi çöplüğüne geri döner, Maslak'taki evine.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Okan Bey'le bir daha evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Aman aman yok. Biz iyiyiz böyle. Bir daha evlenmeyi hiç düşünmüyorum.

Demet Akalın: Bir daha evlenmeyi düşünmüyorum

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: