Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Oynadıkları film ve dizilerle Türkiye’de olduğu kadar Ortadoğuda’da büyük ilgiyle takip edilen Meltem Cumbul ve Murat Yıldırım, Dubai Film Festivali için festival organizasyonu tarafından Dubai’ye davet edildi.

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Bu yıl onuncusu düzenlenen ve hem bölgeden hem dünyadan pek çok filmin davetli olduğu Dubai Film Festivali, Ortadoğu’da sinemanın en önemli etkinliklerinden biri olarak gösteriliyor. Bu organizasyona özel konuk olarak davet edilen Meltem Cumbul ve Murat Yıldırım Hany Abu Assad tarafından yönetilen Omar isimli filmi izlediler.

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Dün gerçekleştirilen GECEnin ardından Murat Yıldırım ve Meltem Cumbul şunları söyledi: Meltem Cumbul : Bu yıl 10. su düzenlenen Dubai Film Festivali'ne oyuncu arkadaşlarım Murat Yıldırım ve Burçin Terzioğlu’yla katılmaktan öncelikle onur duyduğumu bildirmek isterim.

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Sheikh Mansour Bin Mohammed Al Maktoum'un katılımıyla gerçekleşen gecede 'Paradise Now' (Vaat Edilen Cennet) filmiyle 2005 yılında gönlümde taht kuran yönetmen, senarist Hany Abu-Assad'in 'Omar' isimli yeni filmini izledik. Kendisiyle sohbet edebilmek çok güzeldi. 19 Aralık günü 16. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde kendisine onur ödülünü verecek olmamdan kaynaklanan bir ön tanışmanın gerçekleşmesi harika oldu diyebilirim.

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Dubai Film Festivali'nde halkın Türk oyunculara gösterdiği ilgi, festival komitesinin bizi çok güzel ağırlaması, Martin Sheen, Kate Blanchet gibi muhteşem oyuncularla bir arada olmak, her şey bana çok keyif verdi. Dubai'lilerin daha Muhteşem Yüzyıl’ın 4. Sezonunu izlememesine rağmen internet üzerinden takip ederek oynadığım karakter Fatma Sultan'ı bu kadar çok beğenmiş olmasına ayrıca çok mutluluk duydum.

Dubai Film Festivali’nde Türk rüzgarı

Murat Yıldırım : 10.'su düzenlenen Dubai Film Festivali'ne katılmak, Uluslararası platform'da bir sonraki projemin ne olacağıyla ilgili bu kadar fazla merak ve ilgi duyulması beni motive etti. Açılış filmi olan Hany Abu Assad'a ait Omar'ı izledim. Daha önce Vaat Edilen Cennet filmiyle ilgimi çekmiş olan bu yönetmenle sohbet etme şansını yakaladığım için de çok mutluyum. İnşallah Türk dizilerinin ve sinemasının başarısı yurt dışında bu şiddetiyle devam eder.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: