Ekin Türkmen: Kanser değilim!

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* En son görüştüğümüzde “Artık komedi işi bekliyorum” demiştiniz, ama yine olmamış.. - Evet, komedi dizisinde oynamayı bekliyordum gerçekten. Birol Güven’in “90’lar” adlı bir diziye başlayacağını duyunca atlamadım, hemen kendisiyle görüşmeye gittim.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Neydi sizi bu kadar heyecanlandıran? - Komedi olmasının yanı sıra 90’lar tam benlik çünkü 90’lar çocuğuyum. Arkadaşlarımla kostümlü 90’lar partileri falan yaparız. * Ne oldu sonra peki? - O proje eylül ayına ertelendi, ekip bu işe başladı.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Komedi hayalleri kurarken bu dizide rol almaya nasıl ikna oldunuz? - Senaryo çok tatlıydı. Bu da romantik komedi ama benim rolümün romantik tarafı ağır basıyor. * Çekimler nasıl gidiyor, adapte olabildiniz mi yeni ekibe?

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

- Normalde ilk bölümün çekimi ortalama 15 gün sürer Hamdi (Alkan) Bey, inanılmaz hızlıydı, bir haftada bitirdik. * Hamdi Bey’le ilk kez çalışıyorsunuz sanırım, memnun musunuz bu işbirliğinden? - Evet... Hamdi Bey’in o kadar pozitif bir enerjisi var ki, bütün sete sirayet ediyor.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Dizinin teaser’ını izlerken fakir kız-zengin çocuk klişesi ve Yeşilçam tadı hissettim... - Evet, bir Türk filmi tadı var gerçekten... Zaten çok işlenmiştir zengin kız-fakir erkek hikayesi; ya da tersi. O hikâye basittir ama üstüne yapılan her şey çok güzel olur. Ayrı hayatlar yaşayan iki insanın bir arada olması biraz imkânsızdır ya, o yüzden romantik geliyor insanlara.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Siz, dizide Deniz rolündesiniz. Karaktere dair biraz detay verir misiniz; kimdir, nedir, ne yapar? - Deniz, bir fabrikada işçi ve sendikalaşma konusuyla yakından ilgili. Bir kardeşi var. Fazlasıyla anaç, korumacı, dobra ve bu o kadar da korkusuz. İsmi Deniz Gezmiş’ten geliyor olabilir bence... Furkan’ın (Palalı) oynadığı Demir ise hikayede zengin çocuk pozisyonunda...

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Bu iki zıt kutup Akbil sayesinde tanışıyor. Onları o noktaya getiren olay ne? Demir’in Akbil’le ne işi olur? - Babası, Demir’e fabrikada işçi olarak çalışma cezası veriyor. Onunla kalmıyor, altından otomobilini de alıyor. Demir ilk otobüs serüveninde Akbil’i nereye basacağını bilmiyor. Deniz ona yardım ediyor, böylece tanışıyorlar.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Deniz ve Demir’in aşkı göründüğü kadar imkânsız mı sizce? - Deniz, Demir’i de işçi sandı ve ondan etkilendi. Gerçeği öğrenir mi, öğrenince ne olur, bilemiyorum. Herhalde aşkları başlayacak. Demir de çok çapkın ama hayatında ilk defa kitap okuyan, sendikayla uğraşan bir kız gördüğü için şaşkın; bu özellikler ona çekici geliyor olabilir.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Sendika demişken... Sizin oyuncu sendikasıyla ilişkiniz ne durumda? - Bu konuları avukatımla çok konuşuyorum, ama o biraz umutsuz. * Niye?

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

- İlk adımı kanalların ve yapımcıların atması, oyuncularından da onları takip etmesi gerektiğini düşünüyor. Misal, oyuncular sanatçı statüsünde değil, hepimiz gelir vergisi veriyoruz. Yönetmenler, şarkıcılar gelir vergisi vermiyor. Biz üreten insan kategorisinde değiliz yani, bunun savaşını vermek isterim. Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Sanatçı sayılmamak konusunda ne düşünüyorsunuz? - Bunu çok sorguladım. Konservatuvarda da bizi “Siz sanatçı değilsiniz, taklit ediyorsunuz” diye yetiştirdiler aslında ama ben bundan pek emin değilim. Evet, taklit var işin içinde ama sonuçta biz de bir şeyler üretiyoruz. Sadece dizi çekerek “Sanatçıyım” diyemem, kabul... O farklı bir durum. Ama tiyatro oyuncusunun sanatçı olduğunu düşünüyorum.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Az önce dizide canlandırdığınız karakterin romantik tarafının ağır bastığını söylediniz. Yapımcıların kafasında böyle bir imaj çizdiğinizi, o yüzden çizgi dışına çıkamadığınızı düşünüyor musunuz?

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

- Bilmiyorum. Bir kere “kadından komedyen olmaz” algısı var, o tatsız... Gerçi yavaş yavaş yıkılıyor bu algı. Daha önce bir komedi işi yapmadıysan, kendini gösteremediysen, hele ki güzel bir kadınsan gelmiyor farklı türde roller. Beni dramayla görüp tanıdıkları için başka türde bir projede düşünemiyorlar. Keşke olsa, keşke bir kere kendimi gösterebilsem... Aslında iyi bir komedi oyuncusu olduğumu da düşünüyorum.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Meme kanseri olduğunuza dair söylentiler çıktı? Nasılsınız, her şey yolunda mı? - Annem sekiz yıl önce kanser oldu, Allah’a şükür atlattı. Şu an çok iyi. Ben ve kız kardeşimin de her altı ayda bir kontrole gitmesi gerekiyor. Ben bunu yıllardır yapıyorum ama nedense son kontrolüm haber oldu. Herhangi bir problem yok, rutin bir kontroldü.

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

* Sevgiliniz Murat Dalkılıç’tan ayrıldığınız haberleri doğru mu? *Yapımcımız ve menajerim özellikle rica etti, özel hayatla ilgili konuşmuyorum, o yüzden bu soruya da cevap veremiyorum. Başka bir röportajımızı bunun üstüne yapabiliriz ama...

Ekin Türkmen: Kanser değilim!

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: