Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Televizyon dizilerini her hafta izleyip, yorum yazan RaniniTv yazarları bu kez ekranı güzel yıldızları için bir yazı kaleme aldı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

RaniniTV yazarları bir öğretmen edasıyla bayan dizi karakterlerine notlar verdi ve karne dağıttı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte dizilerin güzel yıldızlarının aldığı notlar ve karneler... Kaynak: http://www.ranini.tv/ozel/2939/1/ekran-okulunda-karne-zamani

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Bahar Demirci - O Hayat Benim Moda: 4 Gelincik Yokuşu’nda yaşayan biri için 'moda', İstanbul’da bir semtin adıdır sadece. İnsanın kendine yakışanı değil, cüzdanındakinin yettiğine moda diyoruz biz. Zaten Bahar için de işin bu kısmı hiç önemli değil, ne mutlu. Daha güzelini okuldan mezun olunca kendine alır. Ama gönül ister ki, ilk iş olarak kırmızı paltosunu değiştirsin. Gözlerimiz çok yoruldu çok.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 6 Aman iyi ki arkadaşı yok. Kardeşinden bile zarar gören birine, elin insanı neler yapmaz ki. Bahar’a tavsiyem, "Böyle devam et. Az insan, bol huzur.” Okuldaki tek arkadaşından da sadece ders notlarını alırsın olur biter.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever ne sevmez: 4 Az yer, az içer. En fazla Güleser’in yaptığı çayı, Ateş’in elleriyle getirdiği ıhlamuru içer. Bir lokantada çalıştı ama boğazından lokma geçtiğini görmedim. Bu kadar bölümdür aşık olduğu adamla baş başa yemek yedi mi onu bile hatırlamakta zorlanıyorum. Ama bol bol kardeşinden kazık! yiyor ne yazık ki.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış -gidişat: 10 Okullarda ders olarak okutulacak kadar tavrı düzgün. Annelerin “Bak Bahar’a, hiç senin gibi davranıyor mu?” diye parmakla gösterdiği örnek kız. Değişme ve dönüşme lütfen. Bekle, bir gün herkes sana benzeyecek. Amin.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev-mutfak işi: 10 Bir zamanlar evin külkedisiydi ve daha çok iş yapardı. Nuran ve Efsun’a kahvaltı hazırlamadan evden çıkamazdı. İyi ki Güleser var da kızın yükü hafifledi. Evlensin de kendi evinin işini yapsın diye dua etmekten yorulmadık, yorulmayız.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 6 Efsun’un Bahar’ın elinden çekiştire çekiştire almaya çalıştığı iki erkekten biri olan Ateş, çok şükür ki hayatında kalmayı başardı. Kadir kıymet bilen erkek bizim nezdimizde makbuldür. Ateş’i seviyoruz. Bak diğer adamın adını bile hatırlamıyoruz. Ne güzel. Bahar erkeği elinde tutmak için uğraşmaz, erkek gelir, tutulur ve kalır.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden eğitimi: 5 Kırmızı paltosu ve çiçekli elbiseleri fırsat verse vucudu hangi spor dalına yatkın öğreneceğiz ama nerdeee. Biraz kas yapsa düşmanlarını yere sermek için kullanabilir ama şiddet neyin çözümü ki? Gelinlik ve katıldığı bir yemekte giydiği elbiseden anladığım kadarıyla “prenses” kalması daha mantıklı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 7 Sınanmaktan yorulmayan, yalana rağmen ışıldayan, her seferinde yüreğimizi ağzımıza getiren pek acayip bir macera onunki. Dilimde “keşke” ler, “inşallah” lar yer etti, “her şeye rağmen” ler havada uçuştu. Saf ve mis gibi kalabilmenin kitabını Bahar’dan başkası yazabilir mi?

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 7 İşte Bahar’ın hayatındaki en arızalı yer. “İnsan ailesini seçemiyor” derler ama Yusuf Bey zamanında resmen Bahar’a aile seçmiş. Kızı mayından bir tarlaya bırakmış. Hayır çoktan seçmeli olsaydı da minik Bahar’ı Nuran ile İlyas’a teslim etmeseydi. Ne bileyim Çocuk Esirgeme Kurumu’na verseydi mesela. Oradan gerçek ailesine ulaşması daha hızlı olurdu. Zalimsin kader! Fakat ailesi kim olursa olsun sevgisiyle saygısıyla onları yüceltmesini bilen biri. Herkesi olduğu gibi kabul etti

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 7 Bütünlemeye kaldı. Kurtarma sınavında Ateş ona cevapları fısıldadı, çekip kurtardı. Şimdi ek derslerle, aşkla, onu sevenlerle bilgisini tazeliyor, güncelliyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Boncuk): 10 Hasret’in atölyesinde “Boncuk İşleme” derslerine başladı. Eli de gönlü de yatkın. Atahanlar’da CEO olana kadar seçmeli dersi bu.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz yönetimi: 9 Her şeye susan Bahar’ın kriz anlarındaki yüksek oktav sesiyle verdiği mesajlar çok başarılı. Aylarca susup bir dakikada sarfettikleriyle gönlümün efendisi. Ani çıkışlarındaki şahane tespitlerinin hayranıyım. Sıklıkla karşılaşmak tek dileğim.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik:10 Elbette ki şahane. Yüzüne bakmak bile kafi. O kadar güzellik nerden geliyor sanıyorsunuz? Ruhundan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat notu: 10 Aylar ve de yıllar geçse de saçlarını şefkatle okşamak isteyeceğim, gülümsemesine katkım olsa keşke diyeceğim, tarzını, tavrını, huyunu, suyunu sevdiğim kişidir Bahar.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Bahar'ın karnesi;

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Elif Denizer - Kara Para Aşk Moda: 10 Elif için moda hayatın ta kendisi. Ruh haline göre değiştirdiği saçlarından tutun da, kışın ortasında içinizi ısıtan renkli etekleri, tulumlarına kadar her biri bir Elif stili ortaya koyuyor. Her kıyafetle uyumlu takılarını da unutmamalı. Bu nedenle Elif’e moda konusunda on üzerinden on veriyorum. Hatta kendisinden gidip birkaç ders alsam mı diye düşünmeden edemiyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 5 Elif’in kendi kendine edindiği sadece bir arkadaşı var. O da Bahar (idi). Diğer arkadaşları ise Tayyar tarafından hayatına sokulmuş insanlar. Arkadaş edinme konusunda birazcık tembel bir kızımız. Belki de bu nedenle elindekilere fazlaca tutunuyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Elif’e kaç kere diyorum, yavrum aç gözünü, kendini kullandırtma, ama Elif için arkadaş demek ailenin bir parçası demek. Kardeşlerinden ayırmıyor. Saf bir kadın değil ama söz konusu kendini birilerine bırakmak olunca körü körüne inanıyor ve bu sonsuz güven O’nun arkadaşlarının kötü yanlarını görmesini engelliyor. Çabası nedeni ile Elif’in notu on üzerinden beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne Yer Ne İçer, Ne Sever Ne Sevmez: 7 Uzun süre yurt dışında yaşadığı için damak tadı da değişmiş. Ancak yediklerini ve içtiklerini ailesi ve hatıraları ile birleştirdiği için vazgeçemiyor alışkanlıklardan. Soslu makarna annesi ile yaşadıklarını hatırlattığı için vazgeçilmezi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Stres atmak için kimileri terapiste gider kimileri spora. Elif ise tatlılara kaçıyor. 31 haftadır stresten çıkamadı, kilo alacak diye çok korkuyorum. En büyük keyfi ise kahve. Çayı da seviyor ama kahve zihnini açıyor. Kendine geliyor. Ömer’le tanıştıktan sonra Hayat yemeklerine de göz kırpmaya başladığı için notum kendisine on üzerinden yedidir.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve Davranış – Gidişat: 8 Bir ömrü, bir kozada prensesler gibi geçmiş Elif, bir gecede gerçek dünyaya itilmişti. Elif hem güçlü, hem de duygusal bir kadın. Bu zamana kadar duygusal olma hali hatalar yapmasına sebep oldu. Ancak hatalarının sonuçlarına katlandı. Elif babasının kızı: hırslı ve inatçı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ama ne inat! Elif'deki inat ile Ferhat dağları Şirin için iki kere delerdi, biz Viyana'yı ilk kuşatmada işgal ederdik. Ama aslına bakarsanız 31 haftadır direnebilmesini de bu inadına borçlu biraz da. Babası öldükten sonra Elif'in geçirdiği dönüşüm, âşık olmasına rağmen hayatının dümenini Ömer’e bile bırakmasına izin vermedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Değişmesi için çok uğraştığımız ve değiştiremediğimiz bir kötü huyu var Elif’in, sevdiklerini korumak adına onlara bazen bildiği her şeyi anlatmaması. Gerçekler ortaya çıktığında başına çok iş açıyor ama hala uslanmadı. Giderek güçlenen bir kadın olduğu ve duruşundan taviz vermediği için Elif’e notum on üzerinden sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev - Mutfak İşi: 5 Bu konuda ailesi ile görüşmemiz lazım. Ailesi azıcık şımartmış Elif’i. Ailesinin yaşam tarzı nedeni ile İstanbul’daki evde hiç mutfağa girmemiş. İtalya’da tavanın, çaydanlığın nerede olduğunu biliyor olsa da.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Canı isterse güzel yemek yapıyor. Ömer’le evlenirlerse biraz zorlanabilir, bu konu üzerine daha çok çalışmalı, pratik yapmalı. Gerekirse Elvan annenin laboratuvarında, pardon mutfağında, birkaç deney yapmalı. Aman canım olmuyorsa da Hatay yemeklerini Ömer yapsın değil mi? Elif’i çok üzmeyeceğim kendisine notum on üzerinden beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek Arkadaşı Elde Tutma: 10 Bence Elif bu konuda gerekli yeteneklerin hepsine sahip. Sürpriz yapmak: Ömer’i kendisini fark etsin ve morali yerine gelsin diye bir kere Polonezköy’e kaçırdı, Roma’da doğum günü yemeği hazırladı ve son olarak kaplıcaya gittiler. Naz yapmak, gerektiğinde trip atmak: 13.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Bölümde Ömer’i kıskançlıktan deliye çevirecek tutumu okullarda ek ders olarak verilmeli. O derece kabiliyetli, başarılı idi. Sevdiceği hastalanınca onunla ilgilenmek: Kaşık kaşık bal yedirmek, hastanede yanında uyumak. Ama asla O’nu kendi hayatının önüne koymaz. Elif için “biz” var ama ayrı ayrı bir Elif ve Ömer de var. O nedenle notum on’dur.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 6 Hayatında Tayyar ve Metin gibi beden eğitimi hocaları olduğu için ekstra spora ihtiyaç duymasa da Elif dans etmeyi seviyor. Kısacık performansında duyguyu eksik bulduğum için üzerine daha çok çalışmalı ve koreografi konusunda daha yaratıcı olmalı. Notum on üzerinden altıdır.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 10 Elif’in hayatında aşkın o kadar farklı halleri var ki (işine aşık, babasına aşık, ailesine aşık, arkadaşlarına aşık, Roma'ya aşık, taşlara aşık.) Ancak gerçek aşka özlem duyduğunu sırtındaki dövmeden de anlıyoruz çünkü istediği "koşulsuz sevgi." Ömer’e sırılsıklam aşık Elif.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hem de çok güzel aşık. Aşık Elif, aynı zamanda yaratıcılığı da artan, duyguları içinden taşıp renklerle kâğıda yansıtan mutlu bir kadın. Belki de daha önce hiç böyle âşık olmadığı ve kaybetmekten korktuğu duygularını her fırsatta söylüyor Ömer’e. Kendi söylemese gözleri coşuyor. Gözlerinin içerisindeki orman daha da yeşilleniyor. Elif on numara bir aşık.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 10 Elif, işine gönülden bağlı olmasına rağmen, ailesini de hayatının merkezine alan bir kadın. Babasının yokluğunda evin idaresini eline aldı. Çünkü biliyor kardeşleri babası olmada ayakta duramazlar. Elif de babasının yerine geçti. Kendi acısını unutup onlara destek verdi. Her tökezlediklerinde ellerinden tuttu. Karşılığını isyan olarak asla da vazgeçmedi. Bir aile kadını olarak Elif’e notum on’dur.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 10 Elif’in mottosu “Ne olursan ol, yine de gel.” Bu nedenle hayata ve insanlara sıfatlar ve çerçeveler olmadan bakıyor. Ömer’le bir ilişkiye başladıklarından beri hayatına farklı sınıflardan, farklı kültürden insanlar girdi. Ömer’in annesi, Sibel’in ailesi, Pelin ve Arda aslında Elif'in etrafında olan ama yakından tanıyamadığı türden insanlar.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Bu yeni duruma da hızla uyum sağladı. Bir yandan lüks davetlere katıldı, İtalyanca şarkılar söyledi. Bir yandan Pelin ve Arda’nın evinde tost yedi hatta makarna pişirdi. Modern danslar yaparken, Ömer’in kirveliğini yaptığı sünnet düğününde Ankara Havası eşliğinde göbek attı. Hayatı olduğu gibi kucakladığı için yine benden on aldı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Takı tasarım): 10 Tasarladığı takılar, ondaki yaşama aşkı ve yaratıcılığının da göstergesi. Yeni takılar tasarlarken dünya onun için duruyor ve sadece o işe odaklanıyor. Renklerle şenlendirip taşlara şekil verirken insanların hayatına da dokunabilecek olmanın umudu gözlerinden taşıyor. El becerisi, hayal gücü çok yüksek bir hanım kızımız. Bu nedenle benden yine on alıyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 6 Kriz yönetiminde sınıfta kalmasa da üzerine ek ders alması gereken bir konu. Bir krizle karşılaştığında ilk önce en kötüyü düşünüyor, oturup ağlıyor. Sonra eğer biri onu rahatlatmazsa (Ömer gibi) ya da tehdit etmezse (Metin gibi) aklını toparlayamıyor. Babasının ölümünden sonra Elif ister istemez daha temkinli biri oldu.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Şimdi sadece kendi doğrularına inanıyor, kendine güveniyor. Ancak olaylara karşı doğru pozisyon alsa da mesafe koymayı başaramıyor. Gözleri hemen ele veriyor. Bu nedenle on üzerinden altı veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Elif’e çirkin diyen taş olur. Bacak boyu ortalama bir Türk kadının boyu kadar. Gözleri orman gibi, huzur buluyor insan. Saçları deniz dalgaları gibi şekilden şekle girebiliyor. Fizikten on puan ile sınıfı geçiyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 10 Elif doğum günü olan o malum geceden beri çok çaba sarf ediyor. Her şeye rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Ne kendi kişiliğinden ne ailesinden ödün veriyor. Buna rağmen hayatın önüne sunduğu yeniliklere, yeni kişilere sabırla ve ön yargısız bakabiliyor. İçerisinde hala bir umut ve devam etme inadı olduğu için kanaat notum da on numaradır.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Elif'in karnesi;

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Feride Şadoğlu - Karadayı Moda: 8 Gerek iş gerekse günlük kıyafetleriyle uyum içinde olan rengârenk kabanlarını nereye sığdırdığı merak konusu olan Hâkime Feride Hanım... Bazen günlük kıyafetlerinde özensiz davrandığı için karnesine on üzerinden sekiz veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 9 Toplamda edindiği iki arkadaşından biri için kendini eli bıçaklı bir katilin önüne atabilen Feride, arkadaşlık konusunda az olsun benim olsun diyenlerden. 10 üzerinden dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever ne sevmez: 8 Çayı açık, menemeni acı, ciğeri soğansız sever. Rakıyı susuz içer. Gerektiğinde sevgilisiyle seyyar köfteciye, gerektiğinde babasıyla en lüks restorana gider. İkisini de severek yapar, hiç gocunmaz. Yalnız yemeği tatmadan tuz döktüğünü gördüğüm için 10 üzerinden sekiz veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış- gidişat: 10 Hal ve davranış tabii ki 10 üzerinden 10. Kadın hâkime o bana ders verse yeridir.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev - mutfak işi: 9 Ben bakan kızıyım öyle temizlik, yemek falan yapamam diyerek Mahir’e takılsa da maşallah kızımızın on parmağında on marifet var. Ocağın altını açarken biraz zorlanıyor da olsa tadının güzelliği kokusundan belli olan yemekler yapabilir. 10 üzerinden dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 10 İlişkiyi başlatan öpücüğü vermeyi de, bir türlü fırsat bulup takamadıkları yüzüğü adamın cebinden alıp parmağına geçirmeyi de, Feride’yi korumak için de olsa kendisinden uzak durmaya çalışan adamın evine gidip “al beni” demeyi de becerebildiğine göre bu dersi de başarıyla geçmiş demektir. 10 üzerinden 10!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden eğitimi: 7 Özel olarak spor yaptığını hiç görmedik ama Mahir’den sonraki hareketli yaşamında bazen topuklu ayakkabılarla bazen de ayakkabıları çıkarıp yalın ayak koşturabilmesinden anlaşıyor ki kondisyonu sağlam. Karne notu 10 üzerinden yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 10 Aşk söz konusu olduğunda Feride’nin eline su dökebilecek bir kişi bile tanımıyorum. Aşk için Ferhat gibi dağları delemez belki ama giden treni durdurup sevdiğinin yanına koştuğuna bizzat şahidim. 10 üzerinden 10 veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile:5 Feride, ailesine ama en çok da babasına düşkün bir çocuk ya da çocuktu demeliyim. Mahir’den sonra hayatında ondan önemli hiç kimse yok artık. Çok sevdiği yeğeni Neşe’yi bile hatırlamıyor. 10 üzerinden beş veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 5 Zorunlu hizmetini Anadolu’da yapsa da, kendi başına ayakta durmayı başarsa da Mahir’den önce hayatı pek tanıdığı söylenemez. Gözlerinden cinlik fışkıran Turgut’a bile güvendiği düşünülürse, bu dersten 10 üzerinden beş alıyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli ders (Müzik): 10 Aşka gelip kendi kendine ilk şarkı söyleyişinde Mahir’e yakalanıp ziyadesiyle utanmış olsa da daha sonraları gâh yemek yaparken gâh Mahir’in gözlerinin içine baka baka söylediği şarkılarla bu işteki maharetini sergilemiştir. 10 üzerinden on.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 7 Hâkim olmanın getirdiği kendine hâkim olma durumuyla öylesine düzgün bir hayat yaşamış ki, hiç yalan söylemesin gerek kalmamış. Tabi Mahir’den sonra hayatını tamamen onun üzerine kurarak zor da olsa babasını da adli mercileri de kandırmayı becerebildiği için 10 üzerinden yedi alıyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Selvi gibi.. Boy desen ondan, ahu gözler desen onda, kara kaşlar, kara saçlar onda bize de ancak 10 vermek düşer.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 10 Feride benim için öğretmen masasının önünde oturan öğrenci, müfettiş geldiğinde soru sormak için kaldıracağım ilk öğrenci, sınıfta öğretmen yokken bile kitabını açıp okuyan öğrenci adeta bir gözde öğrenci olurdu. Bu yüzden 10 üzerinden 10 veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Feride'nin karnesi

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Gülru Çelik - Güllerin Savaşı Moda: 7 Moda görsel bir kavramdır. Kişiye, yaşa, vücut proporsiyonuna ve bulunduğu konuma göre değişebilir. Sezon kreasyonları bir nebze olsun bu soruna çözüm gibi gözükse de nafile. Gülru, yeri geldiğinde giyinmeyi bilen ama günlük yaşantısında– ki her ne kadar moda mesleği de olsa buna pek fazla önem vermeyen biri. Notum ise 10 üzerinden yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 8 Düşünüyorum da Gülru’nun çevresinde hiç arkadaşı olduğunu hatırlamıyorum. Bir insanın hiç mi arkadaşı olmaz? Mahallede ip atladığı, saçını çektiği, yeri geldiğinde kavga edeceği arkadaşı yok mu yani? (Şaşkın yüz ifadesi) A, pardon. Cihan’ı nasıl da unuturum!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Evet, tekrardan kaydı başa sarıyorum ve Gülru’dan arkadaş olur. Cihan’a karşı korumacı tavrını ve bağlılığını düşünürsek iyi arkadaş olabilme ihtimali yüksek! Gülru’ya arkadaşlık notum 10 üzerinden sekiz. (Bu da Cihan’dan başka arkadaşı olmadığı için).

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever: 2 Gülru’nun ne yediği, ne içtiği meçhul. Arada yemek sofasına oturuyor, fakat öyle bir şey oluyor ki lokmalar boğazında diziliyor. Yanlış hatırlamıyorsam birinci bölümde kurabiye yemişti. Arada da meyve suyu içerse içiyor işte. Kusura bakma Gülru’cum bu defa sana 10 üzerinden iki veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve Davranış - Gidişat: 5 Bazen ne yaptığını anlayamıyorum. Yeri geliyor karşımdaki Gülru mu diye kendime soruyorum. Trak geldiği zamanları çok. Bazen de “Bravo Gülru. Ne güzel yaptın?” deyip gönlümü hoş tutuyorum. Anlayacağınız saati saatine tutmuyor. Akrep kadını zordur. Kardeşine anne gibi ilgi göstermesi, ablasına hükmetmek istemesi hep bucunun getirdiği özellikler. Ne zaman ne yapacağı belli olmadığı için 10 üzerinden beş veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev -mutfak işi: 8 Gülru’nun, bugüne kadar “Mutfağa gireyim de bir tas çorba kaynatayım.” dediğini ne gördüm ne de işittim. Ev işine gelecek olursam, hikâyenin müptelaları zaten Gülru’nun bir zamanlar Gülfem’in “hizmetçi"si olduğunu hatırlayacak. O yüzden benim Gülru’ya notum 10 üzerinden sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elinde tutma: 10 Söz konusu Gülru ve erkekler olunca gözü kapalı en az üç isim sayarım. Kızımızın bu konudaki maharetini bilmeyen yok. Artık nasıl yapıyorsa etrafındaki adamlar pervane oluyor. Bir sözüyle dağları delebilecek kudrete kavuşuyorlar. Aslında bu konuda bir şey yapmasına bile gerek yok. Koşulsuzca bir erkeğe güvenip, kalbini açması yeterli olacaktır. Tabii ki de 10 üzerinden 10!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 1 Zavallının oradan oraya koşturmaktan spor yapmaya hali kalmıyor. Buna rağmen fit bir vücuda sahip. Bazen vücudunun fit olması yetmiyor. Gülru’cum, benden sana hoca tavsiyesi; sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlıklı kararlar verebilmen için spor yapman şart. Bu dersten benden not bekleme. 10 üzerinden bir.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 6 Aşk. A, ş ve k harflerinden oluşan bir kelime. Sadece üç harften oluşuyor ve bir nefeste söylenebiliyor. İnsana hissettirdikleri ise yüzyıllardır tartışılıp konuşuluyor. Gülru kızımızın bu kendisi küçük, tesiri büyük kelime ile başı epeyce dertte. Daha önceki ilişkisi çocukluk alışkanlığından süregelen bir ilişki idi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ta ki küçük papatya kazasına kadar! Ne olduysa işte orada oldu. Kızımız, Ömer adlı yakışıklı, kültürlü, efendi bir doktora gönlünü kaptırdı. Fakat gelin görün ki benim bu aşka olan inancım gittikçe zayıflıyor. Karnımın içinde kıpırtılar hissedemiyorum. İçimden beyaz cama yapışmak gelmiyor. Bana aşklarını ispatlayana kadar notunu kıracağım. İkinci döneme şayet ki düzeltirler ise benden onlara tam puan gelecek ama şimdi, 10 üzerinden altı veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 9 Aile kavramı Gülru için oldukça kutsal. Hayatını, yaşama bakış açısını, hayallerini hep ailesi üzerine planlamış bir kız. O, babası ve kardeşlerinden sonra kendi hayatını düşünenlerden. Son bölümde babasının ölümüne neden olan Gülfem Sipahi’ye karşı kartlarını sonuna kadar açıp, savaşın hararetini körükledi. Onlar için yapamayacağı şey yok. Bu nedenle Gülru’ya 10 üzerinden dokuz veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 3 Bazı insanlara “Ne ile iştigal ediyorsunuz? Ne okudun(uz)?” gibi sorular sorduğumuzda “Hayat okulu mezunuyum.” cevabını alırız. Eğer hayat adında bir okul varsa ve mezun veriyorsa okuldan mezun olmak oldukça güçtür. İğne ile kuyu kazman gerekebilir.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat okulunun derslerini verebilmek için yıllarını harcaman, tırnaklarınla bulunduğun konumu kazıman gerekecektir. Ne yazık ki Gülru kızımız daha bu okula yeni kayıt yaptırdı ve uzunca bir süre ikmale kalacak gibi duruyor. Cahide Hekimoğlu ve Gülfem Sipahi gibi hocaları varken pekiyi ile geçmesi de mümkün değildir. Hayat bilgisi dersine 10 üzerinden üç veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Büyüyünce Gülfem Sipahi olmak): 10 Daha altı yaşında “Büyüyünce Gülfem Sipahi olacağım.” diye idealini belirledi. Kısa zamanda moda tutkusu oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Hatta günün birinde hayalini kurduğu Gülfem Sipahi’nin işlerini elinden almaya başladı. Kalemi de kuvvetli. Bir gören bir daha bakıyor. Öyle ki Gülfem bile Gülru’nun çizimlerine el koydu. Üzerinden pr yapmaya çalıştı. Seçmeli dersini başarıyla verdi. Aferin Gülru, 10 üzerinden 10

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 3 Son bölümdeki tavrını ve kararını düşündükçe krizlerle başa çıkmaya yavaş yavaş başladı diyebilirim. Dediğim gibi Gülru yolun çok başında. Krizlerle başa çıkmayı öğrendiğinde yönetmeyi de öğrenecek. Notum 10 üzerinden üç.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Fizik en eski akademik birimlerden de birisidir. Hızı, ivmeyi, itmeyi, çekmeyi, serbest düşmeyi, yer çekimini falan bileceksin. Bunlar önemli konular. Bakmayın siz zor olduğuna. Hepsini bire bir hayatımıza adapte etmişiz. Maddenin halleri var mesela. Ortama göre değişken olurlar. Aman ne diyorum ben? Hahahah…

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Tabii ki fizik önemlidir. İnsanları dış görünüşlerimizle karşılıyoruz. Gülru da Allah’ı var güzel kız. Renkli gözlü, çıtı pıtı, şirine gibi bir hali var. Görünce etkileniyor insan. Galiba benim de en çok zorlandığım ders fizik olacak. Yaratan yaratmış. Gerisine karışma gibi bir haddim olamayacağı için güzelliğine 10 üzerinden 10 veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 6 Sevgili Gülru, hayat sana ne getirir bilmiyorum. Dirayetini, inatçılığını, seni sen yapan özellikleri hiç bozma. Başarılı olacaksın. Bunun için çok çalışman gerekiyor. Kanaat notum sınıfı geçmene yardımcı olur mu bilmiyorum. Sana helalinden 10 üzerinden altı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Gülru'nun karnesi:

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Mira Beylice - MedCezir Moda: 10 Ruh halini kıyafetlerine yansıtan Mira’nın üzerinde, pejmürde yırtık kotlardan, pile sarhoşluğundaki külkedisi eteklere kadar neler neler görmüş olsa da bu gözler, “moda insanın kendine yakışanı giymesidir” tanımı gereği, Mira’nın tüm bunları kendine yakıştırmayı başarması işte bu 10 puanı hak ettirir. Vitrinde gör/al/giy kolay, zor olan bunu başarmak, 10 puan sana feda olsun.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 7 Bu karnenin en düşük notlarından biri arkadaşlık, neden? Çünkü Mira’nın Yaman ve kendi dertleri ile uğraşmaktan geriye pek zamanı kalmaz, arkadaşlarına vakit ayıramaz. En iyi arkadaşı Eylül gibi görünür, Mira saatlerce Eylül’e dertlerini anlatır, ama ihtiyaç sahibinin Eylül, dinleyenin Mira olduğunu pek göremedik. Zaten aslında Mira’nın en yakın dostu da Orkun. Bana arkadaşını söyle, sana yedi puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever sevmez: 10 Her şeyi, her yerde yer. Öyle biri düşünün ki; iki günde bir; suşiyi chopstickle, şalgam suyunun yanındaki dürümü parmaklarını yalayarak, nutellayı ağzına yüzüne bulaştırarak yesin. Tozludere’nin köftecisinden, Altınkoy’un ocakbaşısı, antikacılar sokağının suşisicinden, sahildeki yazın erik satan amcasına kadar herkes Mira’yı gözleri parlayarak karşılar. Çünkü ikinci porsiyon muhakkak istenir. 10 tam puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış, gidişat: 9 Hal ve gidaşatla kastedilen tutarlılıksa, Mira bu konuda da çok başarılı. Bir puan nereden gitti peki? Şuradan: Mira aklına koyduğu her şeyi yapmak için sonuna kadar savaşır, şartlar-mekân-zaman onun için sorun olamaz. Ancak kendini o kadar kaptırır ki; hani, dünya yansa haberi olmaz. Notu: Dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev-mutfak işi: 3 Bu karnenin en zayıf notu tabi ki ev-mutfak işleri olacaktı. Mira gibi prenses ruhlu bir kadının, yerleri silmek için vakit harcaması büyük kayıp değil de ne? Mira yemeye meraklı olduğu kadar mutfağa da meraklı aslında, ama Yaman ekmek aşını yapıncaya dek, Mira’nın sadece böreğin iç malzemesi olan domatesleri kesmeyi bitirdiği düşünülürse bu üç puan daha da anlamlanacaktır.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 10 Mira’ya bunlarla gelin, Mira istemezse kimse ondan vazgeçemez. Kıskandırır, kudurtur, acıtır, köşesine çekilir dramların kraliçesi olur, bir şekilde erkek arkadaşını elinde tutar, kaşı çıkan? Bir on tam puan daha!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden eğitimi: 8 Genelde işin yeme kısmına tanık olduğumuzdan, muhteşem fiziğinin kaynağının spor olduğu düşünülür. Aslında bu durum tamamen muhteşem genler kaynaklı, ama arada hırsı ve öfkesini söndürmek için koşu bandında ter attığını görmüşlüğümüz var. Pilates derslerine devamsızlığı gözümüzden kaçmadı notu sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 10 Ayna ayna söyle bana; Mira'dan tutkulu bir âşık var mı bu dünyada? Aşk için yapamayacağı bir şey yok, gurur mu, o da ne? Söz konusu aşksa her yol mubah! Aşkının ateşini, hâlâ sadece kaçamak öpücüklerle körüklediğine bakmayın, Mira'nın odaklandığı tek bir şey var şu ara: biz ona vuslat diyoruz aramızda, ay hadi inş. Siz aşkı bir de o zaman görün. Tabi ki on tam puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 8 Mira'nın ailesine bağlılığı tam da, anne babasının durumu pek iç açıcı değil. Sude'nin faullerini saymaya gerek yok, Faruk'un batırdığı işler ortada. Ailenin en sağlamı Beren! Peki Mira'nın suçu ne? İki puanı hastalığını ailesinden sakladığı günler yüzünden kırıldı. Puanı sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 8 Yaman hayatına girene dek Altınkoy akvaryumunun en süslü balığı olan Mira'nın, hayat bilgisi Yaman'la gelişti. Gerçek dünyayı ancak sekiz puanlık keşfetti daha, gün geçtikçe yükselir, takılma!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Müzik): 10 Mira'nın sesini bir kez dinleyenin, bu on puanının yanına yıldızlar, kuşlar ekleyebileceği bir alan müzik. Şarkılarını yalnız sesiyle değil yüreğiyle söylüyor Mira, tabi ki on tam puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz yönetimi: 9 Kriz yönetimi, krizlere girip dikkati kendi üzerine çekmek demekse Mira bu işin piri. Tan Yaman’ı kaçırdığında, Yaman’a mı, yoksa Mira’nın durumuna mı üzülsek bilememiştik hatırlarsınız. Tabi Mira’nın kimseden rol çalmak gibi bir gayesi yok, bu onun doğasında var. Ama yine de çıkan tüm krizlerde Mira, bir şekilde çözümünü üretip uygulamaya koymayı başarır, bu çözümler arada bir mantıksızlık ibareleri taşısa da… İşte o ibareler bir puana mâl oldu, notu dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Bu on puanı sorgulayacak birini üzerimize atın cezasını verelim. Konu kilit, not on!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat notu: 9 Tüm falsoları, tüm prensesliğiyle, gözümüzden sakınma hissini körükleyen ince hastalığıyla, Mira’ya kanaat notu dokuz, o bir puan da odaklandığı konuları gerçekleştirmesi için kulağına küpe olsun diye.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Mira'nın karnesi

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Öykü Acar - Kiraz Mevsimi Moda: 10 Öykü gerek özel günlerde giydiği tasarım kıyafetlerde, gerekse günlük giyiminde kendine yakışanı seçmekte başarılı. Yaşına uygun giyim stili ve saç modeli ile benden on tam notu almakta zorlanmadı. Ne de olsa Öykü modayı belirler, biz takip ederiz, değil mi?

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 9 Arkadaşları için çiğ tavuğu düşünmeden yiyebilir ama arkadaş seçiminden yana dertliyiz biraz. Şeyma'nın huyunu suyunu bildiği halde o kadar çok taviz verdiği için bir puanını kırıyorum, yıldızlı dokuz ile uğurluyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever ne sevmez: 9 Her ortama uyum sağlar Öykü, gecenin bir yarısı yarım köfte ekmeği mideye indirmişliği de vardır ama, süt ve kurabiye götürsen ona da hayır demez. O derece tok gözlüdür. Koşturmaları arasında çok iyi beslendiğini söyleyemeyiz, bu nedenle notum dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış - Gidişat: 6 İşte bu konuda biraz sıkıntılıyız. Yaş 22 ama ruh hala 16 Öykü'de. Panik tavırları zaman zaman karşısındakini bezdirecek derecede. Aldığı sorumlulukları da düşününce tez vakitte olgunlaşmasını diliyorum, notu altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev - Mutfak İşi: 8 Henüz ne evde, ne de mutfakta bir maharetini görmedik ama, anasına bak kızını al sözünden yola çıkarak ve de odasının her daim derli toplu olduğunu referans göstererek notumu veriyorum: Sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 5 Aşkını itiraf etmek için hazırladığı video ve elleri kelepçeliyken dilediği özür dışında pek akılda kalan bir çabasını görmedim ben Öykü'nün. Aksine, anlayışlı olması gereken zamanlarda verdiği aşırı tepkilerle pamuk gibi çocuğu üzdüğü için yakında Ayaz illallah derse şaşırmam. Bu konuda biraz çalışman lazım Öykü, otur beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 5 Anca Ayaz'ın zorlaması ile kolu kalkan Öykü'nün, şimdi fırsat ayağına geldi. Emre'nin işlettiği spor salonunda düzenli spor yaparsa ikinci dönem notunu yükseltirim. Hareketsiz geçen bu dönem için notum beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 7 Kendini bildi bileli aşık Öykü, önce Mete'ye, şimdi de Ayaz'a, ama duygularını çok iyi yansıttığını söyleyemeyeceğim açıkçası. Sevdiğine daha yakın, daha sevecen davranmasını, daha aşık, daha tutkulu bakmasını bekliyorum. Bu konuda Öykü'yü yüreklendirmek için notum yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 10 İşte bir on tam puan daha. Annesine ve kardeşine düşkünlüğünü bilmeyen yok. Yıllar önce ailesini terkeden babası için bile kendini feda etmeye hazır. Varın Öykü'nün kuracağı aileye vereceği sevgiyi siz düşünün.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 7 O kadar saf, o kadar masum ki düşünceleri, herkesi de kendi gibi biliyor. Daha çoook yolu var, ama önündeki engellere bakarsanız, bu yolun sonunda bambaşka bir Öykü göreceksiniz. Aslında hayat bilgisi zayıf ama hızlı öğrendiği ve bu konuda cesarete ihtiyacı olduğu için notum yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli ders (Japonca): 9 Şaşırmayın bence. Öykü Japonca'nın alfabesindeki çizgilere gönül vermiş, yazıp çizerkende öğrenmiş. Yazma on, konuşma ve anlama yedi, yeryüzündeki en zor dillerden birine olan gayretine de kanaat kullanırsam dokuz verdim gitti.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 8 Kriz yönetimi konusunda Öykü'ye doğrudan not vermem mümkün değil. Başı sıkıştığında eline telefonu alıp aradığı ilk kişi Ayaz. Sonuç olarak krizler Ayaz tarafından da olsa yönetildiği için çok not kırmadan, Ayaz'ın hatırına bu konuda Öykü'ye sekiz veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Çıtı pıtı kızımız Öykü'nün fiziğine laf yok. Giyimi kuşamıyla, bu fiziğine ve yaşına uygun seçimleri ile notu en temizinden on.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 10 Aklından kötülük geçmeyen, herkese karşı anlayışlı (Ayaz hariç :) ) ve affedici karakteri ile Öykü'ye, yukarıda verdiğim notlardan ayrı olarak kanaat notum gönül rahatlığı ile on.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Öykü'nün karnesi;

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Sevda Üstün - Gönül İşleri Moda: 9 Sevda’nın moda konusunda takipçiliği, giydiklerini yakıştırması mükemmel! Şimdiden onu takip eden büyük bir hayran kitlesi bile var. E peki o bir puan nerden gitti. Tabi ki, müstakbel kayınvalidesi Lale Hanım’la tanışmak üzere avukatlık firmasına gittiğinde giydikleri yüzünden, iyi kıyafet yanlış konsept bir puan götürdü. Notu: Dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 3 Sevda bencillikten o kadar ölüyor ki, kendisine odaklanmaktan arkadaş edinmeye fırsat bulamayanlardan. En yakın arkadaşım dediği Çisil’i sadece haber ama adına kullanır, onun arkadaşlığı yalnızca 1 puan eder ancak, okula tekrar döndüğünde ona hoş geldin partisi düzenleyen 5 arkadaşının hatırına 2 puan daha vererek üç veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer, ne içer, ne sevmez: 8 Daha öyle çok bir şeyi iştahla yediğini görmedik. Ablasının tattırdığı pastaların ucundan yiyen, lokmalarını sayıp “ay çok yedim” diyenlerden olduğuna dair sağlam deliller var. Yine de evde sürekli pasta yapan bir ablanın kardeşi olrak damak tadının iyi olduğunu düşünüyoruz. Tabi pahalı restoranlar favorisi. Notu sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış, gidişat: 5 Ah Sevda, vah Sevda, böyle yaman Sevda! Bedir’in kalbini paramparça eden, ona inat Tibet’i seçen Sevda’ya bu beş puan çok bile!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev-mutfak işi : 6 Sevda’ya çöpü dışarı çıkar dersin, hemen bir meşgale bulur, temizlik yap dresin oradan nasıl sıvıştığını bile anlayamazsın. Arada bir mutfağa girmişliği var, hamile ablası için bir ara patatesli börek yaptığını iddia etmişti, onu hatırına notu:altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 10 Söz konusu Tibet’se bu on puanı bileğinin hakkıyla kendisine veriyoruz. Zira onun gibi bir ana kuzusunun aklını çel, elinde tut, bir de parmağına yüzüğü tak, bunlar hiç kolay değil. Bu on puan anasının ak sütü kadar helal!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 8 Henüz o mertebeye erişemese de bir gün zengin olduğunda spor salonlarının azılı müdavimlerinden olacağına inancımız tam. Kullandığı evin kırmızı düldülü olan arabanın çalışırken çıkardığı seslere bakarsak, Sevda’nın o arabayla defalarca yolda kalmışlığı ve itmişliği vardır. Bu da bir spor, notu sekiz!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 7 Tibet’e aşık olmadığını hepimiz biliyoruz. Aslında eminiz ki Sevda; Bedir çıkıp gelinceye kadar, geleceğini garanti altına alma isteğiyle kendini bu aşka inandırmıştı. Gerçek aşk kapısını çaldığında bir ara her şeyden vazgeçecek gibi oluşu, bu yedi puanın sebebi, şartlar elvermedi olmadı. Ama aşık olmak için seçtiği adamın Bedir olması daha düşük bir puan almasını engelledi, bu da böyle biline.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 9 Her ne kadar bencillikten ölüyor desek de, söz konusu ailesi olduğunda Sevda on kaplan gücünde olabilir. Yılmaz’ın ablasını aldattığını öğrendiğinde adama saldırışını da göz önünde bulundurarak dokuz puanı hak ettiğini düşünüyoruz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat bilgisi: 9 Siz deyin hayatın zorlu yollarını adım adım aşması, biz diyelim bu yolları son moedl bir arabayla çıkmanın yolunun cüzdanı kabarık bir kocadan geçtiğini bilmesi… Bundan iyi hayat bilgisi mi var? Varlığı da yokluğu da bilen Sevda’nın hayat bilgisi notu dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Sosyeteye giriş): 10 Avukatlık mesleği için gördüğü dersleri kopyalarla geçse de, yüksek sosyeteye giriş konusunda yazdığı tezler ona çoktan doktorasını getirdi. Yaşadığı krizler bile sosyetikti, söyleyin tuvalet penceresine sıkışan kaç kişiyi tanıyoruz? Bileğinin hakkıyla notu: On.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 10 Kriz yönetimi Sevda’dan sorulur. Çoğumuz onun aşağılamaları karşısında salya sümüğe bulaşacakken o Lale Hanım’a kafa tuttu yahu! Elbette puanı on olacak! Kaç kere yere düştüğü önemli değil, önemli olan her defasında ayağa kalkıp toparlanması…

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Yavrusu kuzgun görünür edebiyatına hiiiçç gerek yok, göz var nizam var: On puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 8 Şimdi o Bedir’in kıymetini bilip de, çocuğun aynasını da kalbini de paramparça etmeseydi belki daha yüksek bir puan alabilirdi ama hem bu yüzden hem de her haya kırıklığında Tibet’e koşması sebebiyle, kendisine kanaat notu olarak sekiz kullanıyoruz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Sevda'nın karnesi

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Sibel Özer - Şeref Meselesi Moda: 9 Sibel bir model olduğu için modayı çok yakından takip ediyor. Fizik de müsait, ne giyse yakışıyor kızımıza. Tek eksiği bunları alacak parasının olmaması. Bir puanı oradan kırıp, dokuz puan veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık : 5 Sibel arkadaşlık konularında hiç başarılı değil bana göre. Gerçi üç kızdan oluşan grup sırayla aynı oğlana aşık olunca ortada arkadaşlık falan kalmıyor haliyle. Nerede kaldı arkadaşın eski sevgilisine yan gözle bakılmaz kuralı? O yüzden notu beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sevmez: 7 Ortalama bir ailede büyüdüğü için genelde pek yemek seçmez ama formuna dikkat eder. Onunla deniz kenarında balık da yiyebilirsiniz, şık bir restoran da havyar eşliğinde şarap da. Notum: Yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış, gidişat: 6 Sibel'in durumu bu aralar çok kötü ve gidişatı hiç iyi değil. Ne yapacağına bir an önce karar vermeli bence. Notun altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev - Mutfak işi : 4 Annesi onu adeta bir banka olarak gördüğü için elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor. Bu yüzden ev ve mutfak işlerinde çok yetenekli daha da önemlisi istekli değil. Dört notunu hak ediyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 9 Erkekler söz konusu olduğunda uzman Sibel diyebiliriz. Sekiz bölümde kaç erkek onun için aşk ateşine düştü sayamadım bile. Tek sorun olan kararsızlığı sebebiyle bu konuda notu dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 10 Manken olduğu için formunu biz görmesek de koruyor. Kızlarla yüzmeye gitmek olsun, mahalle de iki dolanıp hava almak olsun. Şimdi bir de reklam işi çıktı. Kameralar şişman gösterir. Koş Sibel, koş! Notu 10 tam puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 10 Erkekler konusunda uzman olduğunu yazmıştık zaten. Şu an aşk hayatı biraz karışık olsa da, notu tam 10 puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 7 Annesi büyüttüğü için bir yanı hep eksik. Ailenin tek kızı ve para kaynağı olduğu için annesiyle klasik anne – kız ilişkisine sahip değiller maalesef. Bu yüzden notum; yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 7 Hayatı zor koşullarda geçtiği için bu konuda biraz bilgi sahibi. Erken yaşta iş hayatına atılıp para kazanmaya başlamış. Ama bir anda bütün her şeyi unutup Hayat Okulu'nda çaylak gibi kalıveriyor ortalıkta. Daha yaşı çok genç, tecrübe başka bir şey. Daha çok fırın ekmek yemeli. Notu yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Meşhur Olmak): 10 Sadece bir reklam filmi demeyin. Bir yerden başlamak lazım ama değil mi? Sibel bu konuda çok emek verdi yavaş yavaş emeklerinin karşılığını almaya başladı. Motivasyon olsun diye notu tam 10 puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 5 Bu konuda pek başarılı olduğunu söyleyemem. Yüzü, açık bir kitap sayfası gibi yalan söylerken her şeyi ele veriyor. Notu beş.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Kız manken dedik daha ne olsun! Maşallah bakmalara doyamıyoruz kendisine. Tü tü maşallah!. 10 puan tabii ki de!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat notu: 6 Sibel'ciğim bu yıl hayatını oldukça karıştırdın. İşleri yoluna koymalı ve ne istediğine karar vermelisin. Sana notum altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Sibel'in karnesi

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Şebnem Gürsoy - Kaçak Gelinler Moda: 10 Moda tabii ki Şebnem Gürsoy'dan sorulur. Hatta o modaya değil, moda ona uyar o derece! Taktığı takı, giydiği etek hepsi birer moda şaheseri. Notu on tam puan çünkü Şebnem Gürsoy olmak bunu gerektirir.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık : 10 Kim hava alanında gördüğü ve hiç tanımadığı kızları evine alır ve onların en iyi arkadaşı olur ? Tabii ki Şebnem. Şaka bir yana Şebnem biraz bencil bir karakter de olsa Kâinat ve Âlmillâ için yapmayacağı şey yok. O yüzden 10 tam puanı sonuna kadar hak ediyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever ne sevmez: 8 Her şeyin en kalitelisini sever. Biraz Amerikan kaçtığı için iki puanını kırıyorum. Hep Amerikan hep Amerikan olmaz ama. Biraz kuru - pilav yanında cacık falan da sevsin değil mi ama? Notu; sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış, gidişat: 7 Burnunun dikine gittiği ve çevresindekilerin fikirlerine önem vermediği için notu yedi. Biraz söz dinleyip ona göre hareket etmeli. Gerçi gidişat iyi gibi ama bakalım, göreceğiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev - Mutfak işi : 4 Mutfak mı? Ev işi mi? Onlar da ne? Verirsin parasını yaptırırsın. Hizmetçiler nasıl para kazanacaklar yoksa. Şebnem'in mantalitesi bu olduğu için notu maalesef altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma: 10 Erkekler ne sever, nasıl kızlardan hoşlanır tarzı bilgilerin hepsi o'nda mevcut. Selim gibi bir Odunların Prensi'ni ne hale getirdiğine bakarsak durum anlaşılır zaten. 10 tam puan. Aferin sana kızım, helal olsun!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 10 Bu konuda da kendisine 10 tam puan gidiyor. Çünkü; Şebnem için dış görünüşü her şey demek. Böyle düşünen bir kız sporuna tabii ki de dikkat eder.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 9 Aşk hayatının bu ara maşallahı var. Selim'le mutlu mesut yaşayıp gidiyorlar Allah nazarlardan saklasın. Bir puanı Selim'den sır saklamasından kesip, notumu dokuz olarak veriyorum.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 8 Anne babasından pek hayır göremeyen kızımız, kendisine aile olarak teyzesi Seniha Sultan'ı seçmiş. Onu da çokça deli ettiği için notu sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 7 Şebnem'in iyi olmadığı tek konu bu sanırım. El bebek, gül bebek büyüdüğü için hayat tecrübesi yok denecek kadar az. Son aylarda az biraz gelişme göstermesinin hatırına notu; yedi.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Fenomen Olmak): 10 Bu ara blogger kızı olup sosyal medya fenomeni olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aferin sana kızım, takipçi satın almayıp el emeğinle bu günlere geldin ve 10 tam puanı hak ettin!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz Yönetimi: 8 Zor durumlarda tam bir yalan makinesi olsa da, bazen işler pek istediği gibi gitmiyor. Aslında çok zeki bir kız ama tecrübesi yok maalesef. Bu yüzden notu sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Gözler yalan söylemez. Azıcık boydan kısa ama bir gören bir daha bakıyor. Kem gözlerden sakınsın Allah. 10 tam puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat notu: 9 Bu yıl çokça gelişme gösterip bir çok konuda kendini geliştirdin. Hiç, "Şebnem Gürsoy olmak bunu gerektirir" deme. Öğrendiğin en önemli şey; soyadın olmadan da var olabileceğindi. Notun dokuz. Neden bir puanını kırdığıma gelince, azıcık daha az ve kısık sesle konuşsan çok güzel olacak.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Şebnem'in karnes

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Yaren Nevizade - Ulan İstanbul Moda: 8 Güzel kızım Yaren, sezonu açtığından bu yana seni daha çok günlük ve spor kıyafetlerle görüyoruz. Müzik dersinde giydiklerini saymazsak ortalamanın çok üstündesin. Ancak sahnede giydiklerine dikkat etmezsen 2. dönem sonuna gelmeden velini çağırmak zorunda kalacağım. Ayrıca giydiğin gömlekleri pantolonun/ eteğinin içine sok, disko değil burası. Puanın sekiz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Arkadaşlık: 10 Arkadaşlık ders notunu değerlendirirken Servet Abi'ye ettiğiniz arkadaşlığı değerlendirdim. Gerek muhabbetinle, gerek yardım severliğinle bu dersten tam not aldın. Bu başarının daim olmasını dilerim. 10 tam puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ne yer ne içer, ne sever ne sevmez: 6 Fırsat buldukça Karlos ile kokoreç ve bilumum sakatat yemeye gidiyormuşsunuz. Damak tadını takdir etmekle birlikte gecenin bir saatinde yediğin o yemekler sana kilo olarak geri döner güzel kızım. Sağlığına dikkat et. Sağlığına dikkat etmek için uyarı niteliğinde bu dersinin notu altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hal ve davranış – Gidişat: 9 Derslerde sürekli Karlos arkadaşınla beraber arkada goygoy yaptınız. Buradan yaptıklarınızı gördüm. Benim arkamda da gözüm var. Bazen dozunu kaçırsanız da siz eğleniyorsunuz bizi de eğlendiriyorsunuz. Notun dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Ev-mutfak İşi: 6 Babanın Çin Lokantası var. Ancak seni ne zaman görsem ya dolma yapıyorsun ya musakka pişiriyorsun ya da triliçe yapıyorsun. Bu yüzden dükkân da sinek avlıyor. Önümüzdeki dönem mutfak konusunda kendini geliştirebileceğini düşünüyorum. Sende o azim ve yetenek var. Evinizin temizliğinden ise Şehriban sorumlu olmuş. Birkaç kere gördüm. Evi onlara temizletiyorsunuz. Aslan yattığı yerden belli olur. Evinizle biraz da siz ilgilenin lütfen. Notun altı.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Erkek arkadaşı elde tutma:10 Bu ders ile ilgili senin bir şey yapmana gerek yok. 10 puan!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Beden Eğitimi: 10 Dönem başından bu yana verdiğin kilolarla Beden Eğitimi dersinden tam puan almayı başardın. Beden Eğitimi dersi boş ders değildir. Konunun ciddiyetinin farkındasın. Aferin evladım. 10 tam puan daha!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aşk Hayatı: 10 Sen ki kendini bıçakların önüne atacak kadar Karlos’u çok seviyorsun. Onunla ateşlere yürüyorsun, yanıyorsun. “Sen Yaren oldun da ben Karlos olmadım mı?” Bu söz sizin için söyleniyormuş çocuklar, doğru mu? Aşkınıza 10’un altında not vermek emeğinize haksızlık olur. Ama ne zaman duduşlar birbirine uzansa telefonlarınız çalıyor, münasebetiniz kesiliyor.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Bu konuda çok özensiz davrandığın gözümde kaçmadı. Lütfen Karlos evladım ile romantik dakikalarınızda telefonlarınızı kapatın. Bu dönem bu durumdan puan düşmedim ancak önümüzdeki dönem özensiz davranışlarınızı görürsem notunu düşürürüm çocuğum. 10 tam puan daha!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Aile İlişkileri: 9 Sen, kardeşlerin ve baban Kandemir, sözde yalan ama özü gerçek bir ailesiniz. Nevizade Ailesi olarak bu dönem Aile İlişkileri dersinden notunuz 10. Ancak Yaren’ciğim, senin en kısa zamanda gerçek annene gidip ondan helallik alman lazım. Önümüzdeki dönem bu konuda sana güveniyorum. Notun dokuz.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Hayat Bilgisi: 10 Feleğin çemberinden geçmişsin. Deşip, yaralarını tekrar kanatmayayım. 10!

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Seçmeli Ders (Müzik): 10 Karlos ile yaptığınız çalışmalara istinaden bu dersten de geçtin güzel kızım. Özellikle Yanarım ve Doktor düetlerinizle birçok arkadaşınıza örnek oldunuz. İçinizdeki sanatçı ruh hiç ölmesin. Tabii ki 10 tam puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kriz yönetimi: 9 Malatyalı tezgâhı dışında diğer tüm tezgâhlarda kriz yönetimlerinde oldukça başarılıydın. Bu konuda bir çok arkadaşına da güzel örnek oldun. Dokuz puan.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Fizik: 10 Sadece Yaren olarak değil, girdiğin her kılıkta fıstık gibiydin. Notun on.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

Kanaat Notu: 10 Sevgili kızım Yaren, genel anlamda başarılı bir dönem geçirdin. Bu anlamda başarılarının devamını dilerim. Önümüzdeki dönem güzel sesini daha çok duymak isterim. Bahtın da senin gibi güzel olsun. Notun 10.

Ekran Okulu'nda karne zamanı!

İşte Yaren'in karnesi

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: