En İyi Senaryo Ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve DenizBank’ın işbirliğiyle düzenlenen En İyi İlk Senaryo Yarışması’nın kazananları 31 Mart tarihinde düzenlenen törenle belli oldu.

En İyi Senaryo Ödülleri sahiplerini buldu!

Yarışmada birincilik ödülüne “Asi’nin Sonunda” isimli senaryosuyla Mehmet Kanadlı layık görüldü. Özge Özberk’in sunuculuğunu üstlendiği gecede, Ferhat Göçer de unutulmaz film müziklerini seslendirdi.

Kazanan sinemacılar ödüllendirildi

Gecede ayrıca Fransa’nın Oscar adayı olarak gösterdiği Deniz Gamze Ergüven’in ilk senaryosu olan Mustang filminin gösterimi beğeni topladı. Ödül vermek üzere sinema dünyasına emeği geçmiş oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcılar da gecede hazır bulundular. Düzenlenen ‘En İyi İlk Senaryo Yarışması’nda sinemaya adım atan genç senaristlere maddi destekte bulunuldu. Gecede ödül alan isimler ve senaryolar şöyle;

1- “Asi’nin Sonunda” – Mehmet Kanadlı (Ödülü DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Tanju Kaya ve oyuncu Hatice Aslan takdim etti. )

2- “İzlanda Sendromu” – Muhammet Cihat Gökbulut ( Ödülü Tursak Vakfı Baskan Yardımcı Cemal Okan ve oyuncu Nesrin Cevadzade takdim etti. )

3- “İclay-ı Vatan” – Emre Hasan Yılmaz ( Ödülü Yapımcı Timur Savcı ve oyuncu Aslı Tandoğan takdim etti. )

Birincilik ödülünü kazanan Kanadlı 30 bin TL ve Fransa Senaristler Evi’nin kurucusu Georges Ruquet’ten senaryo mentorluğu; ikincilik ödülünün sahibi Gökbulut 15 bin TL ve yönetmen – senarist Ümit Ünal’dan senaryo danışmanlığı; üçüncülük ödülünü kazanan Yılmaz ise 10 bin TL ve yönetmen Derviş Zaim’den senaryo danışmanlığı kazandı.

Gecede “Büyük Aile” ile Emre Çaltılı, “Gölgemi Bıraktım Lale Bahçelerinde” ile Tekin Özertem ve “Çöp Şehir” ile Emren Meroğlu da mansiyon ödüllerinin sahibi oldular.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: