Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman'a samimi açıklamalarda bulundu. Yaşayan ‘en seksi 100 kadın’dan biri. Baştan çıkarıcı, cazibeli, nefes kesici... Ama durun bitmedi! Bir taraftan, dünyanın en seksi kadınlarından biri kabul edilirken, bir taraftan da masumiyeti en güzel taşıyan kadınlardan biri olarak algılanıyor.‘Masum ve seksi’. Hayattaki en güzel formül. Bildiniz, 10 puan. Eva Mendes’ten söz ediyorum.

Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes'in sırları!

Onu görebilmek için... Fotoğrafçı arkadaşım Cem Talu’yla 14 saat yol teptik, Los Angeles’a gittik. Erkek yüzü de en az onun kadar etkileyici biri, Jude Law. Ama Los Angeles’taki tek röportajımız Eva değil. Bohçamıza, birkaç iş daha atıp döneceğiz.Önümüzdeki günlerde diğerlerini de okursunuz.

Eva Mendes'in sırları!

Güneşli bir Los Angeles günü. SLS otelinin bir süiti. İşte karşımda duruyor. Bir kere, filmlerde gördüğümüzden daha ince. Ekran, insanları hep olduğundan iri gösteriyor. Fotoğraflar da yanıltıyor. Bayağı minyon bir kadın. Ama hatlarının yuvarlaklığı göze çarpıyor. (Dünyanın en güzel iki poposundan birine sahip olduğu söyleniyor.)

Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes'in sırları!

Bir sürü de yasak. Özel hayat sormak yok, yaşla,¸erkeklerle, aşkla, seksle ilgili sorular yok. O kadar kısa bir sürede, bir insanın kalbine değmek filan da mümkün değil. Ama Eva Mendes’ti. Merak ettiğim bir kadındı, gittim, gördüm.Menajeri kibarca beni odadan çıkartana kadar da sordum.

Eva Mendes'in sırları!

Muhtemelen iklimin de etkisiyle rahat, tatlı, samimi, olduğu gibi. Kasmıyor, gerilmiyor, germiyor, sürekli gülümsüyor. Kendisini tanımlarken ‘kırılgan’ sıfatını kullanıyor.

Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes'in sırları!

Türkiye hakkında soru sormazsam yanlış olur... - Evet, bana da kötülük etmiş olursun! Çünkü Türkiye’yi gerçekten çok sevdim. İstanbul’dan o kadar etkilendim ki dönüşte, “Los Angeles dışında bir yerde yaşamak zorunda kalsam, İstanbul olurdu!” dedim.

Eva Mendes'in sırları!

“Hadi ya!” dediler. Herkes çünkü başka şehirler söylüyordu.“Yok” dedim, “Gitmediğiniz için bilmiyorsunuz. Başka bir büyü var o şehirde!” Bir de güzel dostluklar kurdum. Lindsey Addorio meşhur bir savaş fotoğrafçısı, İstanbul’da yaşıyor. Boğaz’ı gören çok güzel bir evde.

Eva Mendes'in sırları!

Siz onda mı kaldınız? - Yok hayır, Four Seasons’ta. Sultanahmet’teki eski hapishane olanda değil, deniz kenarındakinde. Ama kaçıp kaçıp arkadaşım Lindsey’in evine gidiyordum. Boğaz’da nasıl güzel evler var şaka gibi. İstanbul’da evim olmasını çok isterim.

Eva Mendes'in sırları!

Böyle söylerseniz size bir daire verirler, Jennifer Lopez’e verdiler... - Ooo ne güzel! İnan döndükten sonra resmen İstanbul’un tanıtımını yaptım. Bugüne kadar gördüğüm en ‘cool’ şehir. Ki işim gereği çok seyahat ediyorum ve ben bir sürü yere gittim.

Eva Mendes'in sırları!

Siz reklam için gelmiştiniz değil mi? - Evet ve kendimi evimde gibi hissettim. Etnik olarak da yakın buldum Türkleri kendime. Yemekler de çok iyi geldi. Damak tadıma uydu. Her yerde, her an fotoğraf çektim.

Eva Mendes'in sırları!

Tasarımla ilgiliyim ben. Pek çok halının, mobilyanın, tabakların fotoğrafını çektim. Türk kahvesi de iyi geliyor bana, yatıştırıyor. Bir de Yerebatan’a bayıldım. Çok çok etkileyiciydi. Sultanahmet, Süleymaniye ve Ayasofya da muhteşemdi.

Eva Mendes'in sırları!

Eva Mendes'in sırları!

Bayağı sevmişsiniz İstanbul’u! - Hem de nasıl. Bir fırsat olsa da tekrar gelsem. Lütfen beni İstanbul’a davet edin. Koşa koşa gelirim.

Eva Mendes'in sırları!

Gelmiş geçmiş en seksi 100 kadından birisiniz. Bu iyi bir şey mi, kötü bir şey mi? Böyle bir sıfatla yaşamak, her zaman güzel ve bakımlı olmak sizi germiyor mu? - Hayır hiç. Çünkü öyle bir derdim yok. Tamam iyi görünmek, bir kampanyada yer alıyorsam işimin bir parçası. Ama normal zamanlarda sürekli güzel olmam gerekiyor gibi bir baskı hissetmiyorum.

Eva Mendes'in sırları!

Sıfır makyaj. Hatta yorgun görünen bir kadın. Güzel bile denemez. Cazibeli olmaya çalışmayan, inanılmaz tabii biri. Böyle sıradan bir kadını canlandırmak çok hoşuma gitti. Sürekli seksi ve güzel görünmek gibi bir derdim olsa, kesinlikle kabul etmezdim. Ettim.

Eva Mendes'in sırları!

Los Angeles’ta yaşıyorsunuz. Paparazziler cennetinde. Nasıl idare ediyorsunuz? Makyajsız, bakımsız fotoğraflarınızı çektiklerinde bu sizin aleyhinize oluyor mu? - İyi de başkaları için yaşamıyorum ki ben. Yazdıkları umurumda değil. Bazen altıma bir jean çekip, bir tişörtle sokağa çıktığım oluyor.

Eva Mendes'in sırları!

Saçlarım felaket, tepemde toplamışım, canım hiçbir şey istemiyor. O halde, gözlüklerimi takıp markete gidiyorum. Evet çekiyorlar, altına da bir şeyler yazıyorlar. Ama kendimi korumanın yollarını öğrendim.

Eva Mendes'in sırları!

Nasıl? - Okumuyorum. Bütün tabloit gazetelerden uzak duruyorum. Herkese de tavsiye ederim. O zaman görmüyorsunuz, bilmiyorsunuz, duymuyorsunuz. Bir de onların yazdıkları saçmalıkları okumakla geçirecek vaktim yok.

Eva Mendes'in sırları!

Peki ya Hollywood’da kadın olmak... - Şu anda Hollywood’da kadın olmak için güzel bir zaman. Birbirinden çok farklı alanlarda var olabiliyorsun. Hem oyunculuk kariyerime devam edebiliyorum hem de markaların yüzü olabiliyorum. Birden çok şapkam var. Artık böyle bir çağda yaşıyoruz.

Eva Mendes'in sırları!

Hollywood’da kadınlar yaş aldıkça, işleri zorlaşmıyor mu? Meryl Streep dışında kaç kişi var ki... - Meryl Streep müthiş bir oyuncu ama onun dışında da var: Maggie Smith, Helen Mirren...

Eva Mendes'in sırları!

İyi de iki elin parmakların geçmez. Oysa erkekler yaşlansa da iyi roller almaya devam edebiliyor. Kadınlara bir haksızlık yok mu yani? - Yok, öyle değil. Bence kadınlar da yaşlandıkça, yaşlarına uygun ilginç roller alabiliyorlar. Hatta o roller, yaşlandıkça geliyor. İlginç roller alan erkekler de bir elin on parmağını geçmez. Eşit durumdayız bence.

Eva Mendes'in sırları!

Kübalı özellikleriniz neler, Amerikalı özellikleriniz neler? - “Şu şu” diye kategorize etmem zor. Ama her iki tarafın da en iyi ve en kötü özelliklerini ruhumda taşıyorum. Yine de iyi bir karışımım. Ailemde, Amerika’da doğmuş tek kişi benim. Amerikan rüyasını en iyi şekilde hayata geçirmiş olan da...

Eva Mendes'in sırları!

En son ne zaman ağladınız? - Geçen gün 70’lerden kalma bir film izledim (Gloria), duygulandım ve ağladım. Gena Rowlands oynuyordu. Bence inanılmaz bir oyuncu. En son sizi mutlu eden şey neydi? - Dün GECE yarısı döndüm Los Angeles’a, havaalanında paparazzi yoktu, beni tanıyan kimse de... İnanılmaz mutlu oldum!

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: