Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Saadet Aksoy, L’Officiel dergisinin mayıs sayısı için yollara düştü, Toskana’nın plaj kasabası Forte Dei Marmi’de objektif karşısına geçti. Ünlü oyuncu, bu sınır ötesi buluşmada göçebe hayatının bilinmeyenlerini de anlattı.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Son dönemde daha çok uluslararası projelerde karşımıza çıkıyorsunuz. Tam olarak nerede yaşıyorsunuz? - İstanbul’da yaşıyorum ama burada çok az zaman geçiriyorum. Londra, Los Angeles ve Roma’dayım daha çok.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* İstanbul dışında hangisi için “benim şehrim” diyebilirsiniz? - Aslında yaşam tarzı ve insan profili olarak birbirinden farklı olmalarına rağmen üçünü de çok seviyorum. Los Angeles çok rahat, yaşamlar, yollar ve duygular çok büyük, hatta fazla bazen...

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Bu yüzden sanırım en çok Roma’yı seviyorum. Küçük ama içinde her şeyi bulabileceğiniz bir şehir. İtalyanların kendilerine has hayatın tadını çıkarabilme özellikleri hoşuma gidiyor.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Tabii bu yaklaşımları iş anlamında bazı aksamalara neden olabiliyor; hayatın keyfini çıkarmaktan bazen işe sıra gelmiyor.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Roma’da en sık uğradığınız yerler hangileri? - Her gittiğimde erkek arkadaşımla mutlaka Al Ceppo adlı restorana gideriz. Bazı mekanlar vardır, çok popülerdir ve yediklerinizin kalitesinden emin olamazsınız bazen.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Al Ceppo herkesin bilmediği, daha çok orta yaşlı ve mekanı bilen insanların gittiği bir restoran. Roma’da en iyi trüflü makarnayı orada yersiniz hatta. Geceleri Trastevere’deki barlara gitmek hoşuma gidiyor.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Kendisini zamanın akışına bırakan ve sadece karşısına çıkan fırsatları değerlendiren oyunculara kıyasla oldukça sistemli ilerleyen bir kariyer planına sahipsiniz. Uluslararası platformda bilinir olmak sizin için neden önemli?

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

- Sıkı bir film festivalleri takipçisiydim. Üniversitedeyken sevdiğim yönetmenlerin ve oyuncuların tüm filmlerini hayranlıkla izlerdim.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Bir Danimarka filmini ya da İranlı yönetmenin filmini izlerken “Ne kadar farklı kültürler ve beni nasıl derinden etkileyebiliyor” derken bu işin içinde olmak istediğimi fark etim. Oyunculuğa bunlardan ilham alarak adım attım. Hayalim dünyanın başka bir yerinde, filmimi izleyen bir kişinin içinde bambaşka bir etki yaratmaktı hep.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Peki hem oyunculuk hem de stil olarak sizi kendine hayran bırakan kadınlar kimler? - Cate Blanchett’in oyunculuğunu da, duruşuyla uyumlu kıyafet seçimlerini de çok beğeniyorum.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Erkekler? - Bana kıyafet konusunda herhangi bir erkek ismi vermek çok zor geliyor. Takım elbise içinde sanki hepsinin stili aynı gibi. Ama Leonardo DiCaprio’nun çok iyi bir oyuncu ve işadamı olduğunu düşünüyorum. Onun Humphrey Bogartvari, eski Hollywood aktörlerine öykünen yanını beyazperdede de kırmızı halıda da seyretmek keyifli.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Film galası, ödül töreni gibi etkinliklerde modaevleri mi sizinle iletişime geçiyor yoksa siz spesifik bir tasarım üzerinden ilerleyerek mi elbise talep ediyorsunuz?

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

- Modaevleriyle iletişime geçiyoruz. Eğer tüm dünyada çok tanınan bir star değilseniz sizden özgeçmişinizi istiyorlar. Örneğin Valentino ekibi “Twice Born” filmimi izleyip çok beğenmiş. Bu yüzden özgeçmişe gerek kalmadan Cannes Film Festivali için bana birçok alternatif göndermişlerdi.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Bu tür etkinliklerde ne giyeceğimi belirlerken menajerlerimin iletişimde olduğu modaevlerinin yanı sıra konuyla kendim de ilgileniyorum ve markalarla yazışıyorum. Gerektiğinde stil danışmanlığı da alıyorum. Ama son kararı erkek arkadaşımla birlikte veriyorum.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Erkek arkadaşınızla evlilik hazırlığında olduğunuz doğru mu? - O haber nereden çıktı bilmiyorum. Bir süre sonra “Bu kadar zamandır birlikteler, artık evlensinler” bakış açısıyla bu tür haberler yazıyor. Biz magazinel bir çift değiliz, basında yer alabilecek bir problem yaşamadık. Bir sorun olmadığı için bu tür yakıştırmalar yapılıyor. Ama henüz öyle bir planımız yok.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Gün içinde nefes alıp, her şeyden uzaklaşmak istediğinizde ne yaparsınız? - Genellikle anneme gidiyorum öyle durumlarda. Göztepe’de tüm çocukluğumun geçtiği evde oturuyor ve orada zaman geçirmek bana çok iyi geliyor. Hiçbir şey yapmadan televizyonun karşısında uzanmak bile huzur verici.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

* Uzun süre uzaklaşmak istediğinizde? - Uzun zamandır, uzun süreli kaçmadığımı söyleyebilirim. Gerek duymuyorum çünkü son zamanlarda hayatım hep farklı yerlerde, faklı tecrübelerle geçiyor. Gittiğim şehirlerde kaçmak isteyeceğim kadar uzun zaman geçirmiyorum.

Göçebe Saadet Işıl Aksoy

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: