Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

Gülbin YILDIZ / ELAZIĞ, (DHA) - Dünyada, İsviçre'den sonra göl manzarasıyla tek olan Elazığ Hazarbaba Kayak Merkezi, kayakçıların akınına uğruyor. Kayak merkezine gelerek Belediye Başkanı Süleman Selmanoğlu ile 'jet snov' turu atan Vali Muammer Erol, kayakçıları Doğu'nun Uludağı olarak bilinen kayak merkezine davet etti. Tesisi işleten Taner Durmuş, hedeflerinin hem yaz hem de kış turizminde vatandaşlara hizmet vermek olduğunu söyledi.

Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

Elazığ'ın Sivrice İlçesi yakınlarında bulunan ve Hazar gülü manzarası ile büyük ilgi gören Hazar Baba kayak tesisleri kayatçıların akınına uğrayor. Tesisi Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte ziyaret eden Elazığ Valisi Muammer Erol, eşsiz göl manzaralı kayak tesisi için çağrı yaptı. Vali Erol Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Malatya ve Tunceli halkını doğunun Uludağı olarak bilinen kayak tesislerinin imkanlarından yararlanmaya çağırarak şöyle dedi:

Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

"Hazarbaba Kayak Merkezi eşsiz güzelliğiyle kayakseverleri büyüleyecektir. Turizm bölgesi içinde yer alan Hazarbaba Kayak Merkezi'nin Ulusal Kalkınma Ajansı'nın desteklerinden yararlanılmasıyla, kış turizminin yanı sıra yaz turizmi için de bir alan açılacaktır."

Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

Elazığ Valisi Muammer Erol, kayak merkezine gelen genç kayakseverlerle sohbet ettikten sonra Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile birlikte Jet snow'a binerek kayak pistinin tadını çıkardı.

Hazar Baba, kayakçıları çağırıyor

Kayak tesisinin 10 yıllık işletmeciliğini alan Taner Durmuş da, tesiste sadece kış turizmi değil yaz turizmine de katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: