İlginç ülkeler!

İlginç ülkeler!

Tayland Kraliyet Ailesi çok eski zamanlardan gelen ve sadece bu ailenin kullandığı özel bir dil kullanıyor. Yani konuştuklarını çevrelerindeki hiç kimse anlayamıyor.

İlginç ülkeler!

İskoçya: İskoçyalıların ‘Hogmanay’ adını verdikleri yeni yıl arefesi kutlamaları gerçekten oldukça farklı ve garip birtakım geleneklere sahne oluyor.

İlginç ülkeler!

Çek Cumhuriyeti: Hiç bira içinde yüzmek istemiş miydiniz? O halde hemen Çek Cumhuriyeti’ne gidin. Son yıllarda popüler hale gelen bira banyosunun sağlığa çok iyi geldiğini düşünüyorlar.

İlginç ülkeler!

İspanya: Ağustosun son çarşamba gününde ispanya’da domates festivali yapılıyor. Tonlarca domates sokaklara saçılıyor.

İlginç ülkeler!

İtalya: Normalde makarna ve şarapla beslendiğini düşündüğümüz İtalya’nın Ponti bölgesinde yerli halk, Paskalya öncesindeki 40 gün boyunca toplam bin yumurtadan yapılmış omlet yiyor.

İlginç ülkeler!

Moritanya: Bu bölgede de obezite bir gelenek olmuş. Evlenme çağına gelen kızların en az 60, en fazla da 100 kilo olması gerekiyor. Eğer yemek yemezlerse de kızlar cezalandırılıyor.

İlginç ülkeler!

Fransa: 25 Kasım bekar kadınların azizesi St Catherine’e tapma günü. Bu günde 25 yaş üstü bekar kadınlar koca bulmak için dua ediyorlar ve birbirlerine şapka hediye ediyorlar.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: