İnadına Aşk'a RTÜK şoku!

RTÜK, Fox TV'de yayınlanan "İnadına Aşk" dizisinde Defne ile Yalın'ı "Hiç de masum öpüşmüyorlardı" diyerek ceza kesti. Fox TV'ye de uyarı cezası verildi.

İnadına Aşk'a RTÜK şoku!

İnadına Aşk dizisinin dokuzuncu bölümüne damga vuran öpüşme sahnesi RTÜK'ün de gündemine taşındı. RTÜK, Defne ile Yalın"a "Öpüşme cezası" verdi.

"HİÇ DE MASUM ÖPÜŞMÜYORLARDI"

Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Fox TV'de yayınlanan "İnadına Aşk" adlı dizinin 9'uncu bölümündeki "Defne" ile "Yalın" karakterlerinin öpüşme sahnesini görüşen RTÜK, "Hiç de masum öpüşmüyorlardı" dedi ve ''Çocukların şehvet duygularını tetikleyip dengelerini bozduğunu" savundu. Fox TV'ye de uyarı cezası verildi. RTÜK'ün, öpüşme sahnesi ile ilgili analizi şöyle:

İnadına Aşk'a RTÜK şoku!


''Yeni bölüm öncesi, bir önceki bölüm özetini yayınlamış ve yaklaşık 5 saniye süren öpüşme sahnesi ile eski bölüm bitirilmiştir. Yeni bölüm (9. bölüm) dizi başlangıç jeneriğinden sonra öpüşme sahnesi ile başlamış, 30 saniye sürmüş ve reklam kuşağı ile kesilen dizi, bu sahne ile tekrar başlamış, yaklaşık 40 saniye öpüşme sahnesi gösterilmiştir.

CİNSEL NİTELİK TAŞIYOR

Öpüşme sahnesinin mevcut gösteriminin senaryo gerekliliğinden öte, süre ve çekim tekniği nedeniyle cinsel nitelik taşıdığı, 'masum' bir sahne olarak nitelenemeyeceği anlaşılmaktadır. Yayıncı kuruluşun izlenirlik uğruna sahnenin 3 kez tekrarlanarak abartıldığı izlenimi oluşmuştur.

İzleyicilerin "aşırı cinsellik içeriyor", "şehvetli sahne", "cinsel güdüleri erken yaşta tetikliyor", RTÜK, Türk Pedagoji Derneği'nin de "Çocukların ekranda gördükleri aşk, cinsellik gibi kavramlardan olumsuz etkilendiği, dengelerinin bozulduğu" şeklinde görüşü bulunmaktadır.

İşte o anlar...

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: