Instagram'da ünlüler - 15.08.2017

Instagram, Facebook ve Twitter’ı tahtından ederek sosyal medyanın en güçlü alanı haline geldi. Ünlüsünden ünsüzüne herkes burada ve adeta kendi gazetelerini yönetir gibi Instagram sayfalarını yönetiyorlar. Hepiniz takiptesiniz elbette biliyoruz ama gözden kaçırdıklarınız, yoğun paylaşımdan ötürü atladıklarınız vardır muhakkak. Bu nedenle böyle bir köşe yaratmaya karar verdik.

Instagram'da ünlüler - 15.08.2017

Ünlü Türk Halk Müziği sanatçısı Arif Sağ, bu sabah saat 08.00’de, Çağlayan’dak Florence Nightingale Hastanesi’nde açık beyin ameliyatına alındı. Sanatçının ameliyatı devam ediyor. (Kaynak: hurriyet.com.tr)

Arif Sağ kimdir?
72 yaşında olan Arif Sağ aslen Erzurum'un Aşkale İlçesi Dallı köyündendir. 1945 yılında Dallı köyünde dünyaya gelen Arif Sağ, küçük yaşlarından itibaren saz çalmaya başladı. Arif Sağ, İstanbul'da Nida Tüfekçi'nin öğrencisi oldu. 60'lı yılların sonunda TRT İstanbul Radyosu'na bağlama sanatçısı olarak giren Arif Sağ, 1976 - 1982 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Birçok ünlü sanatçıya kaset çalışmalarında yardımcı olan Arif Sağ, 10'dan fazla albüm çıkardı. 1987 ve 1991 yılları arasında Ankara milletvekilliği de yapan Arif Sağ, 2 Temmuz 1993'teki Sivas Katliamı'ndan sağ kurtulmuştu. Bağlamadaki en büyük üstatlar arasında yer alan Arif Sağ, 2000 yılında ünlü İspanyol flamenko gitarist Tomatito ile Avrupa'nın 12 şehrinde konser verdi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: