"İntikam"ın yeni Aslı'sı!

Kelebek'ten Büşra Bozok AYTEK, "İntikam"ın yeni yüzü Zeynep Özder'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte o röportaj..

Kanal D’nin iddialı yapımlarından “İntikam”, ikinci sezonu sürpriz bir değişiklikle karşılıyor. İlk sezonda Dilşad Çelebi’nin oynadığı Aslı karakterini bundan böyle Zeynep Özder canlandıracak. Daha önce “Aşk ve Ceza”, “Koyu Kırmızı” gibi başarılı projelerde kendini gösteren Özder’le buluştuk, bu beklenmedik değişikliğin perde arkasını konuştuk.

* Uzun zamandır ortalarda yoktunuz, nerelerdeydiniz? - Doğru, oyunculuğa bir sene ara verdim. * Neden? - Dört yıldır oyunculuk yapıyorum. Şansım yaver gitti, iyi işlerle başladım, öyle de devam etsin istedim. Ama geçen seneki teklifler arasında içime sinen pek iş olmadı...

* Peki o bir seneyi nasıl değerlendirdiniz? Boş boş oturmadınız herhalde... - Tabii ki, o arada müzik üzerine doktoraya başladım. * “İntikam” için teklif geldiğinde ne düşündünüz? - Açıkçası çok heyecanlandım. Zaten beğendim bir işti ve daha ilk başladığı dönemlerde “Keşke ben de yer alsam bu dizide” diye içimden geçirmiştim. Sonra hiç beklemediğim bir zamanda Aslı karakteri için teklif sunulunca şaşırdım.

* Dizinin sıkı takipçilerinden miydiniz? - Açıkçası ben çok sıkı dizi takipçisi değilim. İzlediğim birkaç proje vardı sadece ve evet, “İntikam” da onlardan biriydi. Bu tekliften sonra oturup tüm bölümleri baştan sona bir kez daha izledim...

* Siz yeni bir karakter olarak katılmadınız ekibe, var olan bir karakteri devraldınız. - Aynen öyle... Bakalım seyirci ne tepki verecek.

* Ya yadırganırsa, beğenilmezse, kıyaslama yapılırsa gibi endişeleriniz hiç olmadı mı? - Yok, hiç o tip korkular yaşamadım. Niye bilmiyorum, gerçekten en küçük bir tedirginliğim yoktu. Şu da var; yeni sezonda izleyici çok farklı bir Aslı’yla karşılaşacak... Bunu görüntü anlamında söylemiyorum tabii...

* Nasıl bir Aslı göreceğiz? - Karışık işler çeviren bir kadın olacak. Ama bunları yapıyor diye kötü kız olma gibi bir durumu yok. Entrikalardan medet ummuyor, çünkü bulunduğu yere kendi çabalarıyla, çalışarak gelmiş bir genç kadın o...

* Çok da hırslı ama... - Evet, kesinlikle çok hırslı bir kız. Ama onunki insanları üzen, zarar veren bir hırs değil. İstediği hayatın anahtarı Şahika ve Haldun’da... Oradan koptuğu anda her şeyden kopacağını iyi biliyor, hepsi bu.

* Siz nasıl bir Aslı yarattınız kafanızda? - Çok düşündüm, tarttım ve kafamda gerçekten farklı bir Aslı yarattım. Bu işe başlarken bir oyuncu koçuyla çalışmıştım; onunla oturduk Aslı için bir özgeçmiş kurguladık. Ekrana onu gerçekçi bir şekilde yansıtabilmek için bu gerekliydi.

* Yarattığınız Aslı’nın en belirgin özellikleri neler? - Öncelikle yaptığı bazı kötülüklerden dolayı üzülüyor. Bulunduğu yerden sıkıldığı için de biraz ilerlemek istiyor.

* Aslı, biraz Şahika özentisi bir tip değil mi? - Şahika’ya özeniyor tabii. Daha asistanlığını yapmaya başladığı ilk günlerde onu idolleştirmiş.

* Onun için ufukta bir aşk görünüyor mu? - Size biraz tüyo verebilirim. Emre (Mert Fırat) ile arasında duygusal bir yakınlaşma olacak sanırım...

* Yağmur’la (Beren Saat) çok iyi arkadaştı, bu durumdan arkadaşlıkları nasıl etkilenecek? - Yağmur ile ilişkisi işin içine Emre girdikten sonra biraz çıkmaza girecek, kıskançlık durumları yaşanacak. Üçlü bir çatışma söz konusu...

* Az önce müzik üzerine doktora yaptığınızı söylediniz... - Evet, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Viyolonsel Bölümü mezunuyum. Yüksek lisansımı da yaptım. Boş durduğum günlerde doktora şansı çıktı, şimdi Marmara Üniversitesi’nde müzik öğretmenliği doktorası yapıyorum. Ders dönemi bitti, şimdi yeterlilik sınavı olacak.

* Müzik öğretmenliği yapmayı düşünüyor musunuz? - Müzik öğretmeni değil de enstrüman öğretmeni olmak isterim. Ama tabii kadroya girmek falan, bunlar zor işler. Ne olur biter şimdilik bilmiyorum. Oyunculuğu da devam ettirmek istiyorum zaten. Bir sürü hedef var, kafamda inşallah hepsini yapabilirim.

* Oyunculuk eğitimi almayı düşünmediniz mi hiç? - Bu işe bir arkadaşımın yönlendirmesiyle başladım ben. Hiç mi içinde yoktu derseniz, vardı tabii, ben de oyunculuk yapmak istiyordum. Onun için de tiyatro kursuna gidiyordum. Ama okuduğum bölümün dersleri o kadar ağırdı ki ikisi bir arada yürümedi.

* Hayallerinizi neler süslüyor? - Oyunculuğu bırakmak istemiyorum kesinlikle, iyi projelerde yer alarak bu alanda kendimi kanıtlamak en büyük hayalim... Onun dışında müzik hocalığı yapmak var aklımda... Bir de gerçekleşir mi bilmiyorum ama çocuklara özel bir viyolonsel okulu açmak istiyorum. Bakalım...

* Özellikle canlandırmak istediğiniz bir rol var mı? - Ben biyografileri çok seviyorum. Özellikle bir çellistin hayatını oynamak harika olur. * Sinema filmi teklifleri geliyor mu daha önce oynadın mı? - Daha önce “Bir Avuç Deniz” ve “Sen Kimsin” filmlerinde rol aldım ama şu sıralar yeni bir teklif yok. İyi bir iş olursa, sevinirim elbette...

* Özel hayatınızı hep meraklı gözlerden uzak tutuyorsunuz. Bir erkek arkadaşınız var mı? - Evet, hem de 5 yıldır beraberiz.

* Peki mesleğiniz, beraberliği zorluyor mu? Bazıları kıskançlık krizleri çıkarıyor, kız arkadaşlarına yasaklar getirmeye falan kalkıyor, siz öyle şeyler yaşadınız mı hiç? - Hayır, kesinlikle... O da benim oyunculuğumu destekliyor.

* 5 yıllık bir beraberlikten söz ediyorsunuz. Evlilik planları yapılmaya başlandı mı? - Kısmet... Ama şu an için düşünmüyorum.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: