İşte Sıla ve Ahmet Kural'ın ilk açıklamaları...

Sıla'nın kendisini darp ettiğini iddia ederek şikayetçi olduğu Ahmet Kural, "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Kural'ın hapis yatıp yatmayacağı merak konusu olurken, taraflar adliye çıkışı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

İşte Sıla ve Ahmet Kural'ın ilk açıklamaları...

Ahmet Kural, avukatıyla birlikte Çağlayan Adliyesi'ne ilk gelen taraf oldu. Kural'ın ardından Sıla da avukatıyla birlikte adliyeye giriş yaptı. 09.30’da başlayan davada hakim, dosyaya gelen evrakları okudu. Mahkeme, Ahmet Kural’ın avukatlarının tanık dinletme ve olay yerinde keşif yapılması taleplerini reddetti. Davada Ahmet Kural'ın son sözü soruldu. Kural, "Bana uyuşturucu kullandığım şekilde iftira atıldı. Hem bana hem de müştekiye test yapılmasını istiyordum. Kimin uyuşturucu kullanıp kullanmadığı ortaya çıkacaktır. Son olarak ise ben kimseyi darp etmedim. Tehdit etmedim. Hakaret etmedim. Masumum. Beraatimi istiyorum" dedi. Ayrıca Kural, mahkeme salonunda sesini yükseltti ve, "Beni bir proje olarak gördü, kariyerimle oynadı. Ailemin evine madde kullanarak geldi." sözleriyle Sıla'yı suçladı.

Ahmet Kural'dan ilk açıklama

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi Ahmet Kural'a 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti. Davanın ardından Ahmet Kural şöyle konuştu:

"Şiddette kesinlikle bulunmadım. Bu iki sevgili arasında gerçekleşen bir olaydı. Eline almış bir belge 2009 yılında yapmış olduğum bir hatanın belgesi eline almış sallıyor. Ben mahkemede de söyledim, ikimize de test yapsınlar… Eğlence görüntüleri var 18 saat sonra, benimle dalga geçtikleri… O görüntüleri mahkeme gündeme bile almadı. Ağıt ölülerin arkasından yakılır… Ben hapis cezası almadım, bir üst mahkeme var. Bu iş daha bitmedi. Kendisi şiddete meyilli bir insandır, hem kadına hem de erkeğe… Hem psikolojik hem de fiziksel şiddeti çok sever. Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, basın mensuplarının 'hapis cezası' sorusu üzerine 'Ahmet Kural'ın şuan hapis yatma durumu söz konusu değil, cezası ertelendi ve para cezasına çevrilmedi."

Sıla'dan ilk açıklama

Sıla ise mahkemenin ardından basının karşısına geçti ve şöyle konuştu: "Öncelikle mutluyum. Türk adaletine çok ama çok teşekkür ediyorum. Bu pozisyona düşmüş ve düşebilecek bütün kadınlar için güven verici. Çok zor ve travmatik bir dönemdi benim için. Türlü iftiralara uğradım. Bunların karşısında ne kadar kuvvetli de olsanız çok kolay bir şey değil aslında sağlam kalmak. Bugün adalet beni yüreklendirdi. Susmak iyi fikir değil. Belki birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. Herkese biraz cesur ve yürekli olmayı tavsiye ediyorum. Ben yargının çok adil olduğu kanaatindeyim."

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: