İşte vejetaryen olan ünlüler...

Vejetaryenler... Kısaca, temelde et yemeyen, beslenme düzenlerine et ve et ürünlerini dahil etmeyen insanlar. İşte vejetaryenliği benimsemiş ve hayat felsefesini de bunun üzerine kurmuş ünlü isimler...

İşte vejetaryen olan ünlüler...

Özge Özpirinççi
Tam bir hayvansever olmasıyla da bilinen Özge Özpirinççi, gluten intoleransına sahip olmasından sonra beslenme düzenini tamamen değiştirmiş. Glutensiz beslenmekle kalmayan oyuncu aynı zamanda hayatından kırmızı et ve tavuğu da çıkarmış.

Tarkan
Afrika'da çekimleri yapılan "Büyük Göçler" adlı vahşi doğa belgeselini seslendiren Tarkan bu program için Kenya'ya gitmiş ve orada gördüklerinden etkilenerek vejetaryen olmaya karar verdiğini açıklamıştı. Hatta "Ben hayata farklı bakıyorum. Ama bazı gelenekler maalesef değişemiyor, keşke biraz değişse. Haberlerde kurbanlık hayvanları görüp üzülüyorum. Hayvanlar ölümlerini adeta geri sayım gibi bekliyorlar. Keşke daha az hayvan öldürsek" açıklamasıyla o zamanlar çok da tepki toplamıştı.

Şevval Sam
En ateşli hayvan hakları ve veganlık savunucularından olan annesi Leman Sam'ın izinden giden Şevval Sam da neredeyse 17 yıldır vejetaryen besleniyor. Anne-kız kesinlikle hayvansal ürünler tüketmiyor.

Selma Ergeç
Televizyonun en başarılı oyuncularından Selma Ergeç de vejetaryenliğe çocukken adım atanlardan. Ailesinin başta itiraz etse de sonra alıştığını söyleyen Ergeç et hiç yemiyor, ancak yumurta ve peynir tüketiyor.

Ebru Şallı
Yemek programları yapan, kitapları yazan Ebru Şallı da vejetaryen beslenmeyi seçen ünlülerden. Zayıflığıyla eleştiri oklarının hedefi olan Ebru Şallı, asla et tüketmediğini ancak kırmızı et yiyemediği için folik asit aldığını kitaplarında yazmıştı.

Ezgi Asaroğlu
Ünlü televizyon yüzlerinden Ezgi Asaroğlu yüzü olacağı markanın ne olduğuyla değil, dünya görüşüyle ilgilendiğini söylüyor. Onun deyişiyle durum şu: "Hayvanlar üzerinde test edilmeyen, doğaya saygılı ürünlere ayrı bir ilgim var. Benim için markanın reklam yüzü, şişesi, ambalajı değil; içeriğinde neler olduğu ve markanın dünya görüşü daha önemli. Birkaç yıldır vejetaryen besleniyorum, bunun getirdiği bir duyarlılık oluşuyor. Herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor."

Pelin Batu
Uzun yıllar boyunca et yemeyen, tabağında bir hayvan görme fikrine dayanamayan Pelin Batu, ciddi sağlık sorunları nedeniyle mecburen yeniden et yemeye başlamış. Ancak balık ve annesinin yaptığı köfteden başka bir et ürünü de yiyemiyormuş.

BONUS: Peki ya Nusret?
Survivor sezonlarından birinde adaya konuk olan Nusret'e yarışmacılar favori etini sorunca "Ben vejetaryenim" diye cevaplaması herkesi şoke etmişti. Herkes gerçek mi diye soruyordu?

Bu sorunun cevabı Nusret'in eski katıldığı programların birinde cevap buldu. Vedat Milor'ün, ünlü restorantları gezdiği programlarından birinde ziyaret ettiği Nusret, Vedat Milor'a kuzu etli içli köfte yerken eşlik ediyordu. Yani son bir yıl içinde fikrini değiştirmediyse Nusret vejetaryan olmayı tercih eden isimlerden değil.



Kaynak: posta.com.tr

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: