Japonya'da görkemli gala!

Japonya'da görkemli gala!

Bu yıl dostluklarının 125. yılını kutlayan Japonya ile Türkiye’nin ilk ortak sinema filmi “Ertuğrul 1890”ın Japonya galası; her iki ülkeden çok sayıda önemli konuğun katılımıyla önceki akşam Tokyo’da gerçekleşti!

Japonya'da görkemli gala!

ürk-Japon dostluğunun gerçek hikâyesini beyazperdeye taşıyan “Ertuğrul 1890”ın Japonya galasına; Japonya Prensesi Akiko Jouo, Türkiye Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Nermin Kırım ve Nihat Gül, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz ve filmin Türk oyuncuları Kenan Ece, Alican Yücesoy, Mehmet Özgür, Melis Babadağ, Murat Serezli ile Japon başrol oyuncuları Seiyo Uchino ve Shioli Kutsuna katıldı.

Japonya'da görkemli gala!

İki ülkenin halkları arasında 95 yıl arayla, 1890’da Kushimoto’da ve 1985’te Tahran’da yaşanan, iki karşılıksız yardımlaşma ve kurtarma hikâyesini etkileyici bir dille anlatan film; Türkiye vizyonu öncesinde, 5 Aralık’ta Japonya’da vizyona girecek.

Japonya'da görkemli gala!

“Ertuğrul 1890” filminin Japonya galasına Türkiye’den katılan davetliler; Türk Hava Yolları’nın “pijamalı” olarak adlandırılan eski dış desenine boyanan ve adını, Ertuğrul deniz faciasının yaşandığı yer olan “Kushimoto”dan alan özel uçağıyla gittiler.

Japonya'da görkemli gala!

Önceki akşam gerçekleşen görkemli Japonya galasında filmin oyuncularının yanı sıra; 1985 Tahran tahliye operasyonunda gönüllü olarak görev alan Türk Hava Yolları uçuş ekibinden bir pilot ve 8 kabin görevlisi de davetliler arasındaydı.

Japonya'da görkemli gala!

Japonya Prensesi Akiko’nun da katıldığı galanın açılış konuşmasını, Türkiye Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç Japonca olarak yaptı. “Ertuğrul 1890”ın tüm konuklardan büyük beğeni topladığı ve dakikalarca alkışlandığı bu özel gecede davetliler; filmin gerçek hikayesi, duygusu ve verdiği dostluk mesajı ile oldukça duygusal anlar yaşadı.

Japonya'da görkemli gala!

Birbirine 9000 km uzaklıkta, ama derin bir bağa sahip iki yakın ülkenin, Japonya ve Türkiye’nin ilk ortak sinema filmi “Ertuğrul 1890”; iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesinde büyük rol oynayan iki tarihi olayı beyazperdeye taşıyor.

Japonya'da görkemli gala!

Film; 1890 yılında Japon karasularında batan Osmanlı firkateyni Ertuğrul’un hazin hikâyesi ile 1985’te 215 Japon vatandaşının, Turgut Özal’ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini kurgusal bir senaryoyla aktarıyor.

Japonya'da görkemli gala!

En kötü günlerinde birbirine yardım eli uzatan ve bu yıl dostluklarının 125. yılını kutlayan Japonya ile Türkiye’nin ortak projesi “Ertuğrul 1890”; aynı zamanda bugüne kadar Türkiye’de yapılmış en büyük bütçeli sinema filmlerinden biri.

Japonya'da görkemli gala!

Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı “Ertuğrul 1890”; Türkiye’de 25 Aralık 2015’te vizyona girecek.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: