Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR, (DHA) - Kapadokya'da 12.12.2012 tarihinin kendileri için unutulmaz olmasını isteyen 42 yaşındaki Elif Pamir ile aynı yaştaki Yalçın Kaya Akgül'ün nikahı yerden bin 200 metre yüksekte balonda kıyıldı.

Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Trabzonlu sigortacı Elif Pamir ile işadamı Yalçın Kaya Akgül hayatları birleştirecekleri gün olarak 12.12.2012 tarihini seçerken, bu mutlu anın Kapadokya semalarında olmasına karar verdi. 6 kişilik özel bir balon kiralayan damat Yalçın Kaya Akgül, nikahın kendi deyimiyle, "Özel bir gün, özel bir mekan, özel birisiyle” olması için hazırlık yaptı.

Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Bu özel günde evlenmeyi 6 ay önce planladıklarını, yeri ise eşinin tavsiyesi ile Kapadokya olarak belirlediklerini kaydeden damat Yalçın Kaya Akgül, “ Buraya nikah işlemleri için gelince özel bir acenta ile anlaştık. Acenta sahibi Levent Kızıldoğan’a eşimin nikahı balonda kıymak istediğini belirtince organizasyonu yaptı ve 6 kişilik özel bir balon kiraladık. Balonda nikahla ayağımızı yerden kesmek istedik” dedi.

Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Uzun yıllardır Kapadokya’ya gelmeyi düşündüğünü belirten gelin Elif Pamir ise, "Evlenmeye karar verince nikahı burada yapmayı istedim. Kapadokya’da bulunmaktan, nikahı balonda kıymaktan çok mutlu ve keyifliyim" diye konuştu.

Kapadokya'da balonda 12.12.12 nikahı

Gelin, damat, 2 şahit ve Göreme Belediyesi evlendirme memuru Yasin Temel’in binmesiyle balon eşsiz vadi manzarası altında gökyüzüne yükseldi. Yerden bin 200 metre yükseğe çıkan balonda, belediye memuru gelin ve damada kendi rızaları ile evlenmek isteyip istemediklerini sordu. Her ikisinden de “evet” yanıtını alan memur, çifte nikah defterlerine imzaları attırdı.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: