Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Kenan Işık, 21 Mart'ta gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçirmişti. Ciddi bir beyin ameliyatı atlatan Işık, 47 gündür yoğun bakımda... Sakin ses tonu, mizahi yorumları ve duruşu ile gönüllerde ayrı bir yere sahip. Bant yayınlar ile özlem gidermeye çalışan hayranları sabırsızlıkla ondan gelecek iyi haberleri bekliyor. İşte onsuz geçen 47 günde yaşananlar...

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

21 Mart: Gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık, Amerikan Hastanesi’nde ameliyat edildikten sonra yoğun bakım ünitesine alındı.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

23 Mart: Kenan Işık'ın kardeşi Cengiz Işık, dün hastane önünde bekleyen gazetecilere sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Usta tiyatrocunun uyutulmaya devam ettiğini söyleyen Işık, “Biraz yaramazlık ediyor, sağına soluna dönüyor. Kanın beyne rahat ulaşması için dönmemesi lazım.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Bu sabah (dün sabah) onunla temas kurdum, tepki veriyor” dedi. Işık, sanatçının sevenlerinden dua etmelerini istedi: “Dualarımızla iyiye gidiyor. Mardin’de Deyrulzafaran metropoliti bile duada. Dualar devam etsin, bütün Türkiye dua etsin.”

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Kenan Işık’ın tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyor. Hastane yetkilileri, ameliyattan sonra 48 saat uyutulacağı belirtilen Işık’ın hayati tehlikesinin sürdüğünü, bu nedenle uyutulmaya devam ettiğini açıkladı:“Acil servisimize gelişinden bu yana bilinci kapalı olan Kenan Işık’ın tedavisi, yaşamsal açıdan önemli organlarının dengelerini sağlamak ve beyin dokusunu korumak amacıyla, yoğun bakım ünitemizde sedasyon altında devam etmektedir.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Durumu stabil seyretmekte olup hayati tehlikesi sürmektedir.” Dün Işık’ı ziyarete gelen İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak da çıkışta sanatçının sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Parlak, “Durumu şu anda stabil. Olumsuz bir şey yok. Sorun çıkaracak bir durum görünmüyor. Herhangi bir kanaması yok. Sanıyorum bugün, belki yarın da uyutulur. Gidişata bağlı. İnşallah kısa sürede düzelecek” dedi.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

26 Mart: Kenan Işık’ı ziyaret eden arkadaşları ünlü oyuncunun sağlığının iyiye doğru gittiğini ve uyanmasını beklediklerini söylediler. 6 gündür uyutulan Kenan Işık’ın durumunun iyiye gittiğini belirten tiyatrocu arkadaşlarından Ayşenil Şamlıoğlu, “Hergün geliyorum durumunda olumlu gelişmeler var. İyi olacağına inanıyorum. Hala uyutuluyor olumlu bir gelişme olduğunda sizlerle paylaşacağız umutluyuz” dedi.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

1 Nisan: Doktorlar, spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren ve 12 gündür yoğun bakımda olan Kenan Işık’ın uyutulmasına bir süre daha devam edilmesi kararı aldı. Dün beyin MR’ı çekilen ünlü tiyatrocunun sağlık durumundaki gelişmenin iyi yönde seyrettiği, ancak uyutulmaya devam edilmesi gerektiği öğrenildi.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Sanatçının eşi Beril Işık, son gelişmelerle ilgili “MR sonucuna göre herhangi bir komplikasyon durumu yok. Beyindeki ödemin dağılması yönünde tedavi devam ediyor. Durumu stabil” dedi. 17 gündür uyuyan Kenan Işık’ın eşi Beril Işık bugün Kenan Işık hakkında açıklamalarda bulundu. Işık “Uzun süre uyutulmasından dolayı eklemlerindeki rahatsızlığı gidermek için

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Kenan Işık’a pazartesi günü yarın fizik tedaviye başlanacak, Vücudun uyarılara tepki vermesi ve refleksin artması, tedavide somut gelişmelere neden oldu. Her gün biraz daha ileri derecede sağlığı düzeliyor. Makineye bağımlılığı artık kalmadı. Sadece kısmen solunum desteği var. Beyin bütün fonksiyonlarını kendisi görüyor. Bilincin açılması için biraz daha zamana ihtiyaç var. Olumlu gelişme devam ediyor.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Ödem büyük ölçüde tedavi edildi. Vücudun uyarılara tepki vermesi büyük bir gelişme. İyileşme yolunda önemli adımlar atıyor” dedi. 18 Nisan: Kenan Işık’ın eşi Beril Işık, “Kenan uyutulmuyor, uyutulma işlemi bitti. Bilincinin açılmasını bekliyoruz. Hareket etmeye başladı, belli hareketleri yapabiliyor ama bilinci kapalı” dedi.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Işık, eşinin tamamen iyileşme şansının olup olmadığı sorusuna “Her şey bilincinin açılmasına bağlı. Açılmadan bir şey söylemek mümkün değil” dedi. Hastane ise yeni bir açıklama daha yollayarak “Olumlu gelişmelere karşın, Işık’ın beyin hasarının devam ettiği gözlenmiştir. Işık’ın bilinci kapalı olup, durumu stabil seyretmektedir. Hayati tehlikesi sürmektedir”

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

23 Nisan: Kenan Işık’ın tedavi gördüğü hastane ziyaretçi akınına uğruyor. Yakınları, beyin kanaması geçiren ve uyutulan sanatçının sağlık durumunun iyiye gittiğini söylüyor.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

27 Nisan: Oyuncu Zafer Algöz, hastane ziyareti sonrası şu açıklamayı yaptı: “Saat 16’da yoğun bakımdan iyi haberler aldık. Doktorlar hayati değerlerinin iyiye gittiğini, vücudun acı ve dokunmaya tepki gösterdiğini söyledi. Hepsinden güzeli ‘Tehlike eşiğini aştı. Bu aşamaya gelen her hastamız iyileşti’ demeleri oldu. Tamamen kendine geldikten sonra fizik tedaviye başlanacak ve inanıyorum ki bize geri dönecek.”

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

6 Mayıs: Amerikan Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre “Kenan Işık, bugün beyin-omurilik sıvısının basıncını azaltmaya yönelik bir girişim geçirmiştir. Hastamızın durumu halen stabil olup izlem ve tedavisi yoğun bakım ünitemizde sürdürülmektedir” denildi.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

7 Mayıs: Beril Işık, “Gözlerini açtı. Bilincinin yerine gelmesini bekliyoruz” dedi. Işık, tiyatrocunun bilinci kapalı olmasına rağmen gözlerini açmasının, dokunmaya tepki vermesinin umutlarını artırdığını belirtti ve ekledi: “Süreç uzun olacak.

Kenan Işık'ın tedavi süreci!

Seslenildiğinde, dokunulduğunda yüz iadesinin mutluluk tablosu çizmesi beni sevindiriyor. Şimdi gözlerini açıyor, dokunulduğunda yüzünde ve vücudunda kıpırdanmalar oluyor. Algıları açık ama bilinci açılmadı. Doktorlar umutlu konuşuyor. Bir an önce bilincinin yerine gelmesini ve bizi tanımasını bekliyoruz.” hürriyet.com.tr

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: