"Kurt Seyit ve Şura"dan sonra bir bomba daha

TV'ye aktarılan 'Kurt Seyit ve Şura'nın yazarı Nermin Bezmen, serinin ikinci kitabı olan 'Kurt Seyit ve Murka' için müjdeyi verdi: Yakında ekrana gelecek. Televizyona uyarlanan ‘Kurt Seyit ve Şura’nın ardından Nermin Bezmen bu kez ‘Dedem Kurt Seyit ve Ben’le kitapseverlerle buluştu.

Marmara Forum’da dedesini anlattığı kitabının imza gününe katılan Bezmen’le hem yeni kitabını hem diziyi anlattı:

Kurt Seyit ve Şura'nın ilk bölümünde sizce dedeniz iyi yansıtıldı mı? Yan karakterlerdeki cast çalışmaları bile kusursuz. Zeynep Farah sanki Şura. Kıvanç'ı seyrederken dedemi yaşadım.

Dedenizin hayatında iki önemli kadın Şura ve Murka... Murka’nın hayatını da bir projede izleyebilecek miyiz? Şura gibi Murka'nın da vizyona çıkmasını isterim. Nitekim dizi başarılı olursa bir süre sonra sinema çalışmamız da olacak.

Şura ile Murka’yı neden iki ayrı kitapta anlatmak istediniz? İkisi de dedemi çok sevmiş kadınlar. Kültürleri görgüleri nedeniyle bu aşklarını sunuşları farklı. İlk kitabı bitirdikten sonra Şura’yla ilgili araştırma devam ettim. Yıllar sonra da tesadüfen Şura'nın İstanbul'da yaşayan ablasıyla karşılaştım.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: