Mahkeme Murat Dalkılıç'ı haklı buldu

Cezmi Ersöz’ün, izinsiz olarak kitabının adını şarkı sözünde kullandığını iddia ederek Murat Dalkılıç’a açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme Murat Dalkılıç'ı haklı buldu

Murat Dalkılıç'ın şarkısında geçen "Kırk Yılda Bir Gibisin" sözünün izinsiz olarak kendi kitabının adından alındığı gerekçe gösteren ünlü şair Cezmi Ersöz, ünlü popçuya dava açmıştı. Ersöz, dava için “Haklarımın kazanımı için maddi ve manevi tazminat davası açtık. Çünkü o, arkadaşım Nilgün Marmara’ya ithafen yazılmış bir kitaptır ve çok büyük bir anısı vardır. Bu çok ucuz bir fikir hırsızlığıdır” demişti.

Mahkeme Murat Dalkılıç'ı haklı buldu


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sanat Hakları Bürosu’nda görülen davada mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, şarkıyı eşi Merve Boluğur için yazdığını ve hiçbir yerden alıntı yapmadığını söyleyen Dalkılıç’ı haklı buldu. Dalkılıç'ın avukatı Tolga Yurda, kararın açıklanmasının ardından şu açıklamayı yaptı: Bu yersiz şikayet, hukuki dayanaktan yoksun bulundu. Murat Dalkılıç hakkında eleştiri sınırını aşan Cezmi Ersöz hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağız.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: