Mahkemenin ardından Ahmet Kural'dan ilk paylaşım!

Ahmet Kural ile Sıla arasındaki şiddet davasının ikinci duruşması dün Çağlayan Adliyesi'nde görüldü. Sıla'nın sosyal medya paylaşımının ardından Ahmet Kural da bir açıklama yayınladı.

Mahkemenin ardından Ahmet Kural'dan ilk paylaşım!

Sıla Gençoğlu'nun kendisini darp ettiğini iddia ederek şikayetçi olduğu Ahmet Kural, dün görülen davada "hakaret, tehdit ve kasten yaralama" suçlarından 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, verilen suçlardan cezanın ertelenmesine hükmetti. Duruşmadan çıkan Kural, basına şu açıklamayı yaptı:

"Şiddette kesinlikle bulunmadım. Bu iki sevgili arasında gerçekleşen bir olaydı. Eline almış bir belge 2009 yılında yapmış olduğum bir hatanın belgesi eline almış sallıyor. Ben mahkemede de söyledim, ikimize de test yapsınlar… Eğlence görüntüleri var 18 saat sonra, benimle dalga geçtikleri… O görüntüleri mahkeme gündeme bile almadı. Ağıt ölülerin arkasından yakılır… Ben hapis cezası almadım, bir üst mahkeme var. Bu iş daha bitmedi. Kendisi şiddete meyilli bir insandır, hem kadına hem de erkeğe… Hem psikolojik hem de fiziksel şiddeti çok sever."

Bir açıklama da sosyal medyadan

Mahkemenin ardından Sıla, sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve "Bu süreçte yanımda olan, sesim olan herkese çok teşekkür ederim" sözleriyle davayı kazandığının sinyallerini vermişti. Sıla'nın ardından bir paylaşım da Ahmet Kural'dan geldi. Kural, yaptığı paylaşımda şu satırları not düştü:

"Bugün hukukun temel ilkelerinden olan adil yargılanma ve savunma hakkı ilkeleri tamamen yok sayıldı ve tarafıma hiçbir şekilde söz verilmedi. Duruşmada hazır bulundurduğum tanıklarımın dinlenmesi taleplerimiz reddedildi. Olayın aydınlatılması ve çelişkilerin giderilmesi için ve haklılığımızı ispat edeceğimiz için toplanmasını istediğim tüm delillerimin de reddedilmesiyle hakkımda ceza kararı verildi. Ancak hatırlatmak isterim ki burada ceza alıyor olmam suçlu bulunduğum anlamına gelmiyor. Bu dava henüz bitmedi. Hukuki olarak avukatlarım bir üst mahkemeye giderek verilen bu karara itiraz edecekler. Düşünün ki karşı tarafın çalışanı olan tanıkları dinlenmiş ancak görgü tanığı olan ve Sıla’nın o gece evden sakin bir şekilde çıkıp gittiğini gören karşı komşum duruşmada hazır edilmesine rağmen mahkemece dinlenmedi. Avukatım Sibel Aydın’ın da mahkemede söylediği gibi eğer tek taraflı beyanlar ve sadece karşı tarafın tanıkları dinlenerek karar verilecek idiyse neden duruşma yapıldı anlamak mümkün değil. Mahkeme kararını yazıp bana tebliğ edebilirdi. Bu durumda birileri çıkıp lütfen bana anlatsın. Hakkınızda bir suç istinadı var ve kendinizi savunmanıza izin verilmiyor. Deliller yok ediliyor ama yine de adalete olan inancımı yitirmemeye, umutlu olmaya çalışıyorum. Ben bu davanın arkasındayım. Tekrar tekrar söylüyorum kimseye şiddet uygulamadım, hakaret etmedim, kimseyi tehdit etmedim. Haklılığımı ispat etmek için sonuna kadar savaşacağım. Her vatandaş gibi hakkımı aramaya devam edeceğim. Hepimizin adil yargılanma ve savunma hakkı olduğunu hatırlatarak adaletin tecelli edeceğine inanıyorum."

İşte o paylaşım:

Mahkemenin ardından Ahmet Kural'dan ilk paylaşım!

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: