Manken Oyuncular...

Manken Oyuncular...

Düne kadar “Mankenden oyuncu olur mu?” sorusuna herkes “Olmaz!” cevabını verirken, artık çoğu insan podyumlardan kamera önüne geçenlere alkış tutuyor.

Manken Oyuncular...

ÇAĞATAY ULUSOY 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi oldu ve mankenliğe başladı. İstanbul Üniversitesi Peyzaj Bölümü’nde okudu, oyunculuk dersleri aldı. ‘Anadolu Kartalları’ filminde Üsteğmen Ahmet Onur karakterini oynayan Ulusoy’u, ‘Adını Feriha Koydum’ dizisinde Emir karakterinde izliyoruz.

Manken Oyuncular...

SERENAY SARIKAYA 2010 Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması’nda ikinci seçildi. Manken olarak adını duyurdu ama Plato Film Şirketi’nde oyunculuk eğitimi gördü. 2008’de ‘Limon Ağacı’ dizisinde oynadı. Daha sonra ‘Adanalı’da Sofia karakterini canlandırdı. 2010’dan bu yana ‘Lale Devri’ dizisinde, Yeşim rolüyle izliyoruz onu.

Manken Oyuncular...

TOLGAHAN SAYIŞMAN 2005 yılında Güney Kore’de yapılan Erkek Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek birinci seçildi. Mankenlik ve fotomodellik yaparken Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri aldı. ‘Esir Kalpler’, ‘Maçolar’, ‘Hepsi 1’, ‘Acemi Cadı’ ve ‘Elveda Rumeli’ dizilerinde oynadı. Fahriye Evcen’le ‘Aşk Tutulması’, Bergüzar Korel’le ‘Aşk Geliyorum Demez’ filmlerinde rol aldı. 2010’dan bu yana ‘Lale Devri’ dizisinde başrolde oynuyor.

Manken Oyuncular...

BURAK ÖZÇİVİT ‘Muhteşem Yüzyıl’da Malkoçoğlu Bali Bey olarak izlediğimiz, daha önce de ‘Küçük Sırlar’ dizisinde Çetin Ateşoğlu karakteriyle sevdiğimiz Burak Özçivit, 2005’te Best Model of Turkey seçildi, ardından dünyanın en iyi ikinci erkek mankeni oldu. Uğurkan Erez Ajansı’na bağlı olan Özçivit, mankenlikle oyunculuğu birlikte yürütüyor.

Manken Oyuncular...

GAMZE ÖZÇELİK Oyuncu, sunucu ve model olan Gamze Özçelik, 2000 Miss Turkey ikinci güzeli seçildi. Bir hayır defilesi dışında podyuma çıkmadı, oyunculuğa ağırlık verdi. ‘Eyvah Kızım Büyüdü, ‘Cinler ve Periler’, ‘Tatlı Hayat’, ‘Serseri’ ve ‘Canan’ dizilerinde oynadı. Onu halen çok izlenen ‘Arka Sokaklar’ dizisinde seyrediyoruz.

Manken Oyuncular...

KIVANÇ TATLITUĞ Önce 2002’de Best Model of Turkey, ardından da Best Model of the World seçilmesiyle adını duyurdu. Uzun süre manken olarak podyumda yürüdü ama popülerliğini 2005’te başlayan oyunculuk kariyeriyle sağladı. ‘Gümüş’ dizisindeki Mehmet, ‘Aşk-ı Memnu’daki Behlül karakterleriyle oyunculukta zirve yaptı. Halen ‘Kuzey Güney’ dizisiyle oyunculuğunu konuşturuyor.

Manken Oyuncular...

MÜJDE UZMAN Gaye Sökmen Ajansı’na bağlı bir manken olan Müjde Uzman, pek çok dizi ve filmde oynadı ama ‘Muhteşem Yüzyıl’daki Armin karakteriyle dikkatleri üzerine çekti.

Manken Oyuncular...

AHU YAĞTU 15 yıl önce modellik yaparak hayata atıldı. Meslek hanesine oyunculuktan moda editörlüğüne kadar birçok işi ekledi. ‘Uzaktan Kumanda’, ‘90-60-90’, ‘Savcının Karısı’, ‘Komiser Nevzat’, ‘Kavak Yelleri’, ‘Aşk ve Ceza’ dizilerinde oynadı. Bir dönem Amerika’da kaldı, dönünce ‘Bir Avuç Deniz’ filminde oynadı. Geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz’la evlendi, çok yakında da anne olacak.

Manken Oyuncular...

TUBA BÜYÜKÜSTÜN Mimar Sinan Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümü mezunu olan Tuba Büyüküstün, üniversite yıllarında reklam filmlerinde oynadı, fotomodellik yaptı. Mezun olduktan sonra oyunculuğa adım attı. ‘Çemberimde Gül Oya’, ‘Ihlamurlar Altında’, ‘Asi’, ‘Gönülçelen’ dizilerinde, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Sınav’ ve ‘Yüreğine Sor’ filmlerinde oynadı. Geçen yılın yaz aylarında oyuncu Onur Saylak’la evlendi. Bu yılın ilk ayında ikiz kızlarını dünyaya getirdi.

Manken Oyuncular...

ÇAĞLA ŞIKEL 1997 Miss Turkey birincisi seçildi ve aynı yıl Avrupa Güzeli oldu. 2004’te ‘Cennet Mahallesi’, 2008’de ‘Görgüsüzler’ dizisinde oynadı. Uğurkan Erez Ajansı’na bağlı olarak mankenliğini sürdürüyor.

Manken Oyuncular...

CANSU DERE 2000 yılında Kanal D Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda üçüncü seçildi ve profesyonel mankenliğe adım attı. Türkiye’nin en ünlü moda tasarımcılarının tercih ettiği bir manken oldu. Bir süre sunuculuk yaptı, reklam filmlerinde oynadı. Ardından ‘Alacakaranlık’ dizisiyle oyunculuğa geçti. Pek çok film ve dizide rol aldı. ‘Acı Aşk’, ‘Ezel’ ve ‘İstanbul’ dizileriyle adından sıkça söz ettirdi.

Manken Oyuncular...

ÇAĞLA KUBAT Çağla Kubat Rüzgar sörfçüsü, oyuncu, sunucu ve fotomodel olan Çağla Kubat, sörfte ödüller aldı, güzellik yarışmalarında Türkiye’yi temsil etti. 2006’da ‘Sağır Oda’ dizisiyle oyunculuğa başladı. ‘Arka Sokaklar’ dizisinde Elif Komiser rolüyle çok sevildi.

Manken Oyuncular...

HATİCE ŞENDİL Üniversitede işletme bölümü okudu, iki yıl Ayla Algan’dan oyunculuk dersleri aldı. 2001 Miss Turkey ve Miss Europe yarışmalarında üçüncü oldu, fotomodellik yaptı. ‘Eylül’, ‘Fesuphanallah’, ‘Yaban Gülü’, ‘Kurtlar Vadisi’, ‘Karadağlar’ dizilerinde oynadı.

Manken Oyuncular...

MEHMET GÜNSÜR Yedi yaşında reklamlarda, 12 yaşında dizilerde oynamaya başladı. Zaman zaman fotomodellik de yapan Günsur, Ferzan Özpetek’in ‘Hamam’ filminde oynayarak adını duyurdu. Halen ‘Muhteşem Yüzyıl’da Şehzade Mustafa rolüyle ekrana geliyor.

Manken Oyuncular...

SEDEF AVCI 1997 Elite Model Look birincisi olan Sedef Avcı, Gaye Sökmen Ajansı’na bağlı olarak mankenlik de yapıyor. ‘Yanık Koza’, ‘Menekşe ile Halil’, ‘Yaprak Dökümü’, ‘Ezel’, ‘Mazi Kalbimde Yaradır’ dizilerinde oynadı.

Manken Oyuncular...

CAN GÜRZAP “Maalesef ülkemizde ne tiyatroda, ne televizyonda ve sinemada jön kız ya da jön olacak oyuncu yeterince var. Sistem hatalı. Konservatuvar mezunu kızları doğuya yollayıp, sonra da İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda dışarıdan yevmiyeli eleman çalıştırıyorlar. Gönül elbet herkesin kendi mesleğini yapmasını ister ama şartlar izin vermiyor işte.”

Manken Oyuncular...

YILDIZ KENTER “Türkiye’de öyle şeyler oluyor ki, fazla şaşırmamak gerekir. Bu biraz da arz talep meselesi. Ayrıca mankenler diye bir grup mu var? Yani onlar o işi yapıyorlar, bu işi de yapıyorlar. Yazı da yazabilirler, şiir de yazabilirler. Hiçbir şey için ‘Yalnız bizimdir’ diyemeyiz. Ama o yapılan mesleğe zarar vermemek, dejenere etmemek şartıyla.”

Manken Oyuncular...

NURSELİ İDİZ “Yetenekleri varsa oynayabilirler elbette. Mankenlikten gelen bir sürü oyuncu var. Yapan yapıyor. Ama burada asıl düşünülmesi gereken nokta, tiyatroculardır. Onların özeleştiri yapma vakitleri geldi. Artık daha yaratıcı işler yapmaları lazım. Seyirci iyi bir oyun olunca tiyatroya bal gibi de geliyor çünkü. Seksapeli bol, düzgün fizikli mankenleri can simidi gibi görmek yanlış ve kolaycılık. Yoksa mankenler dizide de oynar, oyunda da... Kim ne diyebilir ki?”

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: