Mezdeke dansçısı Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Evinin önünde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Mezdeke'nin üyesi Aynur Kambur(49) son yolculuğuna uğurlandı.

Mezdeke dansçısı Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Şişli Fulya'da bulunan evinin önünde iki kişinin silahlı saldırısına uğrayan ve vefat eden Aynur Kambur için Zincirlikuyu mezarlığında cenaze namazı kılındı. Öğle namazına mutakip kılınan cenaze namazı sonrası Feriköy mezarlığında toprağa verilen Aynur Kambur'un cenaze namazında Asena'nın 'İdam' feryadıyla yankılandı.

Bunu yapanlar idam edilsin

Yakın arkadaşı Aynur Kambur'un acısını tabutuna sarılarak dile getiren Asena, ''Bunu yapanlar asılsın, idam edilsin! Daha kaç kızımıza, çocuğumuza tecavüz edilecek, kaç kadın öldürülecek? Nedir bu insanlardan çektiğimiz? Ülkemizde idam yok, neden korkuyorsunuz ey hükumet, bunları yapıyorlar, tecavüz ediyorlar, öldürüyorlar sonra iyi halden iki ay yatıp çıkıyorlar, idam gelsin! Biz kadınlar olarak idamı istiyoruz'' diyerek feryat etti. Cenaze namazı sırasında duygularına hakim olamayan Asena'nın haykırışları cenazeye katılan özellikle kadınlar arasında kabul gördü.

''Bıktık bunlardan yeter artık, idam gelsin, ben buradan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve onu yönetenlere sesleniyorum, bu yapanın yanına kar kalıyor, adam çıkmış çocuklara tecavüz etmiş, bu da gelmiş Aynur'umuzu yanımızdan almış, yeter artık adalet istiyoruz, daha kaç kadın ölecek, kaç çocuğa tecavüz edilecek, idam istiyoruz'' diyen Asena'nın haykırışları cenazede yankılandı.

Erkek adam söz taşır
Kız kardeşi Aynur Kambur'un öldürülmesini kabullenemeyen abla Dilek Yıkmış ise, cenaze namazında katillere seslendi. ''Erkeklik silah taşımak sıkmakla olmuyor, erkek adam laf söyler, neredesin gel bize de sık, bunu yapanlar bulunsun'' dedi.

Kızı konuşmadı
Annesi Aynur Kambu'un cenazesinde tabutu başında taziyeleri kabul eden Dilara Güngör ise, cinayetle ilgili yorum yapmadı. Soruları yanıtlamayan Dilara Güngör'ü arkadaşları teselli etti.

Cevap arıyoruz
Aynur Kambur için düzenlenen cenaze namazına katılan isimler arasında Nuri Alço, Oya Aydoğan, Aydın, Rober Hatemo, Petek Dinçöz gibi çok isim vardı. Cenaze namazına katılan isimlerin ortak dilekleri ise katillerin bir an evvel bulunması yönündeydi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: