Mucize Doktor 9. yeni bölüm 2. fragmanı... "Engelli birini sevebilir misin?"

Mucize Doktor 9. bölüm 2. fragmanı yayınlandı. Mucize Doktor, 9. bölümüyle Perşembe akşamı Fox Tv'de olacak.

Yapımını MF Yapım, yapımcılığını Asena Bülbüloğlu’nun üstlendiği, yönetmen koltuğunda Yusuf Pirhasan’ın oturduğu ve senaryosunu Pınar Bulut ile Onur Koralp’in uyarladığı Fox TV'nin rekortmen dizisi Mucize Doktor'un 9. bölüm 2. fragmanı yayınlandı.

Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal, Hazal Türesan, Özge Özder, Murat Aygen, Fırat Altunmeşe, Hayal Köseoğlu, Bihter Dinçel, Korhan Herduran ve Reha Özcan gibi oyuncuları bir araya getiren Mucize Doktor'un 9. bölüm 2. fragmanında Ali Vefa'nın Nazlı'ya "Acaba engelli birini sevebilir misin?" diye sorması dikkat çekti.

Taner Ölmez'in hayat verdiği Ali Vefa, Savant Sendromu bulunan bir doktor.

Savant sendromu nedir?

Savant sendromu, önemli derecede zihinsel engelli birinin, ortalamanın üzerinde belirli yetenekleri gösterdiği bir durumdur. Savantların üstünlük gösterdiği beceriler genellikle hafıza ile ilgilidir. Bu hızlı hesaplama, sanatsal yetenek veya müzikal yeteneği içerebilir. Aslında, 10 otistik kişiden bir tanesinin, değişen derecelerde kayda değer yetenekleri vardır, ancak savant sendromu konjenital ya da edinsel olabilir. Birçok savant becerisi doğumda var olan bazı gelişimsel güçlüklerin üzerine eklenerek çocuklukta ortaya çıkmaktadır. Edinsel savant becerileri sağlıklı gelişim gösteren bireylerde bebeklik, çocukluk ya da erişkinlikte geçirilen kafa travması ya da merkezi sinir sistemi travması sonrası gelişebilir.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: