Murat Boz "Keçi memesi gibi" davasını kazandı mı?

Murat Boz

Şarkıcı Murat Boz, geçtiğimiz yıl aleyhinde “Keçi memesi gibi” ifadesini kullanan Prof. Nazım Durak’a 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Murat Boz

Prof. Durak’ın bir televizyon kanalında Boz’un görüntülerini yorumladığını belirten avukat Demirel, “Davalı, müvekkilimin sesini yumuşatmak için çeşitli hormonlar aldığını, müvekkilimde jinekomastinin (anormal meme büyümesi) var olduğunu, bunun sporla gitmeyeceğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiştir. ‘Aynı keçi memesi gibi’ ifadesini kullanarak müvekkilime hakaret etmiş ve kamuoyu önünde küçük düşürmüştür” dedi.

Murat Boz

Murat Boz’un açtığı davaya cevap veren Prof. Nazım Durak’ın avukatı Mehmet Altun ise müvekkilinin bu ifadeyi kamuoyu tarafından sevimli kabul edilebilecek bir benzetme olarak kullandığını, davacının şahsına hakaret etmediğini iddia etti.

Murat Boz

Avukat Altun cevap dilekçesinde; “Müvekkilim davacının sadece fiziki görüntüsü hakkında, görüntüsünün nasıl daha iyi olabileceği yönünde konuşmuştur. ‘Keçi memesi gibi’ ifadesinde ‘gibi’ benzetme edatını kullanarak davacının şahsı değil, görüntüsündeki bozukluk eleştirilmek istenmiştir.

Murat Boz

Murat Boz

Murat Boz

Murat Boz

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: