Murat Yıldırım fena patladı: Kültürsüzler, cahiller, saygısızlar..!

Geçtiğimiz pazar günü Imane Elbani ile evlenen Murat Yıldırım, düğün ve kına gecesindeki Fas gelenekleriyle ilgili olumsuz yorumlarda bulunan Türk vatandaşlarına sitem dolu bir yazıyla cevap verdi.

Murat Yıldırım fena patladı: Kültürsüzler, cahiller, saygısızlar..!

Ünlü oyuncu Murat Yıldırım, cumartesi günü eşi Imane Elbani'nin ülkesinde, Fas geleneklerine uygun olarak kına gecesi yaptı. Yıldırım ile Elbani pazar günü de Taksim'de bir otelde hem Türk hem de Fas adetlerini harmanlayarak düğün yaptı. Rol aldığı dizilerle birçok dünya ülkesinde geniş hayran kitlesine ulaşan Murat Yıldırım ile Imane Elbani'nin düğünü çok sayıda ülkede haber olmayı başardı.

Düğünün Fas geleneklerinin ağırlıklı olarak yapılmasından dolayı Murat Yıldırım'a bazı Türk vatandaşlarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Bazı kişilerin tepki gösterirken ayarı kaçırıp Fas geleneklerine hakaret etmesi ve dalga geçmesi ünlü oyuncuyu kızdırdı. Sosyal medyada konuşulanlar karşısında daha fazla kendine hakim olamayan Yıldırım, Instagram hesabından uzun bir yazı paylaşarak düğünü hakkında olumsuz yorumlarda bulunan Türk vatandaşlarına sert bir çıkış yaptı.

İşte Murat Yıldırım'ın sitem dolu o yazısı;

"Üstünde oturduğum şeyin adı "Tefour", leğen değil saygısızlar. Aynı zihniyet kovmadı mı? bu ülkeden başkalarını, aşağılamadı mı?, hala aşağılıyorlar. Üstüme giydiğim şey sünnet kıyafeti değil saygısızlar, Peygamberimizin giydiği, Padişahların da giydiği kaftan. Kızılderililer Afrika'da değil Amerika'da yaşarlar cahiller. Söylenen şeyler salavat ve dua idi, bunu dahi bilmiyorsunuz dinciler. Sindirim sisteminizde bozukluk mu var? Başka kültürlere saygınız bu mu kültürsüzler. İki kişinin mutluluğuna saygısızlık hakkı nereden geliyor. Çok hızlıymışım, 4 ay aşık olduğum kadını gözünüzün içine mi sokaydım, doğrular yanlış, yanlışlar doğru olmuş hayatınızda. Bütün ulusları memnun ettik sizi edemedik. 100 ülkede haber oldu, hiç biri sizin gibi aşağılamadı. Bırakın şu ön yargılarınızı artık, bırakın. Bu yazılanları İngilizceye çevirmeye utanıyorum, utanıyorum çünkü ülkemde böyle cahil insanların olduğunu söylemeye utanıyorum. Aydın görünümlü kara cahiller. Eşimi davullu zurnalı karşıladığımı da gördüğünüz halde. Düğünün yarısının Türk usulü olduğunu gördüğünüz halde. Mevlanın cümlelerini sadece Twitter da paylaşıp hayatına tatbik etmeyen kendini insan zanneden canlılar..."



İŞTE DÜĞÜNDEN İLK KARELER:



ÇİFT DÜĞÜN ALANINA BÖYLE GELDİ:



MURAT YILDIRIM İLE IMANE ELBANİ'NİN İLK DANSI:



ÇİFTİN NİKAHINI KADİR TOPBAŞ KIYDI:

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: