Norm Ender'in Mekanın Sahibi isimli şarkısı çalıntı mı?

İki yıl aradan sonra müzik piyasasına hızlı bir dönüş yapan Norm Ender'in, 'Mekanın Sahibi' isimli parçasının 'çalıntı' olduğu iddia edildi. Öte yandan, şarkının klibinin de ABD’li rapçi Travis Scott’ın klibiyle benzerliği dikkat çekti. Norm Ender ise konuya ilişkin yaptığı açıklamasında 'Bebelerin kurbanı olmayın' dedi.

Norm Ender'in Mekanın Sahibi isimli şarkısı çalıntı mı?

Norm Ender, Ezhel ve Ben Fero gibi isimlere diss attığı şarkısı Mekanın Sahibi ile bir anda gündeme gelmişti. Mekanın Sahibi, Youtube'da 100 milyondan fazla izlendi. Sözü ve müziğinin kendisine ait olduğunu söyleyen Norm Ender ayrıca şarkıyı DeFacto'ya satarak markanın reklamlarında kullanılmasına da izin verdi.

Mekanın Sahibi çalıntı mı?

Bugün ortaya atılan iddia ise rap dünyasını karıştırmaya yetti. Rapçi Khontkar, Mekanın Sahibi'nde kullanılan beatin yabancı bir şarkıdan çalındığını iddia etti. Hatta Khontkar, Norm Ender'e yakında bir dava açılacağını iddia etti.

Khontkar'ın bu çıkışı sonrası bir çok kişi Norm Ender'e yüklenmeye başladı. Ender'in katıldığı bir programda söylediği "Onlar şarkılarını Amerika'da popüler olan şarkılardan kopyalıyorlar, ben ise Amerika'dan önce yapıyorum sonra orada popüler oluyor" sözleri paylaşılarak ünlü rapçi hakkında yorumlar yaptılar.

Norm Ender: Bebelerin kurbanı olmayın!

Norm Ender önce iddialar karşısında sessiz kalmayı tercih etti ama gelen yorumların ardı arkası kesilmeyince şu açıklamayı yaptı:

"Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi, dikiyoruz :)"

Fakat bu açıklama Khontkar'ı tatmin etmedi. Ünlü rapçi 'çalıntı' iddiasının arkasında durdu ve şöyle dedi:

"loop u gelmiş bize açıklıyo herif a... k.. haha. Neyse özellikle belirtmek isterim ki, kullanılan melodi royalty free falan değil. Bir de bundan ders alacağız şimdi. Yok o değil de yok bu bu. Hadi işinize a...k.... Mary Jane konuşmak isteyen de gitsin burry e sorsun."

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: