O Ses Çocuklar'a RTÜK şoku

Jüri koltuğunda Oğuzhan Koç, Burak Kut ve Hadise’nin yer aldığı TV8'de yayınlanan yarışma programı 'O Ses Çocuklar'a, çocukların istismar edildiği gerekçesiyle RTÜK tarafından ceza verildi.

O Ses Çocuklar'a RTÜK şoku

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu TV8 kanalına, ‘O Ses Çocuklar’ programında yarıştırılan çocukların ses ve ruh hallerinin bozulabileceğini, bunun da çocuk istismarı anlamına geldiğini savunarak 175 bin lira para cezası verdi.

O Ses Çocuklar'a RTÜK şoku


Uzman raporunda şu ayrıntılar yer aldı:

“Bu programa katılan çocukların tamamı ses gelişimini tamamlamamış olup seslerinin bozulabilmesine neden olacak koşullarda yarışmaktadırlar. Eğitim ve öğretimlerini sürdürmekte olan çocuklar, dinlenmeleri gereken saatte sahne performansları için prova yapıyor. Bu durum çocukların eğitimlerini ihmal etmelerine neden olabilmektedir. Alo RTÜK Şikâyet Hattı’na çok sayıda ‘Para kazanma ve reyting uğruna çocuklar istismar ediliyor’ şikâyetleri geldi. Programın hem yayın yoluyla çocukların istismarına sebebiyet verdiği, hem de çocukların ve gençlerin gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebileceği belirlendi.”

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: