Oflu Hoca'nın Şifresi 2 oyuncularında şarkılı türkülü toplantı

İlki komedi filmleri arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan “Karadeniz’den esen kahkaha fırtınası” Oflu Hoca’nın Şifresi’nin devam filmi olan Oflu Hoca’nın Şifresi-2, 13 Mayıs’ta vizyona giriyor. Üçgen Yapımevi ve TAFF yapımcılığında beyazperdede yer alacak olan filmin basın toplantısı, önceki gün Fulya’da yapıldı.

Oflu Hoca'nın Şifresi 2 oyuncularında şarkılı türkülü toplantı

Toplantıya Çetin Altay, Köksal Engür, Ahmet Varlı, Başak Daşman, Nihan Büyükağaç, Mehtap Bayrı, Eser Eyüboğlu, Asena Ongan, İsrafil Köse ve yönetmen Adem Kılıç katıldı. Oflu Hocanın Şifresi 2’nin oyuncuları toplantı sonunda ekip olarak Karadeniz’in sevilen ezgilerinden ‘Oy Oy Güzelim’i seslendirdi.

Başrol oyuncusu Çetin Altay, esprili halleriyle dikkat çekerken ‘Bu dört koldan akan bir film hikayesi. Durağan bir tarafı yok. Hızlı ve hareketli. İlkinden çok daha güzel oldu. Çünkü üzerine daha çok şey koymamız gerekiyordu, canla başla çalışıp bunu yaptık. Altında bir kötü şey aranmamalı. Bu bir komedi filmi çünkü sözleriyle iddialı bir açıklamada bulundu.

Oflu Hoca'nın Şifresi 2 oyuncularında şarkılı türkülü toplantı


Motorsiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu ile sahnelerinde zorlandığını anlatan Altay ‘Motorsiklet sahnesinden ben çok keyif aldım. Hıza bayılırım. Hatta Kenan korktu biraz. Ben zaten tek teker seviyorum motorda. Sürat sevdiğim için biraz zorlandım. İki süratsever yan yana olmuyor. Rengi mengi attı Kenan’ın. Arkada duranın da motora binmeyi bilmesi lazım asıl mesele o’ sözleriyle herkesi güldürdü.

Başak Daşman da ‘Biz bir aile gibi olduk. Bu ikinci filmimiz zaten, o yüzden birbirimizi daha da iyi tanıma fırsatına eriştik. Bence kişisel fikrim birincisinden daha iyi oldu. Yoksa niye yapalım zaten?’ diyerek Çetin Altay’a destek verdi.

Oflu Hoca'nın Şifresi 2 oyuncularında şarkılı türkülü toplantı


Filmin Ali Osman dedesi Köksal Engür ‘Aynı dinamo devam ediyor. Daha değişik şekilde. Mehtap Hanım’la aşk da devam ediyor. 1,5 seneden beri devam’ dedi. Dedenin platonik aşkı ünlü oyuncu Mehtap Bayri de ‘Bitmeyen bir aşk var. Üçüncü filmde bir sürpriz olabilir’ açıklamasında bulundu.

Oflu hocanın ezeli rakibi Ahmet Varlı yenilediği imajıyla dikkat çekerken ‘Güzel bir film yaptık, umarım karşılığını bulur. Ana hikayeyi destekleyecek yan hikayeler, tanıdığımız karakterler ve yeni tanıyacaklarımızın maceraları var. Soluksuz 105 dakika doyurucu bir komedi. Hocayla rekabet fiks. İkincide daha da katlanıyor’ şeklinde konuştu.

Oflu Hoca'nın Şifresi 2 oyuncularında şarkılı türkülü toplantı


Oflu Hocanın Şifresi 2’nin yönetmeni Adem Kılıç ‘Şubat soğuk bir ay. Şubatta komedi çekilir mi diye eleştiriler aldık, ama o kadar sıcak bir ekip var ki birbiriyle kaynaşmış, şubat soğuğunu hissetmedi. Sahici, samimi, kıpır kıpır iyi müzikleri olan hikayenin dallanıp budaklandığı bir film oldu. Ben çok mutluyum, çokça güldüm. Seyirciyi mutlu edecek bir çalışma’ dedi. Kılıç, ‘Ben istedim ki insanlar sinemadan dönüp evlerine gittiklerinde tebessüm etsinler. Hele ki ülkenin zor günler yaşadığı, bizlerin ayaklarının sete gitmek istemediği bu dönemlerde. Teröre destek vermeyelim. İşinizi yapmazsanız, evinize kapanırsanız, oyuncular tiyatrolarında oynamazsa, bizler bu filmleri yapmazsak terörün ekmeğine yağ sürmüş oluruz. İnsanları şu an güldürmek gerçekten çok zor ama biz yapmak zorundayız’ sözleriyle mesaj verdi.

İkinci filme yeni oyuncu olarak katılan Nihan Büyükağaç ‘Ben yeni transferim, forvette oynuyorum. Çok güzel bir ekibin içine geldim. Güleceğiz bol bol’ dedi.

Filmin müziklerine de imza atan Eser Eyüboğlu ise ‘Müzikleri Adem Hoca bize teslim etti. Kenan Türkay’la birlikte yaptık. Film çok yüksek tempolu, hareketli temaya ihtiyacımız vardı. Trombon gibi enstrümanlar kullandık. Ezber bozduk’ diye konuştu.

İşte o kareler;

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: