Organik meraklısı ünlüler!

Organik meraklısı ünlüler!

Organik tarıma olan ilgi gün geçtikçe artıyor. Bu cazibeye kapılan son isim ise Yılmaz Erdoğan oldu. Tekirdağ taraflarından büyük miktarda arazi satın alan Erdoğan’ın organik tarım macerası bizlere haberin çıkış fikrini verdi.

Organik meraklısı ünlüler!

Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist kimliklerini bir arada taşıyan Yılmaz Erdoğan, kazandığı paraların bir kısmını organik tarıma yatırmaya karar vermiş gibi görünüyor. Tekirdağ’a bağlı Uçmakdere Köyü’nden 60 dönüm araziyi 3 milyon liraya alan Yılmaz Erdoğan, buraya çiftlik kuracak; organik tarım yapıp ticarete atılacak. İnsanlara sağlıklı ürünler sunmak adına bu işe giren Erdoğan’ın yumurtadan ete birçok ürünü çiftliğinde yetiştireceği konuşuluyor.

Organik meraklısı ünlüler!

Yeşilçam’ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, organik gıda sektörüne adımını torunu Neslişah Alkoçlar sayesinde atmış. Zekeriyaköy’deki evinin bahçesine sebze ekerek organik tarıma başlayan Koçyiğit, torunu Neslişah’ın organik gıda sektörüne girmesiyle bu işin kendisi için hobi olmaktan çıktığını söylüyor. Koçyiğit’in bu işi ne kadar ciddiye aldığı yine kendi sözlerinde gizli: “Organik tarım için evimin bahçesindeki basketbol sahasını sebze ekeceğim bir alana çevirdim.

Organik meraklısı ünlüler!

Temiz toprak gerekiyordu, Karadeniz’den toprak getirttik. Yedi yılda toprak kendi kendini temizledi. Kışın bulduğum her organik ürünün patates, elma gibi kabuklarını bahçedeki alana attım. Onlar çürüdü ve doğal gübre oldu. Hiçbir şekilde ilaç ya da suni madde koymadım. Domates, biber, kabak, nane, roka, biber, turp, salatalık, maydanoz gibi çok sayıda ürün yetiştirmeye başladım. Bazen o kadar çok domates oluyor ki, ailenin diğer üyelerine ve arkadaşlarıma da dağıtıyorum.”

Organik meraklısı ünlüler!

Halit Ergenç Doğal beslenmeye özen gösteriyor Yeni yayın döneminde bir dizi projesiyle yeniden ekranlara döneceği konuşulan Halit Ergenç’in ‘Muhteşem Yüzyıl’ sonrası performansının nasıl olacağı herkesin merak konusu.

Organik meraklısı ünlüler!

Ergenç, kendisine verdiği dinlenme sürecinde dizinin yoğun temposunu atmak için ailesiyle vakit geçirip zihnini boşaltırken, bedenini rahatlatmak adına da organik beslenmeye özen gösteriyor. Alışverişlerini organik pazardan yaptığını söyleyen Ergenç, çocukluk yıllarından beri doğal beslenmeye özen gösterdiğini belirtiyor ve oğlu Ali için de aynı özeni gösterdiğini belirtiyor.

Organik meraklısı ünlüler!

Hande Doğandemir Katkısız ürünlerin müdavimi Yılmaz Erdoğan’la yeniden alevlenen organik tarım tutkusuna kendisini kaptıran isimlerden biri de, güzel oyuncu Hande Doğandemir.

Organik meraklısı ünlüler!

‘Güneşi Beklerken’ dizisiyle hayatımıza giren oyuncu, organik beslenme konusuna ticaret gözüyle bakmıyor belki ama sofrasına koyduğu ürünlerin ekolojik pazarlardan alınmış olmasına özen gösteriyor.

Organik meraklısı ünlüler!

Erol Evgin Polonezköy'deki bostanından besleniyor Türk pop müziğinin yaşayan efsanelerinden Erol Evgin’in her dem fit ve yakışıklı görüntüsünün altında organik beslenmeye dikkat etmesi yatıyor.

Organik meraklısı ünlüler!

Polonezköy’de geniş bir arazi içinde kurduğu çiftlik evinde tamamen doğal ve günlük yaşamın stresinden, kirinden uzakta yaşayan Erol Evgin, çiftlik arazisindeki bostanında yetiştirdiği ürünleri afiyetle yiyor. Evgin, “Her şeyimizi bostandan karşılıyoruz. Tavuğumuzu bile kendimiz yetiştiriyoruz. Bazen şarkılarıma bile bu yer ilham kaynağı oluyor” şeklinde konuşuyor.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: