Özge Borak, ‘Madam Kitsa’yı bulma hikayesini anlattı!

Özge Borak, sosyal medya hesabından ilginç bir hikayesini paylaştı. Borak, babasıyla yıllar önce Gökçeada ziyareti sırasında tanıştığı ‘Madam Kitsa’yı bulma hikayesini anlattı.

Özge Borak, ‘Madam Kitsa’yı bulma hikayesini anlattı!

Babasıyla 1996 yılında yaptığı bir Gökçeada ziyareti sırasında tanıştığı Madam Kitsa’yı yıllar sonra yeniden bulan Özge Borak, bir araya gelme hikayesini sosyal medya hesabından anlattı.

İşte 21 yıl sonra gerçekleşen o karşılaşmanın hikayesi…

“Henüz genç bir kız çocuğuyken annem, babamla geziye çıkmıştık. Sene 1996. Hiç unutmam o kadar güzel gezmiştik ki… Duraklarımızdan biri de Gökçeada oldu. Aile dostlarımızdan birinin tavsiyesi üzerine Madam Kitsa'yı aramaya başladık. Eşiyle Gökçeada'da yaşayan, evlerinin bodrum katında şarap yapan ve geçimini sağlayan Rumlar'dandı. Zeytinli köye gittik, bulduk madamı. Küçücük verandasında oturuyordu. Kendimizi tanıttık. Öyle sıcak karşıladı ki bizi şaşırdım. Sanki uzun zamandır aradığı akrabalarını bulmuş gibi sarıldı bize. Aç mıyız diye sordu hemen yumurta kırdı, karnımızı doyurdu. Bodrum kata indik ev yapımı şaraplarından ikram etti. Uzun uzun muhabbet ettik ve ayrıldık oradan. Bir günlüğüne hatta birkaç saatliğine öyle bir dokunmuştu ki hayatımıza, karşılıksız iyiliği o genç kız aklıma ilk kazıyan isimlerdendir. Yıllar geçti hiç gitmedim Gökçeada'ya, bu sene geçtiğimiz yaz gittim 21 sene sonra. Ve arkadaşlarıma dedim ki “ben Madam Kitsa'yı bulacağım”. Çok aradım ama buldum onu. Tepenin üstünde bir bankta manzaraya karşı Rum komşularıyla muhabbet ederken buldum. Tabii ki hatırlamadı beni, nasıl hatırlasın mümkün mü ama aynı içtenlikle kucakladı. Ona birkaç saatliğine hayatıma nasıl dokunduğunu ve üstümdeki etkisini anlattım, gülüştük, kahve içtik. Benim gözlerim yine doldu tabii. “Siz benim çocukluğumsunuz” dedim. Hala boğazım düğümlenir. İyi ki tanıdım sizi Madam Kitsa.. İyi ki o güzel, içten gülüşünüzü yıllar sonra yine gördüm. Benim için karşılıksız iyiliğin yaşayan isimlerinden.. Dini, dili, ırkı, cinsiyeti, yaşı aklınıza ne gelirse farketmeksizin hala yüreği iyilik dolu, ahlaklı, saygılı insanlar var. Ne güzel. Ne umutlu…”

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: