Palandöken'de heyecan sürüyor

Palandöken'de heyecan sürüyor

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)- Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası'nda bugün halfpipe yarışları yapıldı. Çok sayıda kayak severlerin nefesini tutarak izlediği halfpipe kategorisinde kadınlarda Fransa, erkeklerde ise Japonya birinci oldu.

Palandöken'de heyecan sürüyor

Bugün saat 11.00'da başlayan ve yaklaşık bir saat süren halfpipe yarışlarına ilk kez vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Dedeman oteli önündeki halfpipe pistinden sırayla inen snowboardcılar sağlı, sollu rampalardan atlayarak metrelerce yükseğe çıktı. Sporcuların şovlarını nefeslerini tutarak izleyenler 'oley' diye bağırdı.

Palandöken'de heyecan sürüyor

Yarışlarda dengesini kaybederek yere çakılan İsviçre'li Verena Rohber'in burnu kırıldı. Genç sporcu Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) ve 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesi ile yarış alanında bekleyen ambulansa taşınarak müdahale edildi. Şampiyonanın beşinci gününde ilk kez bir izleyici grubu gören sporcuların neşesi yerine geldi.

Palandöken'de heyecan sürüyor

Palandöken'de görevlendirilen jandarmanın arama ve kurtarmada kullandığı 4 köpek de vatandaşların büyük ilgisini çekti. Yarışmalara verilen aralarda köpekleri seven vatandaşlar onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk Milli Takımı'ndan Kerem Gürdal ve Akif Berk'in elemeleri geçemediği için katılamadığımız halfpipe kategorisinde alınan sonuçlar şöyle:

Palandöken'de heyecan sürüyor

Kadınlarda Fransa'dan Emma Bernard birinci, İsviçre'den Verena Rohrer ikinci, Fransa'dan Lucile Lefevre üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Japonya'dan Ikko Anaı, ikinciliği Slovenya'dan Tim Kevin Ravnjak, üçüncülüğü ise İsviçre'den Lucien Koch elde etti. Yarışların ardından dereceye giren sporculara madalyaları törenle verildi. Şampiyona, yarın yapılacak slope stil eleme yarışlarıyla devam edecek.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: