Palandöken'de kar bisikletleri

Palandöken'de kar bisikletleri

Amerika, Avusturya, Kanada ve Japonya'dan sonra kar bisikletleri Palandöken'de de kullanılmaya başladı. Kar bisikleti ithalatı yapan firmanın Türkiye temsilcisi Yamaç Ongan, pistleri uzaktan seyredenlerin kar bisikletiyle kayma zevkini yaşayabileceğini söyledi. Palandöken'de Polat Renaissance Oteli önünde eğitime başlandığını vurgulayan Yamaç Ongan, 2 bin 500 euro değerindeki bisikletlerde 1 saatlik eğitim sonrası herkesin kayabileceğini bildirdi. Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)

Palandöken'de kar bisikletleri

Avrupa'nın en uzun kayak pistlerine sahip Palandöken'de kayak ve snowboard'a rakip kar bisikleti ile kayma dönemi başladı. Heyecanı seven herkesin kar bisikletini mutlaka denemesi gerektiğini ifade eden Yamaç Ongan, "Hayatınızda hiç kayak yapmadıysanız ve bisiklete binmek kolay diyorsanız bu sporu mutlaka denemelisiniz. Kar bisikleti, kayak mantığı ile aynı kuralları olan, kızaktan farklı, öğrenilmesi çok kolay ve bir o kadar da adrenalin yüklü bir spor aktivitesidir" dedi.

Palandöken'de kar bisikletleri

Ongan, "Kar bisikletini 7'den 70'e herkes rahatlıkla kullanabilir. Bir saatlik temel eğitim sonunda sertifika verilerek istediğiniz pistlerde bu eğlenceyi yaşamaya başlayabilirsiniz. Başınızın ufak bir hareketi ile vücudunuz istenen yöne uyum sağlayacak, kar bisikletine hükmedebileceksiniz ve istediğiniz hızda istediğiniz yerde durabileceksiniz" diye konuştu.

Palandöken'de kar bisikletleri

Palandöken'de eğitime başlandığını vurgulayan Yamaç Ongan, kar bisikletinin fiyatının 2 bin 500 euro, kiralama ve 1 saatlik eğitimin ise 100 lira olduğunu söyledi. Halkın büyük rağbet gösterdiğini kar bisikletlerinin Türkiye'de kiralama ve eğitim istasyonunun şu anda Kocaeli Kartepe ve Palandöken'de olduğunu kaydeden Ongan, "Dağlarda özgür bir kuş gibi uçmak isteyenler kar bisikletini mutlaka denemeli" dedi.

Palandöken'de kar bisikletleri

Kar bisikletini ilk kez denediğini ifade eden kayak öğretmenlerinden İdris Güler, "Muhteşem bir duygu. Hem kaymanın hem de bisiklet sürmenin zevkini birlikte yaşıyor gibiydim. Hiçbir tehlikesi yok. Herkesin en az bir kez denemesini tavsiye gediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: