Pelin Karahan hasta ziyaretinde!

Pelin Karahan hasta ziyaretinde!

Alman toplumunun ırkçılığa bakış açısını yansıtmak için çektiği ödüllü ‘Paramparça’ filminin en ağır eleştiriyi Alman liberallerden almasına şaşıran Fatih Akın, “Ben sinemayı eleştiri olarak da görüyorum. Sanatın işi bana göre dünyanın gölgelerini göstermektir. Filmi yapma nedenlerimden biri de buydu, piyasadaki ırkçılar belli olsun istedim” diyor.



‘Duvara Karş’ı ile Metin Erksan’ın ‘Susuz Yaz’ filminden 40 yıl sonra Berlin’de ‘Altın Ayı’ ödülü alan ilk Türk olan Fatih Akın, ‘In The Fade’ (Paramparça) filmiyle Golden Globe tarihinde ödül alan ilk Türk sinemacı olmayı da başardı.

Fatih Akın Türk asıllı Alman olması Türkiye'de de sevilmesine ve sahiplenilmesine sebep olmuştu. Fatih Akın Almanya adına katıldığı ödül törenlerinde başarılara imza atarken, her iki ülkeye de eşit mesafede olduğunu "Türk müyüm, Alman mıyım bir önemi yok, ben Fatih’im! Ama bir taraftan da seviniyorum, Türk toplumu beni hâlâ oranın bir çocuğu olarak görüyorsa ne âlâ. “Hayır öyle değilim” diyecek halim yok. Ama ah şu şovenizm olmasa, ne kadar rahat edeceğiz!" sözleriyle dile getirdi.

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: