Rapçi Ezhel’e 1 yıl 8 ay hapis cezası!

Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddia edilen Ezhel lakaplı rapçi Sercan İpekçioğlu, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü rapçinin cezası ertelendi.

Rapçi Ezhel’e 1 yıl 8 ay hapis cezası!

Rap şarkıcısı Ezhel'in şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddia edilmiş ve geçen yıl hakkında iki dava açılmıştı. Suç işleme kastıyla hareket etmediğinden bu davalardan beraat eden Ezhel lakaplı rapçi Sercan İpekçioğlu, "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak” suçundan yeniden hakim karşısına çıktı.

"Uyuşturucuya ister istemez maruz kalmış olabilirim"

Kanında belli oranda uyuşturucu madde tespit edilen ve bununla ilgili savunma yapması istenen Ezhel, uyuşturucu madde kullanmadığını söyledi. Aylık gelirinin 100 bin lira olduğunu açıklayan ünlü rapçi, sık sık yurt dışına da çıktığını belirterek, "Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde uyuşturucu kullanılan ortamlarda bulunduğum için uyuşturucuya ister istemez maruz kalmış olabilirim. Evime iki kez baskın yapıldı ve bu aramalarda da uyuşturucu madde bulunmadı" dedi.

1 yıl 8 ay hapis cezası

Mahkeme, İpekçioğlu'nun kanında az miktarda da olsa uyuşturucu madde bulunduğunu ve bunun da kullanma suçunu oluşturduğunu belirterek, ünlü rapçiye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

"Adalete güveniyorum"

Duruşmanın ardından açıklamalarda bulunan Sercan İpekçioğlu, "Umarım bir an önce biter. Ben müziğimi yapmak istiyorum sadece. Başka hiçbir şey istemiyorum. Yapacak bir şey yok. Adalete güveniyorum. Yıprandık biraz. Zor işleyen bir süreç oluyor" şeklinde konuştu.

Rapçi Ezhel’e 1 yıl 8 ay hapis cezası!

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: