Rasim Öztekin'in eşinden açıklama: "Pandemide kalp kontrollerini.."

62 yaşında hayata gözlerini yuman tiyatro sanatçısı Rasim Öztekin’in gazeteci eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin, sanatçının vefatının ardındaki gerçekler ve bu konuda yanlış bilinenlerle ilgili bir açıklama yapıp, teşekkür mesajı yayınladı.

Rasim Öztekin'in eşinden açıklama:

Rasim Öztekin’in pandemiden korktuğu için sağlık kontrollerini ihmal ettiği şeklinde medyada yer alan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Esra Kazancıbaşı Öztekin “Bazı medya organlarında aşağıdaki açıklamam maalesef maksadından saptırılarak Rasim’in çok sevdiği tiyatro sanatçısı dostu Demet Akbağ’a bir yanıtım olarak verilmiştir. Demet Akbağ, sevgili eşim Rasim Öztekin’in birlikte pek çok projeye imza attığı, en değer verdiği, en sevdiği sanatçı dostlarının başında gelmektedir. Vefat eden kişilerin sevenlerinin o an aldıkları duyumları paylaşmalarından doğal bir şey olamaz. Aşağıdaki açıklamamın muhatabı sevgili Demet Akbağ asla değildir. Amacım, medyaya dalga gibi yayılan, bu görüş üzerinden üretilen yeni, yanlış haberlerin önüne geçebilmektedir. Lütfen bu acılı günümüzde Rasim Öztekin’in adına ve ruhuna saygıyla magazinleştirecek, bizi incitecek yorumlardan, haberlerden kaçının.

35 yılını sağlık haberciliğine adayan uzman bir gazeteci olarak tek arzum, bu yanlış bilgilerin önüne geçerek Rasim’in pandemi döneminde de kontrollerini ihmal etmeyen bir isim olarak kendisi gibi kronik hastalığı olanlara ölümünden sonra da olumlu bir örnek teşkil etmesidir. Dün 14 Mart Tıp Bayramı’ydı. Açıklamamın bir diğer amacı da onu hayatta tutmak için çabalayan hekimlere, O’nu son yolculuğuna uğurlarken acımızı paylaşanlara teşekkür mesajımı iletebilmekti. Ancak bazı medya organlarında açıklamanın bu bölümü görmezden gelinerek magazin haberi gibi yayınlandı, sevgili meslektaşlarımızdan bu yanlışını düzeltmelerini rica ederim.”

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: