Rihanna nasıl süperstar oldu?

Rihanna nasıl süperstar oldu?

İlk albümünü 17 yaşında yayınladığında herkes Rihanna’ya bakıp ışığı görüyordu. Rihanna için 16 yaş çok önemli. O yıl Barbados’tan New York’a geldi. Def Jam’la bir ön anlaşma imzaladı. ‘2000’lerde Def Jam’in başına geçen alemin en baba hip hop’çısı Jay-Z star yapacağı parlak isimler arıyordu. Besteci Evan Rogers’ın Barbados’ta tatildeyken yerel bir barda dinleyip beğendiği bu 16 yaşındaki kız, karşısında Whitney Houston şarkılarını öyle söylüyordu ki etkilenmemek imkansızdı.

Rihanna nasıl süperstar oldu?

Rihanna 2005 yılında yayınladığı ilk albümü ‘Music of the Sun’ insanların dikkatini çektiğinde şu andaki sesine kesinlikle sahip değildi. 2006’da yayınlanan ‘A Girl Like Me’ klasik R&B sound’unu koruyan şarkılar yapmaya devam etti.

Rihanna nasıl süperstar oldu?

‘Good Girl Gone Bad’. Rihanna kendi deyimiyle bu albümde kendini buldu. İlk iki albümünde hafif Karayip tadı taşıyan standart R&B şarkıları da yerini Amerika’nın en iyi rapçilerinin ve hip hop prodüktörlerinin hazırladığı modern hit’lere bırakmıştı.

Rihanna nasıl süperstar oldu?

‘Umbrella’, ‘Please Don’t Stop the Music’ gibi şarkılar neredeyse marş oldu. ‘Umbrella’yı Manic Street Preachers bile cover’ladı ve farklı kesimlere sevdirdi. Michael Jackson’ın ‘Thriller’ albümünde yer alan ‘Wanna Be Startin’ Somethin’in altyapısı üzerine yükselen ‘Please Don’t Stop the Music’ de aynı şekilde hem cazcılar hem klasik şarkıcılar arasında büyük ilgi gördü.

Rihanna nasıl süperstar oldu?

En çok gururlandığı başarısının “Umbrella” şarkısı olduğunu belirten Rihanna, "Müthiş bir hit oldu. 2009 Amerikan Müzik Ödülleri’nde Whitney Houston ile aynı sahneyi paylaşmak da beni çok heyecanlandırdı." dedi.. (Milliyet Sanat)

Rihanna nasıl süperstar oldu?

Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: