RTÜK, Gülşen'in 'Dan Dan' şarkısına yine ceza kesti

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) telefondan eskortluk hizmeti veren kadınlara benzeterek ceza verdiği Gülşen'in "Dan Dan" şarkısının klibine şimdi de sözlerinden dolayı ceza kesti.

RTÜK, Gülşen'in 'Dan Dan' şarkısına yine ceza kesti

Ocak ayında klibi yayınlayan Dream Türk kanalına 14 bin 359 lira idari para cezası kesildi. Şarkının sözlerinin çocuk ve gençleri intiharı özendirdiğini gerekçe gösteren RTÜK, cezayı şu açıklama ile duyurdu.

RTÜK, Gülşen'in 'Dan Dan' şarkısına yine ceza kesti


"Şarkıdaki ‘Ya beni gelip alırsın buradan/ Ya da bir ses duyarsın oradan/ Öldürürüm kendimi, dan dan dan’ şeklinde ifade edilen sözlerle istediğini elde edemeyince silahla kendini vurma mesajı verilmektedir. Bu söz, özellikle ergenlik çağının bunalımlarını yaşayan çocuklara, problemler karşısında intiharı çözüm olarak göstermesi açısından çok büyük tehlike arz etmektedir. Bu nedenle yayını yapan kuruluş hakkında; ‘Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde yayınlanamaz’ ilkesini tekraren ihlali nedeniyle 14 bin 359 lira idari para ceza uygulanmasına karar verildi."

İşte Gülşen'in olay olan "Dan Dan" klibi;



Bu magazin haberleri de ilginizi çekebilir: